Lang løpetur og mye stølhet

Og for å ta det sportslige først: Vi hadde denne gang et par «maraton-jomfruer» med oss. Jørn Atle Erichsen har trent godt hele høsten,og viste under veteran-NM at han hadde storformen inne. Nå, med mye km i beina, var faren for en sprekk på den lange distansen minimal. Han la på forhånd lista beskjedent lavt og hadde utsagn som «bare jeg kommer til mål er jeg fornøyd» og «jeg håper bare på en god opplevelse». Vel, han hadde helt andre planer! Planer om rundt 3.20 skulle det vise seg. Beina og kreftene holdt nesten helt inn, og uten noen gang å nærme seg en sprekk toget han inn til 3.26! Kanondebut! Stig Magne Loftheim, en meget sprek triatlet og syklist, hadde en helt annen oppkjøring, med bare halvannen mnd løping i beina. Dermed kunne det fort gå galt. Det gjorde det ikke. Han kom i mål på sterke 2.56 og var med det kjempefor nøyd med debuten.

Den løperen vi på forhånd hadde størst forventninger til var Elise Hay Opsahl. Etter hennes sterke prestasjon under NM i fjor, og en skadefri sesong der hun har fått trent veldig bra, tippet vi henne ned rundt 3 timer og ny pers. Hun passerte halveis like foran skjema til sub 3t, men fikk det litt mellom 35km og målgang. Dermed røyk 3-timers målet med nøyaktig 2 minutter, men klar ny pers. Dette gav oss også klubbens beste plassering med 9.plass i klassen og nest beste norske dame! Råsterkt Elise!

Regine Benz er en garvet maratonløper og hadde overtatt plassen da kjæresten trakk seg. Etter å ha satt pers tidligere i år hadde hun ikke noe press på seg. Kanskje det hjalp, for hun satte en kjempefin ny bestetid på 3.20 og 14. plass i klassen. Rutine hjelper. Det fikk også Johannes Økland kjenne på kroppen. For etter å ha gått på en skikkelig smell i 6 av de 8 første maratonene sine, løp han jevnt og kontrollert inn til 3.11. Og for oss som så målgangen: han hadde tatt ut det meste…..

GTI er en klubb med mange løpere fra forskjellige steder: Irland f.eks. Eoghan ONeill møtte oss der nede, og gjett om han var glad da han så at drømmen om under 2.50 gikk i oppfyllelse. Han kontrollerte lett inn til 2.49.59….

Noen er beskjedne, mens andre er litt tøffere i kjeften. På forhånd hadde Vidar Gunnarson og undertegnede gått rimelig høyt ut og proklamert både sub. 2.45 og seier over den andre. Det var jo nødt til å gå galt, både for den ene og den andre. Vidar gikk offensivt ut, satte soleklar pers på halvmaraton med over 3 minutter!! og fikk selvfølgelig betale for det på andre halvdel… Det må vel kalles en aldri så liten sprekk når km-tidene starter på 3.40 og slutter på 6.30? Men sluttiden var allikevel respektable 3.06! Undertegnede passerte halvveis på 1.22.27, akkurat som planlagt. Men det var ikke en del av planen å være utslitt! Andre halvdel ble dermed en tung affere, og målgang på 2.46-tallet. Men da fikk jeg klar beskjed: det er IKKE lov å være misfornøyd når man perser med nesten et kvarter. 14 plass i klassen og 6. nordmann i mål er godkjent.

Dermed ble det pers på alle!! (Vidar persa jo på halv…).

Vi må jo si noen ord om det sosiale også. For hotellet vi bodde på, et 5-stjerners, var både tradisjonsrikt og koselig. Det lå 50 meter fra start og mål. Middagene vi hadde var overdådige, champagnen til frokost sklei ned på høykant og løpeklærne vi handla inn i bøtter og spann kommer antakelig ikke til å gjøre oss så mye raskere, men vi skal bli veldig stilige på treningene…!

 

Takk for en kjempetrivelig tur!

\John Nicolaysen

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close