Sportslig opplegg for 2013-sesongen

På møtet i sportslig utvalg 08.11. drøftet utvalget 2013-sesongen og Alf Inge Hovland og Leif Inge Tjelta var invitert til å delta. Kari-Anne og Gunnar hadde i forkant laget en oversikt over aktuelle utøvere og inndeling i forskjellige kategorier.

Følgende ble gjennomgått:

•             Utøvergruppen – generelt hvordan skape et godt opplegg for løpere på forskjellig nivå

•             Praktiske forhold rundt gjennomføring av treningene

•             Det konkrete faglige innholdet i treningene (løp, kast, spenst/styrke mm)

•             Prioriterte konkurranser

•             Oppfølging av utøvere og fortløpende evaluering av hvordan treningsopplegget fungerer

•             Testing og medisinsk oppfølging, skadeforebygging/-behandling

 

Konklusjoner:

Enighet om viktigheten av å utvikle «sjølstendige og sjøltenkende» utøvere og om å være bevisst på å «2-dele» treningene slik at gjennomføringen blir tilpasset at utøverne er på forskjellig nivå. Viktig både for at den enkelte skal få utbytte av treningen og at treningene skal være kjekke for alle.

Fellestreningene for mellom-  og langdistanse gjennomføres som tidligere på tirsdag og torsdag med oppmøte kl. 1800 ved idrettshallen på Tjensvoll. Lang intervall tirsdag (ute v. Mosvatnet) og kort intervall torsdag. Kort intervall kan gjennomføres inne i hallen sammen med sprint/teknisk. Sprint/teknisk gjennomfører sine fellestreninger i idrettshallen på torsdager kl. 1800 og tirsdager kl. 2000 i Sandneshallen. Treningene for mellom og langdistanse ledes av Alf Inge med bistand fra medlemmene i SU og rådgiving fra Leif Inge. Tore S. leder treningene for sprint/teknisk med bistand fra noen av de aktive. Etter hvert også oppstart av spenst/styrketrening i idrettshallen.

Prioriterte konkurranser vil være de ulike NM, Holmenkollstafetten samt Lidingøloppet (fellestur høsten 2013).

Enighet om å gjennomføre faste evaluerings-/fagtemamøter med de aktive.

Enighet om at Leif Inge lager en skisse til mulig testopplegg for utøvere samt at Tore M og John får ansvar for temakveld knyttet til skadeforebygging og alternativ trening ved skader. Tore M. får ansvar for å henvise utøvere med skader til aktuell medisinsk bistand.

John får ansvar for videre oppfølging mot Gladtrimmen.

 

Se forøvrig fordeling av arbeidsoppgaver i SU.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close