Veteran-NM: Stor deltakelse

Ellers er det vel å merke seg at det denne gangen faktisk er god deltakelse fra Østlandet, det er også nytt for stevner på Vestlandet. Og så er det mange “godbiter” og interessante observasjoner når en går gjennom startlistene: Eldste kvinnelige deltaker er over 80 år, og kommer helt fra Ålesund for å støte kule (og bare det). Stilig altså, ville vel ungdommen sagt! Så til mine venner fra min barndoms by Kristiansund, de stiller med stafettlag i klassen 80-89, den eldste er 85! Virkelig imponerende. En tanke slo meg, her må det være materiale nok for en doktorgrad i idrettspsykologi.

Det er jo enkelte andre overraskelser også, blant annet at den mest populære øvelsen for kvinner er kule. Og at det er hele 10 kvinnelige sleggekastere. Og hvem ville trodd at vektkast er  en av de mest populære øvelsene, med totalt 40 deltakere, derav 9 kvinner. Denne øvelsen må vi dessverre legge til Hinna stadion. Med godt og vel 200 nedslag innenfor en ganske liten radius, av 9 kilo pluss, ville den fine gressmatta på Stavanger stadion sett ut som ei myr.

Når deltakerlistene snart blir lagt ut på nettet vil dere finne mange navn dere ikke kjenner, også fra GTI. Og grunnen er enkel, det er mange som har meldt seg inn de siste par månedene. Nyrekruttering til vår gode veteranavdeling var jo en av grunnene til at vi aksepterte å arrangere mesterskapet. Og overraskende nok, mange av våre nyinnmeldte er kastere og deltakere i andre tekniske øvelser, så nå er vi faktisk blitt en skikkelig allsidig friidrettsklubb.

I sommer fikk vi en henvendelse fra Veteranutvalgeti Norsk Friidrett  om vi kunne ta med en britisk utøver, utenfor konkurranse. Og som de positive menneskene vi er sa vi ja takk. Det var før Bjørnar og jeg visste hvor håpløst byråkratisk og krøkkete Sportsadmin kan være. Mange timer og mange telefoner til “”Help” senere var David Priestley behørig registrert, ikke fra Manchester Unted eller City, men Manchester Harriers. Så her har Bjarne fått en god hare, han har ett sekund bedre på 800 i år.

I ettertid var det kanskje ikke vår beste beslutning å ta på seg dette mesterskapet, spesielt så kort tid etter Stavanger Marathon, mange av våre fremste ildsjeler får ikke mye fred. Men det skal gå! Og det ikke minst velvillig hjelp fra våre naboklubber, IL Skjalg, Sandnes IL, Gjesdal IL, Bryne FIK, Hinna IL, Sola IL,  og Haugesund IL på den andre sida av Boknafjorden. Uten dem ville det vært totalt umulig å arrangere dette mesterskapet. Det er noe som heter ingen nevnt, ingen glemt. Denne gangen skal jeg gjøre et unntak: Bortsett fra stevnelederen Tony Liestøl fra Haugesund og sekretariatet, er det to som får det travelt: Speaker nr. 1 i “bua”, vår egen rutinerte Atle Tanum, og Speaker nr 2 “på banen”, Ørjan Daltveit fra Bryne FIK. Og så må vi selvsagt nevne i samme åndedrett, teamet av medaljeutdelere, som består av 7 hyggelige ungdommer, døtre av våre egne gode utøvere og deres venner. Med 275 gullmedaljer, over 180 sølvmedaljer og 125 bronsemedaljer å dele ut får de en travel helg. De fleste stiller i bunad, så det er bare å be om solskinn og godvær.

Vil senere komme tilbake med forhåndsomtale når det gjelder selve øvelsene, og ikke minst våre egne og andre rogalendinger. Bare en liten, artig sak denne gangen. I NM i 6-timersløp i fjor deltok Gladtrimmer og GTI-medlem Einar Lindvoll, og oppnådde en hederlig plassering, med drøyt 56 000 (!) m. Selv hadde jeg ikke truffet Einar før, og var ærlig talt litt skeptisk når han ville melde seg på 100 m og 200 m. Så dukker han opp på fellestreningen forrige uke for å trene på start i startblokker. Og oppdager at starten sitter som et skudd, og at Einar er en meget kjapp 55-åring. Snakk om spenn!

Så her er det bare å glede seg til en innholdsrik og spennende helg! Og travel, og litt slitsom.

Hilsen Tore S.

%d bloggere liker dette:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close