Praktisk informasjon

Til og fra Stavanger

Fly:

Stavanger har meget gode flyforbindelser til de fleste byene i Norge. Sjekk SAS, Norwegian og Widerøe for gode helgetilbud

Tog:

Det er god togforbindelse til Kristiansand og Oslo. Jernbanestasjonen ligger midt i sentrum ved Breiavannet, med gode bussforbindelser både til deltakerhotellet Rica Forum og til Stavanger stadion

Bil:

For den som kommer med bil ligger både og deltakerhotellet nær E39

Båt:

Det går hurtigbåt mellom Bergen, Stord, Haugesund og Stavanger, med hyppige avganger.

Buss:

De regionale busselskapene har meget gode forbindelser fra henholdsvis Bergen og Oslo

Bussruter i Stavanger

Selv om Stavanger stadion lett kan nås per fot av spreke veteraner, er det også mulig å ta buss fra sentrum og andre bydeler til stadions nærområder. Fra og til sentrum er det enklest å ta Stokka-bussen (rute 27), den går fra Breiavannet rett overfor jernbanestasjonen, og stopper ved stadion. Videre er det mange busser som kjører Madlaveien til en lang rekke bydeler (pluss Sola og Sandnes), de stopper ca 200 m fra stadion.

Til og fra deltakerhotellet

Som nevnt er det relativt kort avstand fra deltakerhotellet Rica Forum Hotell til stadion. En kan gå (eller jogge) på gangstien langs Mosvannet mot sentrum, ta av til venstre over gangbroen på Madlaveien ved enden av vannet, da er det bare 100 m igjen til stadion nesten rett fram (lysmastene er et godt kjennemerke). Fra Mosvangen camping er det litt lengre å gå, men den idylliske gangstien rundt Mosvannet fører også til gangbroen over Madlaveien.

Dersom en ønsker å dra fra Rica Forum Hotell til sentrum eller Sola og Sandnes er det mange lokale bussruter på Madlaveien like ved hotellet. Flybussen stopper også her, like ved det store Tjensvollkrysset.

Parkering

For de som kommer med bil er det rikelig gratis parkering ved stadion, parkeringen ligger mot Eiganes gravlund (se kart). Det er ellers meget begrensede muligheter til å parkere i gatene nært stadion, da det ligger i et boligområde.

Henting av startnummer

Startnummer utdeles i underetasjen av Eiganes Idrettsbarnehage (på utsiden av selve stadion, se kart). Her er det også servicesenter for funksjonærene. Åpningstidene vil være:

Fredag : 10 00 til 20 00

Lørdag : 08 30 til 17 00

Søndag: 09 00 til 16 00

Garderober

Det er garderober på stadion, under tribuneanlegget

Kiosk

Det er en kiosk på toppen av tribuneanlegget. Den vil ha åpningstid som er tilpasset øvelsesprogrammet. IL Skjalg er ansvarlig for kioskdriften.

OPPLEV STAVANGERREGIONEN, NORD-JÆREN OG RYFYLKE

For den som har tid er det mye å oppleve i Stavangerregionen, på Nord-Jæren og i Ryfylke. For den friluftsinteresserte er en tur til Prekestolen en flott opplevelse, eller en tur langs de unike Jærstrendene. Langs Jærkysten er det også flotte turstier, de er svært populære blant rogalendingene. For de som bare vil nyte naturen er en tur inn Lysefjorden litt av en turistattraksjon.

For de kulturelt interesserte er det en rikholdig flora av museer, mange innenfor gådistanse fra hotellet eller stadion. Vi kan også nevne at Stavangers nye flotte konserthus har åpningskonserter den helgen Veteran-NM arrangeres.

Også for dem som er mer opptatt av urbane opplevelser har Stavanger et meget omfattende uteliv, det meste lokalisert rundt Vågen i sentrum av byen(selv om vi anbefaler deltakertreffen på Rica Forum Hotell på lørdagskvelden).

Mer informasjon om aktiviteter og attraksjoner vil en finne på http://www.stavangerregionen.com (legg inn lenke)

STAVANGER STADION

Stavanger stadion ligger i bydelen Eiganes, en drøy kilometer fra Stavanger sentrum. Første delen ble anlagt allerede i 1917, men var i siste halvdelen av forrige århundre kanskje mest kjent som FK Vikings hjemmebane.

For den som husker langt tilbake var det her Bjørn Nilsen fra Skjalg oppnådde utrolige tider på 100 og 200 m på slutten av 50-tallet, det som ble kalt Vestbanen. Etter at FK Viking flyttet til sitt nye Viking stadion i Jåttåvågen i 2004, har Stavanger stadion blitt totalt forandret, og fungerer nå som hovedarena for friidrett i Stavanger.

Joggeløype

Det er anlagt en joggeløype rundt stadion (blått kunststoff), den egner seg utmerket til oppvarming (det mangler 10 m p.g.a. byggearbeider)

Manglende kastfasiliteter

Dessverre er det nå ingen kastbane i tilknytning til stadion som kan benyttes til oppvarming, som vanlig i de fleste kommuner kommer det fort kunstgress på grusbanene. Derfor må vi dessverre begrense antall oppvarmingskast f.eks i slegge. Videre vil det på grunn av kastburets beliggenhet helt i kanten av gressmatta ikke være tilrådelig med avvikling av vektkast på stadion. Denne øvelsen vil derfor flyttes til kastarenaen på Hinna stadion, ca. 10 minutters kjøring fra Stavanger stadion. Arrangøren vil sørge for transport til og fra.

Veiing av egne redskaper

Veiing av egne redskaper vil finne sted i et rom rett under tribunen (inngang i undergangen midt på tribunen). Som vanlig vil godkjente redskaper blir fraktet t til kastarenaen av arrangøren.

Sanitet

Opplegget for sanitet vil bli presentert i Programheftet som vil bli gitt til alle deltakerne.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close