To NM gull, 1 NM sølv og forøvrig en fantastisk løps helg for GTI!

Det har vært en uforglemmelig helg for GTI, både for de som aktivt har deltatt på ulike løpsarrangement, men også for oss som bare har vært observatører. For i tillegg til NM i halvmaraton, har hele 4 lokale løp blitt avholdt, med Suleskard maraton, motbakkeløpet Fitjarnuten Opp, Varhaug mila og 7 Nutsløpet. Og i tillegg friidrettsarrangementet Framo-lekene i Bergen.

Og resultatene fra løpene presentert nedenfor taler for seg.

NM halvmaraton – Anne Jorunn, Janne Elin og Trond Arne

NM i halvmaraton ble på lørdag avholdt i Hegra som ligger noen mil utenfor Trondheim. I en lettløpt løype, oppholdsvær, men mye vind, deltok tre aktive fra GTI; Anne Jorunn Hodne, Janne Elin Vatnaland og Trond Arne Rugland. Det resulterte i 2 gullmedaljer og en sølvmedalje!

For kvinner senior, vant Anne Jorunn. Hun bedret tiden sin fra Drammen i fjor med to minutt og fikk tiden 1.20.11. Anne Jorunn mener selv at den store fremgangen i hovedsak skyldes endringer i treningsopplegg, samt at det var en lettere løype enn fjoråret. Tiden er også hennes personlige rekord på halvmaraton i den perioden hun har vært aktiv i GTI.

For kvinner junior vant Janne Elin Vatnaland fra Bokn. 21 år gamle Janne vant med den sterke tiden 1.27.22, som er en forbedring av hennes personlige rekord med hele 3,16 min. Janne ble medlem i klubben i vår, og løp en glimrende etappe på Holmenkollstafetten for GTI sitt damelag. De som har fulgt litt med Janne Elin har fått med seg at hun i fjor tok en 2.plass i klassen i NY Marathon, så her har vi en framtidig toppløper!

På herresiden fulgte Trond Arne Rugland opp med et kjempeløp der han som eneste løper turte å henge på etiopiske Dadafo Dhaqabi Tesama så lenge kreftene holdt. Og det var i 13km. Etter hvert fikk han nok kjenne at det hadde kostet en del, men han holdt unna for de som jaktet bakfra og tok sølv på 1.07.55. En ekstra heder for å tørre å prøve Trond Arne!

For herrer junior vant Jon Are Stavås fra Åndalsnes IF med tiden 1.18.17.

 

Anne Jorunn, Janne Elin og Trond Arne

Link til resultat NM halvmaraton

Suleskard maraton – Gunnar, Elisabeth og Lise

Samme dag som NM halvmaraton, gikk også Suleskard maraton av stabelen for 15. gang. Det ble rapportert om skiftende vær under arrangementet. For mens deltakerne på helmaraton fikk sol og fint vær under første del av løpet, ble det på siste del av løpet og under havmaraton både motvind, sludd og hagl. Fra GTI deltok Gunnar Eiterjord og Erling Hjort på halvmaraton, og Elisabeth Skjæveland og Lise Lithun på helmaraton. Gunnar løp en fantastisk halvmaraton på tiden 1.18.48. Det er en forbedring på nesten 4 minutter fra i fjor (1.22.31) Formsterke Gunnar, som endte på en 2. plass på halvmaraton, deltok også på 7 Nutsløpet dagen etter.

Det er gledelig å se at Elisabeth Skjæveland er tilbake. Elisabeth har vært medlem i GTI i mange år, men har vært litt mindre å se på løp de siste årene. Elisabeth vant helmaraton med tiden 4.12.07. På en flott 2. plass kom Lise Lithun med tiden 4.25.51. Hun hadde tiden 4.41.55 på samme distanse året før.

Kjekt å se at også Erling Hjort hadde tatt turen til Suleskard. Han endte på tiden 1.58.37 på halvmaraton.

Vinner av herreklassen ble Bernt Mushom, Lyngdal IL, 3.05.44.

Vinner av kvinneklassen: Elisabeth Rein Skjæveland, GTI, 4.12.07.

Halvmaraton menn: Olav Andre Hompland, 1.18.22.

Halvmaraton kvinner: Julika Fidjeland, 1.35.34.

Gunnar og Erling

 

Fitjanuten Opp – Lene

Fitjanuten opp er et motbakkeløp i Gjesdal som arrangeres av Gjesdal IL. Løpet ble første gang arrangert i 2008. Løypa starter ved bygdehuset på Gjesdal på 106 meters høyde, og har målgang på toppen av Fitjanuten på 476 meter. Løypa er 4,8 km lang i konkurranseklassen, mens deltakerne i mosjonsklassen har en noe kortere rute.

Fra GTI var det bare Lene Rørvik som deltok, men hun satte GTI på kartet og tok seieren i dameklassen med tiden 28.22. Sterke Lene syntes det gikk lett og greit opp disse bakkene i år også. I herreklassen var det Trond Idland som vant med tiden 22.32. Og veldig imponerende at også Lene og Trond deltok på 7 Nutsløpet dagen etter.

Se komplett resultatliste hos Gjesdal IL

Varhaug mila – Ali og Kristina

Også på Varhaug mila var GTI representert med flere. Gledelig at det ble gull til allsidige Ali Matthews på 10 km med tiden 42.47, og tilsvarende gull til unge og lovende Kristina på den halve distansen med tiden 21.11.

Det er for øvrig laget egen reportasje om Varhaug mila på nettsiden.

7 Nutsløpet – Tom Erik og Elise

7 Nutsløpet ble for tredje gang arrangert på søndag av Stavanger Turistforening. Dette er et terrengløp med tidtaking, og det blir kåring av «kongen og dronningen av de 7-nuter». Det ble rapportert om fine forhold med sol, men dog noe vind på toppene. En fantastisk fin løype, men litt vanskelig å finne frem. Veldig mange GTI’ere hadde tatt turen til startområdet ved Vatne, og ikke helt overraskende gikk Elise Hay Opsahl og Tom Erik Halvorsen av med seieren i dag.

Elisen gikk like godt hen og vant på ny løyperekord i de flotte forholdene. Av mennene var Tom Erik Halvorsen sterkest. Han var så overlegen mot et meget sterkt felt at han kunne både dusje og ta en matbit før nr 2, Trond Idland kom i mål! Dermed fikk vi både Fjellkongen og Fjelldronningen!

Marit Skorve tok 2 plassen med tiden 1.57.00. 3 plassen gikk til Lene Rørvik med tiden 2.03.05.

Formsterke Tom Erik Halvorsen kom i mål på tiden 1.25.55. 2 plassen gikk til Trond Idland med tiden 1.32.08. Delt 3 plass gikk til Roger Nevland og Svein Ove Risa på tiden 1.37.18.

Av de 81 deltakerne deltok i tillegg til de ovennevnte, følgende fra GTI:

7. Gunnar Eiterjord 1.44.36 (som hadde løpt Suleskar halvmaraton dagen før!)

9. Vidar Gunnarson 1.48.12

10. Erlend Engum 1.48.16

63. Siv Hilde Houmb 2.37.47

66. Roman Benz 2.40.20

68. Signe Emilsen 2.47.23

 

Fjelldronningen Elise og Fjellkongen Tom Erik

 

Så da kan vi vel slå fast at GTI virkelig er i støtet. Og sesongen er så vidt i gang…

 

 

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close