Kasting: Tre rekorder for GTI!

Denne gangen går vår rosende omtale til tre av veteranene, Johannes Baardsen, Kurt Jan Wathne og Maureen Mesaros. Noen kaller det kretsrekorder, noen bestenoteringer, uansett har alle tre satt rekorder i sine årsklasser de siste par ukene.

For å ta den første først, Johannes satte sin rekord i diskos i klassen 75-79 år med 33.37 i GTI sitt stevne den 27. juni. All ære til Johannes, endelig fikk han utelling for sin treningsiver. Både innendørs i Sandneshallen og ute på stadion har han lagt ned uttallige timer på å forbedre rotasjonen, nå sitter den tydeligvis. Hans overgang fra å være en av landets beste veteranløpere (nordisk mester på 800 m i 2007) til en meget habil diskoskaster er bare imponerende. Litt synd for klubbkamerat Kåre naturligvis som mistet sin rekord, men Johannes kastet 5 m lengre!

Alle som kjenner Kurt Jan vet at han i sine yngre år var en meget lovende kaster. Nøyaktig 50 år senere opplever han en ny vår på banen, og forbedret i samme stevnet den 24 år gamle kretsrekorden i kule i klassen 70-74 år med nesten en halv meter, til 11.86. Nå vil jo de fleste stusse over at Kurt Jan stiller i den klassen, han ser jo ikke ut som en 60-åring en gang. Men dåpsattesten lyger ikke, og han får finne seg i å stille som favoritt i vårt Veteran-NM om 2 måneder, innendørs ble det sølv. For NM har han forresten bidratt med flotte illustrasjoner til mesterskapetrs nettside og til programmet, og i tillegg er han også trener for noen av Skjalgs unge jenter i kast.

Og så til den store overrraskelsen, Maureens flotte spydkast på 33.49 på Sandnes IL sitt stevne sit torsdag. Det er virkelig imponerende! Under innendørstreningen spurte hun om å få prøve seg i spyd (i tillegg til mange andre øvelser), men har vel ikke drevet spesialtrening i øvelsen i det hele tatt. Det var tydlig at hun hadde snerten, men må si at hennes resultat langt overgår forventningene. Nå er det jo ikke mange på hennes alder som satser på spyd, men hun har altså forbedret kretsrekorden i klassen med over 10 (!) meter. Den forrige hadde forresten klubbvenninne Vildis Hallgrimsdottier fra 2007. Og med mulig forbehold om endringer de siste månedene, resultatet er det nest beste gjennom tidene siden den nye spydtypen ble introdusert i 1999. All ære til vår mest allsidige kvinnelige utøver, det må da bli mangekamp som neste mål. Og selvsagt Veteran-NM på hjemmebane.

Vil også nevne at GTI sitt opplegg for kaststevner har blitt velig godt mottatt, og det kommer minst ett til, sannsynigvis også er par på tampen av sesongen (etter Veteran-NM). Vi gleder oss, og håper mange andre også satser på kast og andre tekniske øvelser.

/Tore Sund

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close