Felles langturer før Frankfurt 28 Oktober

Jeg har forsøkt å legge opp til en plan der vi ikke kommer for mye i konflikt med andre arrangementer som Stavanger maraton, Veteran NM etc. Nå vet jeg at noen skal løpe andre maraton, f.eks Oslo, men det blir umulig å legge en ideell plan for alle, så den enkelte får bare delta på det som passer, og legge til det de trenger utenom. Turene er tenkt lagt til varierende runder, der vi løper mye på grus, men også en del på asfalt for å herde beina så de ikke går til streik halvveis i løpet. Sørmarka, de tre sjøene, Jåttå, dobbeltsporet, Hundvåg etc gir mange fine muligheter! Vi blir i fellesskap enige om dagens rute ut fra vær, vind og lyst.

Oppmøte blir på Gamlingen kl. 19:00

05.08 21 km progressiv langtur

12.08 21km rolig

19.08 21km progressiv langtur

26.08 Lang langtur 28km rolig

02.09 21km rolig

23.09 Lang langtur 30km rolig

30.09 21km progressiv langtur

07.10 Siste lange langtur før Frankfurt 33km

14.10 21km hurtig langtur

Deretter er planen å løpe 60% av vanlig mengde nest siste uke og 40 % siste uka, men hele tiden med like mange økter: vi skal ned i treningsmengde, ikke treningsfrekvens. Skape overskudd uten å bli sløve.

 

Forklaring/begrunnelse:

Jeg har lagt opp til 3 skikkelig lange turer, på ca. 28, 30 og 33km. Den siste av disse må ikke komme for tett opp i maratonet, så den gjennomfører vi 3 uker før.

Progressiv langtur er en tur der det løpes rolig sone 2 første del, f.eks en halvtime, deretter økes farten til terskelfart i en halvtime før man øker farten ytterligere i 20 min. Så samles vi og jogger rolig tilbake. Av denne turen blir man ikke bare sterk i beina, men også i hodet. Å øke farten når man tror man ikke har et gir til må trenes på. Dette er ganske tøff trening, så jeg har nøyd meg med totalt 3 av disse øktene.

Hurtig langtur: Denne kjøres 2 uker før. Dermed vil vi fram til start få en kompensasjon/formtopp som gjør at vi løper som gaseller hele gjengen…

Da håper jeg dette kan passe for mange. Dess flere vi er, jo artigere får vi det. Og det er selvfølgelig flott om også de som ikke skal løpe et maraton blir med oss! Jeg gleder meg allerede!

/Løperhilsen John

{jcomments on}

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close