Maraton nyheter

 

Ali Matthews (32) fra nedre Gauselvågen i Stavanger har fulgt fellestreningen i GTI siden hun i høst meldte seg inn. Løper sine langintervaller på nesten identisk tid hver gang, og hennes jevnhet preget også gjennomføringen av Rotterdam Maraton med 1.39.21 på første halvmaraton og 1.44.31 som avslutning er å holde samme fart helt inn – og dermed flott maraton debut i GTI klær 3.23.51. Gratulerer Ali, dette var moro!

Vi betegner Alis løp som helt jevnt idet vi er kjent med løypeprofilen i Rotterdam som er som Hamburg meget lettløpt frem til halvmaraton, men hvor løperne møter på 2km med lett stigning mellom 35-40km. Denne gang var kystbyen Rotterdam dessuten noe utsatt for vind som vi ser preger marsjfarten til også mange av eliteløperne.

Blant annet lå Øysten Sylta – landets nest beste maratonløper på herresiden – lenge an til ny pers på 2.14 tallet, men måtte opp til 2.16. Sylta som alltid gjennomfører sine løp på helt jevn fart, ble dermed igjen noe uheldig, slik hans flotte start under fjorårets sene mai utgave av Hamburg Maraton ble tatt av såvel høy temperatur som vanskelig luftklima etter passering 30km

Torbjørn Kvassheim rykker i år opp til 50 års klassen, og gjør det meste av treningen på egen hånd. Er innom såvel Dan Olavs gruppe 9 i Glatrimmen som på intervaller innendørs. Torbjørns 3.12.54 i Stavanger 2011, trenger ikke være hele forklaringen på at han i 2009 løp Amsterdam på 3.02.21 for så igjen smelle til på hollansk jord med supertiden 2.57.52 nå i Rotterdam

Også Torbjørn er en mønsterløper av en god maratonløper. Tålmodighet, tålmodighet, tålmodighet. 1.27.56 halveis, 1.29.56 på neste betyr tilnærmet identisk fart hele løpet, og nettopp dette er det som utløser best prestasjon for enhver maratonløper. Hva er min antatte kapasitet? Ta den tenkte sluttid, del på antall km, bruke klokken som styringsverktøy. Når det røyner etter 33km, er forskjellen på prestasjon at med tusener langs løypa (som i fjorårets 3 sjøers løp rundt vannene i Stavanger) at med oppmuntringer fra publikum og tett med andre løpere rundt seg, så presses ut noe ekstra (man alltid har liggende i kjelleren)

2.57.52 som Torbjørn oppnådde nå i Rotterdam ville gitt ham en 11.plass på fjorårets Norgesstatistikk klasse 50-54, så får vi se om tiden holder til topp 10 i år. På de klassevis resultatlister i Rotterdam oppnådde Torbjørn en 49.plass blant 1215 og Ali ble nr 48 blant 345 i klassen

Vi registrerer ellers ingen kjente lokale navn da Boston Maraton ble avviklet med +31,5 graders varme. Boston verdens eldste maratonløp som i likhet med Dublin Maraton alltid avvikles mandager

Mens det er klart at såvel Trond Arne Rugland som Janne Elin Vatnaland og Anne Jorunn Hodne løper halvmaraton NM i Trøndelag 1.helgen i juni, så er da 2 av våre senest innmeldte jenter Janne Elin samt Cathrine Stabel Henriksen begge klar for det spennende Bergen City Maraton lørdag

Søndag skal «Owen» eller Eoghan O’Neill som er hans riktige navn forsøke ble den foreløpig 2.GTI løper som fikser tider under 3 timer – denne gang i London Maraton. Owen har tidligere løpt på 2.54 så Torbjørns 2.57.52 kan trolig være en passe utfordring. Vi ønsker lykke til

Så ble det oppnådd oppsiktsvekkende resultater på testløpene i går kveld, men dette får vi ta en annen gang…

….og så benytter vi igjen anledningen til en oppfordring om å stille i Njåskogen i helgen, når det igjen er klar for Morten løpene. Et terrengløp for hele familien – se mer i egen sak

 

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close