Tore’s comeback – ingen aprilsnarr

Ørjan løper lengre på hver treningsøkt enn Tore har løpt på sin lengste langtur i år, og sum km siden jul er ca samme som Ørjans ukentlige mengde

Da Tore i GTIs støtteapparat sist løp Berlin halv (2009) gikk det unna på 1.26.50. Etter dette fulgte Tore EM i friidrett i Barcelona såvel som friidretts VM på Berlins Olympiastadion, i fjor ble det bl.a. 3-4 friidrettsturer til Sverige og 4-5 til Oslo, og for 2012 var Tore selvfølgelig blant de første som sikret seg flott tribuneplass til OL i London

Så om du ønsker vite mer om internasjonal friidrett, er det bare å sjekke ut kunnskapen neste gang du treffer Tore på fellestreningen

 

Påskeaften utvides denne sak hvor klubbens nyhetsredaksjon først oppdateres med en noe forsinket nyhetsbulletin for mars måned

Blant annet får du mer om Håvard Lalit Øglends første mesterskapsmedalje i friidrett og at Lene Rørvik igjen er på vei tilbake i superform, etter sin flotte 4.plass under KM terrengløp kvinner senior

Du vil også få litt info rundt vår store tropp som helgen etter påske skal en vel 4 timers kjøretur til Strandebarm for å løpe NM terrengløp kort løype

Du vil også få høre at når Thomas – i oppadgående form – ikke nådde frem til testløpet, skyltes dette at han var passasjer i SAS flyet som et Norwegian fly greidde å kollidere med mens begge flyene var på bakken på Gardermoen….kan ikke holde på sånn når GTI skal avvikle viktige testløp til Holmenkollstafetten….

 

NYHETSBULLETIN – MARS 2012

– Egersund halvmaraton var først ut i årets nye spenstige satsing med ny langdistanse karusell. En karusell med variert løpstilbud spredd rundt om på Jæren og i Dalane og hvor de flotte oppsatte premier såvisst appellerer til større bredde, noe alle vi som løper liker godt. For 32.gang og som alltid kl 1300 den første lørdag i mars måned var de driftige arrangørene i Egersund friidrett på plass. Endelig slo det til. Dette halvmaraton med en av landets absolutt mer løpervennlige profiler med bare flatt eller nedover siste halvdel, er dog som alle andre distanseløp langs vestlandskysten, noen ganger utsatt for sterk vind

Løper man 2-3 løpere i følge merkes vinden mindre i hvertfall for den som ligger bakerst i gruppa. Når vinden er opp mot styrke 8-12 i kastene og man som løper er helt alene i løypa, er dette verken unnskyldning eller forklaring på det og det resultat, det er bare helt reelle fakta som hører med i en løpsrapport. Dem som selv har forsøkt løpe i front eller alene under sterk motvind, kan selv bekrefte dette, er man skrivebordsteoretiker fra innlands Norge, blir dette noe verre å erkjenne, men ikke helt ulikt sykkelløp dette. Her er det jo slik i langdistanse konkurranser, at ligger man foran å trekker, blir man innen relativt kort tid bare innhentet, man vinner i hvert fall ikke konkurransen

At GTIs 2 største løp nærmest doblet antall deltakere fra 2010 til 2011 er meget meget oppsiktsvekkende når tallet passerer 1000 pr løp, at Egersund i år med 72 deltakere dermed opplevet 60% deltaker økning er også særdeles gledelig, og flere vil komme – tror vi

Vår egen Tom Erik Halvorsen har vist lovende takter under vinterens intervall arbeid innendørs. I Egersund halvmaraton dro han tetfeltet de første 5km. Vindforhold de første 5km kjenner vi ikke til, vi satt varmt og godt i en innendørshall i Steinkjer da løpet i Egersund ble avviklet. Men ganske oppsiktsvekkende registrerer vi at Tom Erik dro foran en såpass sterk løper som Jarle Risa – en Jarle med en helt fenomenal 2011 sesong bak seg. Det holdt heller ikke denne gang helt inn for Tom Erik men 1.12.32 er skikkelig tøff løping Tom Erik, vi kan nesten ikke vente til hva kommer nå som neste?

Dagens vinner Tom Ole Dalsrud nekter plent å løpe mer mellomdistanse etter sine flotte år som meget habil 1500 og 3000m løper i Tjalve, men har man først lært å løpe, beviser Tom Oles ualminnelig sterke løp såvel på Sola som i Egersund at det er mulig å løpe fort også mange år etter aktiv karriere, selv med minimalt treningsgrunnlag

Vår lange Egersund rapport (denne gang) kan ellers fortelle om at Kondis.no – utvilsomt best i Norge på arrangementsrådgivning, forhåndstips og løpsrapportering langdistanse –  også denne gang har solid billed dekning fra Egersund, denne gangs fotograf GTI løper Kjetil Torgersen (også han sterk kandidat til 1.lag menn elite i Holmenkollstafetten) samt allestedsnærværende lokal reporter Thomas Hetland som syr sammen de lokale løpsreportasjer for Kondis, og som også han snuser på en etappe mellom 600 og 1000m – (testløpene avklarer)

Alison og Paul Matthews – 2 av våre spennende nye – var blant dem som slet i vinden – 1.33.28 holdt til 2.plass i kvinneklassen for Ali, hvor Anne Jorunn Hodne igjen ble suveren vinner med 1.23.18.

Anne Jorunn forteller til nett redaksjonen at det pga vinden til tider nesten stoppet helt opp underveis, helt umulig å holde en fin flyt i løpet. En sammenligning i så måte blant løpere som ble liggende alene lengre bak: godt trente Carlo Brekken fra Bryne løp Solastranden 5 uker før på 1.16.39, i Egersund ble tiden 1.20.08. Vi vil tro at mye også går på motivasjon til å presse når man noen ganger må slite med forhold man ikke er herre over. I dette værvindu løp Paul Matthews inn til gode 1.21.03

Jan Hetland fikk 2.plass i klasse 55-59 med gode 1.36.50, Dan Olav Tjessem Meling var igjen alene i klasse 65-69 men løper stadig nye sterke konkurranser, denne gang 1.39.19. Kjell Torstein Nodland – enda en GTI stafett kandidat fra Egersund – er i år igang med å forberede en tilsynelatende ny sterk konkurranse sesong, 4.plass i klasse 40-44 med 1.38.15. Samme for Thomas Hetland i klasse 35-39 med tiden 1.25.57….noen sekunder bedre enn hva Tore greidde like gammel i Berlin…

———–

Til årets innendørs NM i Steinkjer 3-4.mars var Ørjan Grønnevig eneste GTI deltaker. Vår 2011 evaluering konkluderte på at innendørs NM, sammen med både KM og et eventuelt UM, ville bli altfor tett program i en periode hvor plan var å kun jobbe systematisk mot en sesongstart 2012 som skulle inkludere at vi ikke risikerte noe formtopping gjennom hyppig konkurranse aktivitet midtvinters. Raske mellomdistanse løpere er vi ikke i GTI foreløpig, og fjorårets tidlig topping i mars mot NM terrengløp i april ble bra, men prislappen ble for høy, idet formen var bortevekk da de viktige banekonkurranser i mai/juni gikk av stabelen

Planene for 2012 sesongen ble endret i februar, idet vi kom til at å få testet ut tempostyrke på en 1500 i et tett felt kunne være en nyttig erfaring. Nå ble ikke farten på denne 1500 i innendørs NM på langt nær slik vi ønsket. Mens Ørjan under 2.dag av innendørs NM løp alene i front under 3000m løpet med passering 1000 på 2.42 og hvor også 2000 ble passert i et tempo til 8.10 i sluttid, så gikk første 1000m under 1500m løpet på 2.48 for Ørjan

Man kan si at 1.dags 1500m med passering 1000m på 2.48, for Ørjan var ypperlig utgangspunkt for å henge på nesten hvem som helst, men så enkelt var det jo ikke. Ørjan ble nr 4 på 1500m i sin NM debut innendørs. Stian Flo som vant lett har 51.06 på 400 og løp 800 på 1.49 tallet såvel i 2010 som i 2011. Når man såvidt løper sub 2.00 på 800 blir dette bare altfor stor oppgave for en langdistanse løper. Vidar Dahle som tok sølv hadde 1.51.86 på 800 og 3.53.71 på 1500 utendørs i fjor også dette drøy kost for Ørjan

Egentlig skal vi si oss godt fornøyd med å være kun 1.54 sek fra NM gull på en 1500, mot raske mellomdistanse spesialister. Det var et NM dette og opptur i Ørjans premie skap ble det også.

Frem til og med sesongen 2011, var NM bronsen på 5000 og 10.000 under hoved NM i Byrkjelo det beste Ørjan har oppnådd på seniornivå på bane. Denne gang kunne vi vifte med et NM sølv på 3000m bare 0,86 sek bak Morten K. Veldes vinnertid fra 2011 NM innendørs. Dessuten, mens avstand 3000 pers utendørs (8.06.85) og innendørs tiden for årets suverene NM vinner Hans Kristian Fløystad var på rundt 9 sekunder, er differanse pers utendørs og inne for Ørjan kortet ned til 4,40 sekunder.

Og mens vi fra et av årets største friidrettsstevner innendørs (Globen/Stockholm) kun fikk sett de siste 200m fra 3000meteren hvor bl.a. Bjørnar Ustad Kristensen deltok, så klarte arrangørene i Steinkjer å få til et samarbeid med et av landets største høyskole miljø innen norsk friidrett som ledet til at et team på hele 25 mann fikk til et kvalitets produkt av en web basert TV overføring fra mesterskapet, hvor såvel B-heat som A-heat på 3000m ble vist i sin helhet. Disse bildene forteller også at det var Ørjan som gjorde grovarbeidet ved å dra opp til 1800m for Fløystads imponerende 8.15 løp.

Mesterskapet i Steinkjer ble en svært nyttig erfaring på flere måter. Alle detaljer og analyser er noen av lagets mest interesserte aktive og ledere blitt orientert om tidligere, så vi trenger ikke hefte mer ved dette i denne omgang, bare tilføye at treningen til Ørjan følger plan, ingen formtopping til årets NM terrengløp som i fjor – vi håper Ørjan skal treffe litt bedre på enda viktigere konkurranser når banesesongen starter i slutten av mai

———-

9-11.mars ble årets U-NM avviklet i Sandneshallen og også i dette mesterskapet stilte GTI med en spent debutant. I likhet med sitt forbilde Ørjan er det også for Håvard Lalit Øglænd de litt lengre distanser som på sikt vil være hovedmål. I UM er 1500 og 800 eneste alternative valg for distanseløpere i Håvards klasse gutter 16. Før mesterskapet rakk vi å få løpt 1500 i konkurranse, mens erfaringen med 800 var 2 anaerobe gjennomkjøringer på trening i Stavanger Idrettshall i januar hhv. 2.25 og 2.27. Med stor deltakelse i alle årsklasser og kun 4 løpebaner måtte arrangør sette opp mange heat før et endelig sluttresultat ble klar, og basert på rapporterte årsbeste tider ble gjerne de 5-6 best rankede løpere seedet i siste heat.

Ikke alle aktive som hadde tatt den lange reisen til Sandnes fikk lov å delta. Det er nemlig under norske mesterskap en del regler man må følge for å få lov å delta. En av de godt kjente regler er at ikke leder/trener men aktiv utøver selv egenhendig skal signere for opprop senest 1 time før oppsatt konkurransestart respektiv øvelse. Mens det under seniorenes innendørs NM i Steinkjer helgen før ble delt ut NM gull til løpere som skulle vært avvist til start, kunne det synes som at arrangørene i Sandnes viste en forbilledlig opptreden mtp å følge gjeldende reglement. Dette er også noe av grunnen til at klubbene under mesterskap skal stille med ledere som skal se til at egen klubbs utøvere ikke mister mulighet til å delta.

En annen regel som faktisk skapte ganske så mye kontroversiell debatt på en av friidrettens mest leste nettforum i etterkant UM, er regelen om at når det i rundbaneløp skal løpes i delte baner, så er det en selvsagt sak at man løper i tildelt bane. Debatten grenset til parodi når det ene lagets utøver som mente seg feilaktig diskvalifisert nektet å godta juryens dom fordi han kunne bevise han ikke hadde tråkket på streken. Nei, det er riktig det utøver sier fremholdt juryens talsmann, fordi videoen viser at han tråkket ikke på streken, han tråkket innenfor streken….og episoden var ikke fra 1.sving, hvor noen i et startfelt nærmest løper over hverandre for å finne gunstig posisjon

….så er det å håpe at denne lille passiar også når frem til arrangørene av neste utgave av maraton NM i Oslo. I 3 år etter hverandre har såvel Norges Friidrettsforbund som mesterskapets arrangør gitt fullstendig blaffen i at når det arrangeres norske mesterskap i friidrett, har man bare å følge gjeldende reglement, også når mesterskap avvikles utenfor en friidrettsbane.

Tilbake til aktiv konkurranseidrett og vår store helt blant de helt unge i GTI. Håvard laget 2 oppvisninger av noen baneløp som virkelig varmet. Til alle dere kolleger i GTI som valgte å bli hjemme – dere gikk glipp av noen fantastiske løpsavslutninger fra Håvard som bare fikk tårene til å trille. Mens fredagens 1500 var en thriller av et løp fra Håvard, ble lørdagens 800m bare like imponerende. Imponerende i forhold til hva vi på forhånd hadde lov å forvente.

Håvards beste UM prestasjon før dette mesterskap var fra hans aller første friidrettskonkurranse som GTI aktiv, da han i terreng NM i Trondheim løp seg opp fra å ligge helt bak blant 19 startende på 4km gutter-15, til å bli stående med en 11.plass i mål. En nesten utrolig debut. Kunne Håvard greie en enda bedre plassering blant en skokk av løpere med pers på 1500 nesten en halv runde bedre? Basert på årsbeste havnet Håvard hverken i A eller B heat, likevel når vi etter noen timers venting endelig fikk se de offisielle tider og sluttplassering, så hadde Håvard gjort det igjen…en 8.plass på 1500, virkelig flott UM debut, og vi bare gledet oss til neste oppgave 800m dagen etter.

Å tildele ros til egne utøvere er ingen krevende øvelse. Hva Håvard og hans støtteapparat opplever er ikke mange forunt, han mottar smil, klapp på skulderen også fra andre lags ledere/trenere. Håvard har allerede sin korte karriere til tross opplevet å bli en publikumshelt. Da han spurtet opp siste langside var det flere enn oss i GTI gjengen som hadde problemer å sitte stille. Lørdagen kom resultatene en del raskere enn under 1.dags øvelser. Likevel, ettersom et av Håvards delmål for 800m var å forsøke å løpe under trener Einars pers på 800m (2.13.4) syntes vi ventetiden var ulidelig lenge fordi våre uoffisielle manuelle tider, tydet på at han var så nær at dette kanskje ble bingo med en hårsbredds margin. Etterhvert ble så resultatlista oppslått på veggen. Tid Håvard: 2.13.41 – vi kan ha det moro sammen enda en stund…noe å strekke seg etter…

—————-

Så fulgte enda et skikkelig varp av et mesterskap for GTI. Veteran mesterskapet innendørs i Bergen ble en endeløs suksess historie for klubben. At Bjørg Hagen etter så mange gangers skuffelser for å ha mistet en for henne svært viktig konkurranse i siste liten nå endelig fikk delta er bare herlig idrettsglede for oss alle. Klubbens utrolig engasjerte veteran oppmann Tore har gjort en fenomenal jobb med å motivere til både godt treningsfremmøte og til hvor ufarlig det er å delta i konkurranser – også for de helt voksne. Vi har allerede lagt ut en lengre rapport fra våre utøveres flotte NM innsats, og skal derfor ikke utbrodere mer enn å hyggelig henvise til denne nedover blant hjemmesidens rapporter

—————-

10.mars gikk 1.utgave av Sirdal Skimaraton fra Ådneram med imponerende 550 deltakere som kunne velge mellom 45km eller 23km. I tillegg til vind stri-regnet det etter at rennet var kommet i gang og ut fra innmeldte rapporter ble det litt av en påkjenning for deltakerne, så voldsomt at man kanskje burde kuttet runde nr 2 i denne 8-talls løypa. Hvorfor bulletinen også rapporterer fra skiløypene er ikke bare fordi skirenn er så gunstig aktivitets-alternativ for løpere, men snarere det faktum at vi finner en hel haug GTI jenter blant de fullførende. Jenter som har løpt baneløp/terrengløp/stafett som GTI medlem, de fleste siste sesong, men også jenter som har vært borte fra stafettlagene noen år. Her nåværende og forhenværende GTI løpere til mål i Sirdal skimaraton:

45km – Bente Fjermestad 3.03.05 (1.pl.36-40), Wenche Lægraid Kvæven 3.11.17 (2.pl.46-50), Elise Hay Opsahl 3.22.21 (2.pl.36-40), Lene Rørvik 3.31.21 (1.pl.41-45), Britt Heskestad 3.36.50 (3.pl.46-50), Siv Hilde Houmb 3.52.25 (4.pl.36-40), Kari-Anne Billingstad 4.18.26, Alison Matthews 4.30.43, Grete Vik 4.36.25, Sølve Ims Ottesen 4.58.33

23km – Anne Østbø Frafjord 1.40.59 (1.pl.41-45 og 2.pl.kvinner uansett klasse), Astrid Elisabeth Hinna 2.18.54, Benedikte Alhaug 2.19.02, Cathrine Stabel Henriksen 2.46.59

Anne Østbø Frafjord ble forøvrig beste GTI dame under Sesilåmi 2 helger senere med supertiden 3.22.47 og 21.plass totalt i kvinneklassen. Lene Rørvik like bak på 23.plass med 3.25.21 og Britt Heskestad – 2 siders ski-kjendis i Stavanger Aftenblads papirutgave – fulgte fint opp med 3.52.11 en 62.plass totalt og høyt plassert i sin klasse 46-50. Marianne Høie, Angelina Fougner, Kari-Anne og Astrid Elisabeth så vi også blant de mange «GTI» fullførende i årets Sesilåmi.

Før vi forlater skisporet må vi nevne at Gunnar Eiterjords utrolige løp i Marcialonga såvisst ikke var noen tilfeldighet. I særklasse beste GTI løper i Birken (3.08.09) og i Sesilåmi (2.34.14) tok han med sin 55.plass totalt i herreklassen skalpen til fhv friidrettsutøver nå nærmest profesjonell skiløper, vi tenker på Erling Kindem som ble nr 92 med 2.41.07. Erling Angeltveit nr 104 med 2.43.22 og Trygve Berg nr 123 på 2.46.29.

Og, så klart må vi få med fra Birken at John Nicolaisen med 3.31.41 fikk sin store drøm oppfylt ved så vidt det var å slå råskinnet Wenche Kvæven i samløp i et langdistanseløp. Å gå Birken på 3.32.53 er en utrolig bra prestasjon av Wenche, men også Elise Hay Opsahl fikk det til i Birken – med tiden 4.04.30 forbedret hun sin tid fra året før med 20 minutter.

—————-

Neste sak handler om Trond Arne Rugland, ifjor 5.beste norske på halvmaraton statistikken etter sin flotte 2.plass i Munchen, i år løp han enda bedre, nå som GTI løper….og mer nyheter følger utover dagen….

—————-

Trond Arne Rugland ser ut til å gå mot en spennende ny sesong. Konkurranseplan satt opp i desember etter et noenlunde fast mønster som har vist seg fungere godt. Vi har tidligere kommentert hans debut løp i GTI drakten, et 15km gateløp i Danmark oppløftende med ny pers, selv om ikke kreftene strakk til på aller siste km.

2 av vårens halvmaraton på Hollandsk jord kan skilte med tider nær minuttet bedre enn hva som har vist seg oppnåelig i norske løpstraséer. Løpsmanager Jasper Buitink i sportsklubben Vidar er hollandsk og har fått ordnet med starttillatelser i gode løpsfelt for flere og flere nordmenn, og det er nok mer tette gode løpsfelt som resulterer i gode prestasjoner enn løypeprofil i de ulike arenaer. I Haag halvmaraton har norske løpere notert meget gode tider fra flere ti år tilbake i tid. I år var Rasmus og Ragnar Stølsmark påmeldt fra GTI i tillegg til Trond Arne.

På forhånd visste vi om Ragnars fortsatt gode utvikling gjennom langintervall øktene i Sandneshallen, vi har også notert oss at tvillingbror Rasmus i år er en betydelig sterkere løper enn på samme tid i fjor, og med Rasmus sitt kjempeløp på 10km under fjorårets Stavanger Maraton, var det ikke fritt for at vi var veldig spent på utfall av dette halvmaraton løpet. Men, så ble det kun en turist tur, billettene var forlengst kjøpt og betalt, og ikke før var dette ordnet før Ragnar fikk seg en skikkelig smell i foten da han på glatt underlag skled og fikk trøbbel så mye at han mistet 3-4 uker hvor han kunne bevege seg, men hvor løping med fartsøkning ble umulig. Noe senere og like før avreise fikk så likegodt også Rasmus muskulær trøbbel under de siste oppkjøringene opp mot Haag løpet, dermed ble det Trond Arne som alene måtte ta seg av mulige fremganger i Haag.

Trond Arne leverte igjen. Gikk denne gang mer forsiktig ut enn den vanligvis offensive satsing som har vært hans varemerke. Trond Arne selv og hans personlige trener og rådgiver Bjarne Vad Nilsen var godt fornøyd. I rapporten laget av Kondis er tid oppgitt til 1.07.19, det er også denne tid man opererer med i de første årsstatistikker tilgjengelig på kondis.no. Likevel, går man inn på arrangørs offisielle resultatlister vil man finne at nevnte tid er Trond Arnes bruttotid, mens korrekt nettotid skal være 1.07.17. Uansett netto/brutto – det ble ny pers i begge 2 konkurranser foreløpig som GTI løper, så får vi neste helg svar på hvorvidt Trond Arne også er blitt raskere når distansen under NM terrengløp er såpass kort som 3km

—————

Janne Elin Vatnaland er i disse dager ferierende i Syden. Utenom våre tenåringer som ligger an til å bekle en eller flere etapper blant jentenes tilsammen 8 sprintetapper i Holmenkollstafetten, så er Janne Elin født 1991 vårt yngste medlem på jentesida. Janne Elin er fra Bokn, har nettopp startet tannlegestudier i Bergen og er allerede en meget habil maratonløper. I fjor feide hun gjennom Oslo Maratons 42km på 3.18, og bare 5 uker etter dro hun over til Big Apple og Manhattan, hvor hun passerte halvmaraton på imponerende 1.34 men hvor det deretter kom en reaksjon på løpet i Oslo. Likevel hennes 2.plass i sin klasse under New York Maraton ble fjorårets beste norske klasse plassering kvinner og menn i New York.

Janne Elin løp sitt første løp som GTI løper under Bergen Maraton lørdag 24.mars. I en hard treningsperiode løp Janne Elin halvmaraton i helt strålende vær på 1.31 og etterpå fant hun fort tonen sammen med løpets vinner i kvinneklassen Anne Jorunn Hodne. Nå kan det se ut til at de begge løper halvmaraton NM den 2.juni, men før dette skal Janne Elin løpe det aller første Bergen City Maraton – helmaraton – samme dag som Anne Jorunn løper Siddisløpet i Stavanger. Se ellers egen sak ad Bergen Maraton lenger ned på hjemmesiden hvor Lise Lithun igjen fullførte helmaraton, hvor 69 årige Vera Nystad (ikke GTI) igjen løp et helt strålende maraton og hvor også Bjarne Skumsnes tok turen til Bergen

————–

Etter en årrekke som trener/leder i Sola Friidrett har Lene Rørvik – en av GTIs stilløpere på bane – igjen fått anledning å kunne oppsøke fellestreningen i GTI. Helt herlig å være tilbake igjen sier Lene, sakte men sikkert har nå Lene begynt å nærme seg gammel storhet. Valdis Hallgrimsdottir og Eli Karin Pilskog begge med senior mesterskapsgull i friidrett løp flere ganger 1.etappe (1200m) på Bislett for GTI. Etappetider på mellom 4.25-4.00 (Valdis i superform løp en gang på 3.54). Til sammenligning har Lene 3 ganger løpt samme 1200m etappe på 3.50 eller bedre, og med 3.45 som best er det Lene som fortsatt holder GTI rekorden på Holmenkollstafettens åpningsetappe.

Under KM terrengløp på Torvastad 17.mars var Lene igjen tilbake hvor hun egentlig hører hjemme – blant kretsens bedre mellomdistanseløpere. I forhold til den relativt korte tid med intervall trening kunne vi ikke vente all verdens. Det ble 4.plass i klasse kvinner senior denne gang på 2km tid 6.46, en 2km som er den faste distanse for kvinner i såvel KM som NM terrengløp.

Men, vi hadde flere GTI løpere på plass i KM. Mens de yngre gutter løp 2km, var 3km de voksne herrers KM distanse. I klasse menn senior var Haugesunds 5 dobbelte NM gullvinner på mellomdistanse Morten Kolstø Velde hyggelig tilbake til start etter en vanskelig fjorårssesong. Etter mange ukers treningsopphold i høyden utenlands løp Velde en 3000m innendørs på 8.35.83 for noen uker siden. Veldes vinnertid i KM terrengløp 3km var nær identisk 8.36. Dermed nærliggende å fastslå at løpstidene var tilsvarende løpernes nivå i en 3000m på bane. På denne bakgrunn imponerende av GTI løper Bjarne Skumsnes som med KM gull i klasse 55-59år suser inn til sterke 11.02.

KM terrengløp ble også stevnet hvor unge Håvard fikk sin første mesterskapsmedalje. John Gopal Bjerga fra Skjalg var storfavoritt etter flere råsterke løp på 800 og 1500 innendørs. Men Håvard løp innbitt og konsentrert og fulgte John Gopal faktisk helt frem til 500m gjenstod av løpet. John Gopal ble kretsmester med tiden 5.49 på 2km. Håvard kun 7 sek bak 5.56 og KM sølv gutter 16. Hurra!

—————

KM terrengløp er i utgangspunktet ment som selve generalprøven forut for NM terrengløp. Ingen av GTIs deltakere i KM løper NM terrengløp. Likevel stiller GTI med tidenes største tropp til årets NM terrengløp i Strandebarm. Bare Skjalg har flere med sine 10 påmeldte i NM. GTI er neststørst i Rogaland med 9 aktive, Haugesund har 8 mens Sandnes i følge påmeldingsliste tilgjengelig på nett har 6 påmeldte. Ahmad Muktar Adam påmeldt i klasse menn senior kun få timer før påmeldingsfristens utløp.

Anne Østbø Frafjord som i sine beste stunder løper Siddisløpet på rundt 31min har i mange år ønsket få mulighet å løpe i et NM terrengløp. Takket være tanken på å også få løpe stafetten under 2.dag av mesterskapet var utslagsgivende for at ikke bare Anne men ytterligere 5 GTI jenter nå skal avsted for å løpe NM i dets respektive klasser.

At ikke ting delegater alltid er på linje med aktiv idrett har ledet til den eiendommelighet at selv om årets NM arrangør inviterte på NM stafett også med veteranklasser, har man kommet til at om også veteran løpere kunne finne det artig å løpe stafett, så må veteraner pent løpe stafett dueller mot skarpskodde junior og senior løpere. Så klart en uverdig ordning men vi løpere har gjerne oss selv å takke, oppslutningen om stafetten har ikke vært det helt store de seneste år. Konkurransebetingelsene kan meget vel være årsaken

Også til mesterskap i terrengløp har Norges Friidrettsforbund som formell arrangør egentlig meldt seg ut av mesterskapene. Å følge gjeldende reglement for disse mesterskap har mer eller mindre gått på lykke og fromme. Nå ble denne månedsbulletin allerede såpass lang at vi ikke her skal måtte liste opp rekken av flauser i disse mesterskapene. Vi nevner kun et eksempel. Dersom Vigdis Holst og andre veteranløpere på godt nivå melder seg på i klasse kvinner senior for å kunne utfordre landes beste seniorløpere også som veteran, så kan disse løpe inn til en plass blant de 7-8 beste i senior NM, gjerne en pallplass som vi ser i nesten hvert mesterskap. Likevel kan individuelt NM gull, sølv eller bronse tilfalle GTI jenter i respektive veteranklasser, selv om tider disse oppnår på samme distanse er betydelig svakere.

——————-

Så ble mars måned avsluttet med avvikling av de første testløp til Holmenkollstafetten. Artikkelen under denne sak forteller i detaljer om jentenes flotte innsats, så får vi vente i spenning til tider og rapporter fra guttas andel av testløpene er klar. Thomas Hetland har beklaget at han grunnet en mindre flyulykke på Gardermoen ikke nådde frem i tide, men lover å komme sterkt tilbake til neste testløp.

Da vil det vise seg om hvem blant 16 kandidater til 8 langsprint etapper i Oslo som skal ikle seg startnummer for plass på 1.lag menn senior eller enda bedre 1.lag menn elite….vi tror begge herre lagene kan bli skummelt bra den 12.mai, og når vi på papiret allerede har 45 navn fordelt på 3 stafettlag for kvinner, vil det undres oss mye om vi ikke som i fjor blir minst 2 GTI lag også for kvinner

——————-

Thankyou and good evening….

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close