NM begeistring i Strandebarm

fra v. Siv Hilde Houmb, Cathrine Stabel Henriksen, Britt-Hege Nicolaisen, Anne Østbø Frafjord, Britt Heskestad og Maureen Mesaros 6 NM medaljører

 

Vi tror flere enn helgens ypperlige arrangører av NM terrengløp kort løype fikk noe å tenke på etter at 6 godt trente GTI jenter satte sitt preg på årets terreng NM – såvel på som utenfor banen. NM speaker orienterte flere ganger om dette «ukjente»  laget fra Rogaland som var så bredt representert i flere av senior og veteran klassene.

Når nær 500 norske friidrettsutøvere drar til Portugal på treningsleir 1 eller 2 uker som del av sesongoppkjøringen, vil dette også tære på klubbenes økonomi. Om økonomi, om opplegget med kretslag i stafettene, om geografi og plassering av mesterskap, eller om klubber og forbund ikke greier å gå hånd i hånd med tanke på stevne-tetthet – ikke vet vi, men et skremmende stort antall av landets beste mellom og langdistanseløpere holder seg stadig borte når friidrettssesongen innledes med NM terrengløp

Denne gang var det jentene som gikk foran i GTI. 15 GTI herrer skal løpe eliteklassen i Holmenkollstafetten, 2 av dem på plass i naturskjønne Strandebarm med ypperlige faciliteter for idrett. Og hvilken herlig idrettsglede fra GTI jentene. Når Olav Hagland fikk utdelt sin velfortjente bronsemedalje i klasse MV60-64, jublet GTI jentene nesten til Norheimsund, og da Trond Arne og Ørjan kjempet blant 49 startende i lørdagens individuelle 3km var våre jenter like hjertelig tilstede

Noen fikk skaffet seg grønne piggsko innen løpsstart, men som Skjalg trener Albert Mosdal sa lørdag, her hadde det ikke hjulpet en gang med 2″ spiker….Forfot løpere med offensiv løpsstil var sjanseløs i disse løypene. Her måtte det rulles, her måtte man tråkke lett, helst være veldig lett selv, løpe med kjappe steg, i hvert fall ikke noen tøffe fraspark.

NM debutant (i GTI farger) Trond Arne Rugland og Ørjan Grønnevig med sin sensasjonelle NM bronse på helt annet underlag på Modum i fjor, var blant dem som slet i svært så sugende løyper med såpass sørpe at vi noen ganger så våre løpe yttersvinger helt oppe «i bane 8» for om mulig finne et spor med fast feste. Trond Arne mente selv han umulig kunne slåss om en plass blant de 10-12 beste, og GTI trenerne mente at også Ørjan måtte forberede seg på et helt annet utfall enn da man i fjor var noe utålmodig med å utvikle tidlig toppform.

GTI leiren var meget fornøyd med Ørjans 4.plass lørdag, og enda bedre ble det under stafettens 2km avslutningsetappe søndag da Ørjan med nestbeste etappetid på 2km løp kun 2 sek saktere enn fjorårets bronsevinner under Nordisk mesterskap i Uddevalla. Ørjan er i godlaget om dagen, dette ser bra ut – så langt.

Når størrelser som Thomas Solberg Eide og Morten Kolstø Velde begge med «et hav» av individuelle NM/UM tiler på medllomdistanse og med hhv. 3.40.22 (Europas nest beste junior på 1500m i 2011) og 8.03 på 3000 (Velde) – når disse størrelser havner på 15. og 14.plass skal vi si oss godt fornøyd med Trond Arnes innsats på 17.plass. Lenge lå han foran disse superløpere, men klarte ikke helt Eide og Veldes velkjente super avslutninger

Jentene overrasket oss veldig. Cathrine Stabel Henriksen hadde aldri vært med på noe i nærheten av dette tidligere, basert på tidligere meritter på 3000 innendørs, løp Cathrine bare helt utrolig bra, fremgangen er bare helt fabelaktig.

For Anne Østbø Frafjord i KV40-44 handlet det kun om å finne veien til Strandebarm…og det var ikke lett det heller….kun 1 påmeldt innen fristen, men denne gang lot arrangørene alt som het NM reglement og frister seile sin egen sjø – en parodi på regeltolkning, og uten at Anne visste dette, ser vi fra listene at hennes superspurt hjalp, hun tok NM  gull med 2 sekunders margin til en dame fra BFG Fana

Siv Houmb også i fin fremgang, NM gull etter at hun løp fra Anne Lillegård fra start. Lillegård fra Ullensaker Kisa med samme etappetid på 8.etappe som Mildfrid i HK stafetten 2011 fikk sølv mens Britt Hege Nicolaisen tok karrierens første NM medalje med sin bronse i denne samme klasse KV35-39.

Klasse 45-49 bestod av Skjalgs Johanne Karlsen samt Maureen Mesaros og Britt Heskestad fra GTI, NM medalje til dem alle

Og ut fra oversikt etappetider 1.dags individuelle løp ble oppsett av kretslagene til søndagens stafett en enkel øvelse. Og for jentene ble det virkelig GTI på maden.

Rogaland 1.lag: Anne – Cathrine – Siv 3.plass og NM bronse kvinner senior

Rogaland 2.lag: Maureen- Britt Hege – Britt Heskestad 4.plass. Hurra

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close