Om GTI

GTI er en relativt ung klubb, stiftet i desember 1990, men har likevel en meget variert fortid. Det eksisterer mange morsomme anekdoter om lagets navn, som i sin tid offisielt ble Glad Trim Internasjonal Idrettslag. Men på folkemunne har det alltid vært GTI, og det blir snart det offisielle navnet også.

 

Opprinnelig utsprunget av mosjonsbevegelsen Gla’trimmen som startet i 1987, ble de første 2-3 årene preget av sterk elitesatsning, spesielt i sprint. GTI satte bl.a. norsk rekord på 4×100 m stafett. Etter at denne satsningen opphørte, har laget i særlig grad henvendt seg til mosjonister og gode langdistanseløpere. GTI har hatt, og har fortsatt, mange meget gode maratonløpere helt i Norgestoppen, og disse har erobret mange gullmedaljer i nasjonale mesterskap, både i senior-og veteranklassene, og sist også i juniorklassen.

De siste årene har klubben utviklet et meget allsidig og aktivt miljø på banen også, ikke minst innen veteranidretten. GTI er ulik de fleste klubbene i friidrett, vi har ingen ungdomsavdeling, de fleste er selv aktive, og godt voksne. Mange av utøverne bor også i andre deler av Rogaland og Vest-Agder, og vi er også stolte av at en stor andel av våre utøvere er kvinner.

Utad i regionen er klubben mest kjent som arrangør av store mosjonsløp som Stavanger Marathon, 3-sjøers og Solastranden halvmaraton, den siste arrangeres midtvinters i januar. De to første går helt eller delvis langs idylliske Mosvannet og Stokkavannet. Vårt nære samarbeid med Gla’trimmen gjør at stiene rundt disse vannene blir en slags hjemmebane for mange av våre løpere.

GTI har, på grunn av sin spesielle profil, begrenset erfaring i å arrangere større stevner på bane. Vi er derfor helt avhengig av støtte fra andre klubber og enkeltpersoner. Og i god rogalandsk dugnadsånd har vi fått støtte av erfarne ildsjeler i våre naboklubber, IL Skjalg, Haugesund IL, Hinna IL, Sandnes IL, Bryne FIK, Gjesdal IL og andre. Uten denne hjelp og støtte ville det ikke vært mulig å arrangere NM på Stavanger stadion.{jcomments off}

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close