Veteran NM


Nå like etter siste øvelse er avsluttet er det tid for å sette seg ned og titte litt på resultatene. Undertegnede har langt fra oversikten, og flere innlegg vil sikkert komme etterhvert, men her er noe av det jeg har lagt merke til:

Først og fremst må jeg få trekke fram det for meg største øyeblikket denne helga. For på forhånd var det stilt store forventninger til duellen mellom Skjalg og GTI på 1000m stafett i damenes 40-49. Og duell ble det. Skjalg måtte gjøre en endring på laget da de fikk skade, men ble vel neppe akkurat svekket av at Vigdis B Holst kom inn på ankeretappen. Maureen starta showet med en bra 100m før Katrine Sømme overtok pinnen på de neste 200. Deretter overtok motbakkespesialisten Lene Rørvik på 300-meteren, og nå fikk hun vist at formen er god også på bane. Et stykke ut i etappen sin gikk hun opp i ledelsen og overleverte pinnen til Kari-Anne V Billingstad med noen sekunders ledelse på Vigdis. For oss som kjenner Kari-Anne så er det jo velkjent at hun ikke akkurat er redd for å dra skikkelig til ut fra start. Så også her, hvor hun formelig parkerte Vigdis de første 100 meterne. Spørsmålet som meldte seg for oss på sidelinja var jo om ikke dette var nødt til å gå galt. Men neida. Rett nok ble Kari-Anne litt småstiv inn på oppløpet, det kunne vi ane på knærne som begynte å peke litt i alle retninger, og Vigdis spiste seg litt innpå, men det ble en klar seier på flotte 2.44.74, halvannet sekund foran Skjalg-jentene. Grattis!

Ellers hadde nok mange en helg med sportslige oppturer. Kari-Anne satte pers på 800m på 2.27.91 foran en Nina K. Holta på 2.31.95. Det ga sølv og bronse bak Vigdis Holst. De samme to jentene løp også 1500m fredagen. Kari-Anne på 5.10.24 og Nina på 5.14.43. Lene fulgte på den litt sure 4.plassen med 5.19.05, og gikk glipp av medaljene. Vigdis vant som ventet ganske overlegent på 4.46.48.

Også gutta i 40-49 skulle ut i en stafett-duell med Skjalg. Her var det kampen om sølvmedaljene det sto om. Denne gangen var det GTI som fikk skadeforfall. Sprintere er jo som kjent noen persille-blader, og Petter Tyttlandsvik er ikke noe unntak i så måte. Han måtte dessverre kaste inn håndkleet under oppvarmingen pga en kranglete rygg. Heldigvis stilte Johan Løland fra klasse 50-59 opp og overtok åpningsetappen, så noen svekkelse av laget ble det ikke. Han ga pinnen til en rask Johannes, før Jørn Atle vel nesten overgikk seg selv på en kjempe-etappe de neste 300m. Dessverre hjelper det lite når man gir pinnen til en maratonløper (undertegnede) på de siste 400m… Han måtte nok hatt langt mer enn den meteren han fikk på Dag Øxnevad, og ble raskt parkert allerede i første sving. Etterhvert ble farten utlikna og da Dag stivna ut på oppløpet var d et nesten så man øynet et lite håp. Dessverre var det flere som fikk kjenne på syra og bein som ikke gjorde noe av det de ble bedt om, så det ble målgang på 2.23.69 og bronse, 4 tideler bak Skjalg og halvannet sekund bak gullvinnerne fra Stord. Men neste gang, da…

Også gamlekara kan løpe fort på stafett. I klasse 70-79 tok GTI-gutta en soleklar seier 3.18.44, snaut seks sekunder foran Gular. Respekt!

Gutta i kl 35-39 tok som eneste lag gullet hjem, men på fine 2.20.81. Her var det vel kanskje Rasmus Pedersen som utmerket seg mest på siste 400. Han blir en solid forsterkning til Holmenkollen. Og neste år er han i klasse 40-49…

En som alltid konkurrerer flittig er Johannes Økland, så også denne helga. Han deltok både på 400m (59.54 og sølv) og 800m (2.18.09 og 6.plass) og stafett. Jørn Atle løp 1500m på 5.09.09 (sølvmedalje), og en 800m på 2.25.63 (bronse).
Rasmus Pedersen hadde også 200m på 25.64 (sølv) og 400m på 57.35 (sølv).
Petter rakk forøvrig å gjennomføre en bra 100m før ryggen svikta, han kom inn på 13.43 og bronse.
Ellers ser vi at Reidar Zapf-Gilje tok sølv på 100m i klasse M60-64, med tiden 14.22 var han fattige hundredelen fra gullet, men det fikk han til gjengjeld med seg på 400m og 100m hekk, i tillegg til sølv på 1500m. Og alltid spreke Olav Hagland fulgte på bronseplassen på 1500m. Hakket opp på pallen var sistnevnte forøvrig på 3000m med sterke 11.31.13.
Og i siste løpsøvelse fikk undertegnede endelig med seg en medalje av edleste valør, etter en 10 000m på 36.13.

Ellers kan vi slå fast at svært mange GTI-ere har fått sine velfortjente medaljer denne helga. Jeg har ikke hatt mulighet til å gå gjennom alle resultatene, så dette er bare et utvalg av det jeg fikk med meg underveis fra sidelinja. Mange andre har sikkert gjort seg fortjent til litt ekstra skryt, og det får de nok etter hvert som vi får oversikten. Til alle som var med og konkurrerte vil jeg bare si: Fantastisk innsats! Og til klubben og dens ildsjeler sier jeg; Gratulerer med et flott gjennomført mesterskap.

/John Nicolaysen

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close