RAPPORT FRA INNENDØRS VETERAN-NM 2012

 

 

Den store stjernen denne gangen var vår ungdommelige veteranløper Bjørg, som ikke bare satte to nye nordiske og norske innendørsrekorder, hun virkelig knuste de gamle i samløp med den norske rekordholderen. Etter et meget godt løp på lørdag senket hun rekorden på 1500 m med nesten 20 sekunder, den nye er på 6.35.63. Det er bare knallbra! Rundetellerne sviktet denne gangen også, så Bjørg måtte løpe en runde ekstra, heldigvis hadde de den offisielle tiden når hun passerte 1500. Så kan vi også spøke med at hun har verdensrekorden på den eksotiske distansen 1700 m. Men med normal spurt på 1500 ville nok rekorden blitt noen sekunder bedre. Det hører med til historien at Bjørg løp for aller første gang på et slikt banedekke. og for første gang en 1500 m.

Tydeligvis inspirert av lørdagens fenomenale løp, fortsatte hun i samme spor søndag, denne gangen med en flott gjennomført 800 m. Det er jo bare utrolig, men hun forbedret rekorden med 15 (!) sekunder, og tiden 3. 15.57 ville i alle fall jevnaldrende herremenn hatt problemer med å slå. Taktisk klokt, og med skikkelig fin spurt er det bare å gratulere med enda en flott rekord. Så får vi se, Bjørg har så mange jern i ilden, bl.a. som arrangementsansvarlig for Tinestafetten, men kanskje kan helgens bravader inspirere til et løp eller to utendørs senere i sesongen. Talentet og kapasiteten er i alle fall der.

Men det var ikke bare  Bjørg som ble gullvinner, både Einar (Hvidsten denne gangen), Siv Hilde, Johannes (Økland denne gangen) og Oddbjørn kapret gull i henholdsvis lengde (70-74), 3000 m (35-39), 800 m (40-44) og 60 m (35-39). Veldig gledelig at våre unge veteraner viser fremgang og konkurranseinstinkt, men også all ære til Einar som tok en overraskende, men velfortjent gull i lengde som nybakt i 70-årsklassen.

Det vil føre for langt å nevne alle personlige rekorder og årsbeste, men det er i alle fall klart at fellestreningene og de fine fasiliteter vi har bidrar til bra fremgang. Så vi gjør noe riktig!

All ære også til Olav og Kurt Jan, skikkelige gode veteraner med sølv på henholdsvis 3000 m og i kule. Og ikke minst Petter som tok medalje i 5 av 6 øvelser (alle bortsett fra 200 m). Men her var det en prestasjon bare å komme til finalen, ikke rart at kreftene nesten var slutt i siste omgang. Det er knallhardt med 6 øvelser og 7 starter over to dager. Bare prøv!

I alt fikk GTI sine utøvere 6 gull, 8 sølv og 3 bronse. Slett ikke verst av en tropp på 9 utøvere. Og uten sykdom og skader, og med Johan Andreas, Maureen og Bjarne på plass ville medaljehøsten blitt enda mye større.

Det er liten tvil om at GTI fremdeles er Rogalands veteranklubb, selv om Sandnes IL slo oss såvidt i 1. divisjon i Veteranserien. Men nå under NM var det en utøver fra Sandnes IL, en fra Gjesdal, en fra EIK, men ingen fra Skjalg eller Haugesund. Så vi har noe å forsvare!

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close