KM på Lye

{jcomments off}Da kan vi slå fast at alle de som prioriterte en lang og slitsom sykkeltur i kø fra Egersund til Sandnes gikk glipp av en kjempefin dag på Lye. Ikke bare gjorde arrangørene sitt til at alt gikk knirkefritt og på skjema, nei i dag var jammen jæren velsignet med fin løpetemperatur og uvanlig lite vind.

De rutinerte kastgutta var først i gang. Tore M Lund kastet spydet 29.78 og tok et velfortjent gull i MV60-64, mens Einar Hvidsten kastet spydet 24.48 og endte øvert på pallen han også.

Først ut av løpedamene var Britt-Hege Nicolaysen som for anledningen stilte på 200m. Og siden det var tynt med motstand i klassen ble det toppen av pallen og gullmedalje. Gutta var ikke verre enn at de stilte på sprinten de også, ved Torger Stølsmark som cruiset inn til respektable 26.85. Artig. Og bedre skulle det bli. På 800m KS stilte Kristina V Lunde. Hun gikk offensivt opp i ledelsen drøye 200m før mål, men måtte gi tapt i spurten. Det gjorde i midlertid ingenting når hun passerte målstreken på flotte 2.32.61. Neste gang ser vi 2.20-tallet…


Men dette var bare forsmaken på de artige duellene som skulle komme på de lenger løpene. På 3000m KV 40-45 ble det tøffe tak mellom GTIs to store løperprofiler Lene Rørvik og Kari-Anne V Billingstad. Og sjelden har det blitt sett høyere kneløft og friskere åpningsfart enn det Kari-Anne viste fra start. Dermed ble det tunge bein etterhvert, og ei rutinert Lene kom krypende bakfra. Med halvannen runde igjen passerte hun og tok seieren på ny pers 10.51, 3 sek foran Kari-Anne. Ryktene sier at sistnevnte planlegger en skikkelig revansje…


På damenes 5000m fikk vi en durabelig duell mellom GTIs Anne Jorunn Hodne og Vigdis Holst fra Skjalg. Og dette var Anne Jorunns debut på bane! Men da hun koblet inn turboen på slutten hadde hun full kontroll, og kunne ta en klar seier på 17.53.46 drøye 5 sek foran Vigdis.

På guttas 5000m var det på forhånd store diskusjoner hvem som ville bli best fra GTI, der nok de fleste tippet Tom Erik litt foran Tore Olav. Og sånn gikk det, med flotte perser på begge med hhv 15.34.83 og 15.45.82. Det gav bronse til TE og en 4.plass til TO. Et godt stykke bak kom Gunnar Eiterjord og John Nicolaysen ruslende med sin kamp om gullet i MV 45-49. Til slutt var det sistnevnte som stakk fra, og dermed kunne ta sin første seier mot Gunnar i samløp. Ryktene sier han har planer om å stille på alle treninger framover med gullmedaljen på brystet… Også evigunge Olav Hagland stilte, og han gjorde et flott løp selv om målet om sub 20-minutter røyk.

Johannes satte ny pers på 800m med 2.18, Håvard Øglænd var kun et par fattige sek fra sin pers på 1500m og damenes seniorlag som stilte alene på 4x100m ofret blod og svette for meget respektable 1.01.42. Så nå er GTI snart mest kjent som sprint-klubben.

Totalt tok vi 9 gull! Komplett resultatliste ligger ute på www.brynefriidrett.no.

Minner om at det alt førstkommende helg er nye muligheter til å løpe med startnummer på brystet med bla. Frøylandsvannet rundt. Kanskje vi ser noen av sykkelfantomene også til start?

/John Nicolaysen

{jcomments on}

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close