VETERANENE KOMMER!


En flott GTI-kvartett i Sandneshallen. Dessverre mangler vi Rune Hansen på bildet.

Vi tar den beste først: Etter en solid kretsrekord i kule i klassen 70-74 år med 12.29 under KM innendørs i Haugesund sist søndag, forbedret Kurt Jan Wathne sin egen rekord under Sandnes IL sitt stevne i går kveld til 12.56. Med det resultatet rykket han godt opp blant “Topp ti” gjennom alle tider i Norge, i godt selskap med tidligere landslagskjemper og andre sterke menn. Muligens har ikke alle fått det med seg, men av alle flotte resultater blant GTI sine mannlige veteraner i 2012 var Kurt den beste, også da med sin forrige kule-rekord. Og for den som kjenner Kurt er han så visst ikke en standard 71-åring, han er så avgjort en kul kulestøter. Og han har mer inne, sier han.

Ingen overraskelse for de få som har vært på sprinttreningene i det siste, men Rune Hansen sitt aller første løp 60 m var virkelig imponerende. 7.71 var knallsterkt for en debutant. Rune har et fantastisk fraspark og en løpsenergi som er sjelden. Her har nok friidretten gått glipp av et talent. Så får vi trøste oss med at Rune nå satser for fullt, og også viser gode takter på de lengre sprintdistansene. Vi gleder oss til fortsettelsen, han har ennå ikke passert 40-årsgrensen.

Veteranoppmannen ble for et par uker siden spurt om det er mulig å forbedre seg fra et godt nivå når en er veteran, og svaret er åpenbart: se på Johan! Med en veldig fokusert og bevisst trening, i mindre doser, er det mulig selv for en meget god 53-åring å forbedre seg. Nå kan vi selvsagt også inkludere Kurt som eksempel, det ligger mange repetisjoner og iherdig innsats bak de gode kulestøtene, omattatt og omattatt. Vi er imponert av begge to. Johan gjorde det også sterkt under KM både i sprint og hopp, men sliter fremdeles med skade i foten. Men som alltid vet han hva han skal gjøre.

Både Bjarne Skumsnes og hans svoger Tore Macody Lund har åpnet sesongen godt, med fine resultater på henholdsvis 60 m , 200 og for Tore sin del i kule. Da går det nok litt saktere og kortere med oppmannen, men han kan trøste seg med at han hadde delt 1. plass i reaksjonstid, både blant gamle og unge, på 60 m i går kveld. Nå er jo ikke det en øvelse, men altså,  reaksjonsevnen er der! Og for å komplettere bildet, “Petter is back”. Testet både løpe- og høydeformen sist tirsdag, og det ser bra ut. Veldig bra!

Dessverre har ikke mange våre utmerkede kvinnelige utøvere vært på banen ennå, faktisk er det bare Torhild som har deltatt i konkurranse foreløpig. Hennes 60 m på 9.53 er det beste, men vi vet at hun har veldig mye inne. Og ikke minst, Torhild er en av dem som synes at det er gøy å konkurrere. Så får vi håpe at hun får selskap av andre når skisesongen er på hell, hun har veldig lyst til å løpe stafett.

Nå er jo ikke januar sesongen for de lange løp, men tre av våre deltok i det første Spiritløpet på Sola sist helg. Både Paul og Ali løp bra, og er godt i rute for de lange løp, men kanskje var det Gunn Evelyn som imponerte mest denne gangen. Med 6. beste tid blant damene på halvmaraton, med 1.35.22, tyder mye på at Gunn går en flott sesong i møte. En flott prestasjon, og selvfølgelig er hun fremdeles en av de aller beste langløperne i landet i klassen 50-54. Vi er spente på fortsettelsen.


Gunn E. Tofte i fint driv. Bilde fra Kondis.no, tatt av vår gode venn Thomas Hetland.

Så til slutt en oppbyggelig melding, som viser at vi kan hvis vi går inn for det. På Norsk Friidrett sitt nettsted (under Veteraner) har Jon R. Hauge noen betraktninger om veteranidretten, han representerer årets arrangør av NM i Byrkjelo, Gloppen FIL. Her er et utdrag av hans innlegg fra 8. jan.:

Laurdag ettermiddag såg vi ved sjølvsyn den raude løparen rulla ut ved Stavanger konserthus klar for å ta imot kultureliten. På NM-arenaen Stavanger stadion var det derimot lite finkultur og glamour å spore. Men arrangørklubben GTI (Glad Trim International), som var utan erfaring med å skipe til større stemne, la ned eit godt arbeid på Viking si tidlegare heimebane. Dei gjekk dei langt meir rutinerte arrangørane av fjorårets meisterskap i Drammen ein høg gong. Dessverre var vêret gjennomgåande ufyseleg med mykje regn og ein tidvis kraftig motvind på sprinten.

Litt skryt har vi vel godt av i hverdagene, dette føyer seg pent inn i de mange positive tilbakemeldinger fra deltakerne i Veteran-NM 2012.

 

\Tore S.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close