3000m: Bjørnar & Ørjan får pes

 

XL Bygg er tittelsponsor når innendørssesongens kanskje beste kvalitetsstevne imorgen arrangeres for 22.gang i Stockholm. Det er i dette stevnet satt 33 svenske rekorder og hele 13 verdensrekorder i friidrett. På startlistene finner vi i år

– 6 OL gull vinnere

– 18 VM gull vinnere

– 17 EM gull vinnere

3000m er stevnets 1.løpsøvelse etter stevnets offisielle åpning. Bjørnar Ustad Kristensen har fått plass etter sitt imponerende 7.58.29 løp her i fjor. Kl 1935 løper et 16 manns felt hvor kun 1 løper har svakere PB enn Bjørnar som møter en brite, en svensk-afrikaner og 13 øvrige afrikanere. 6 av løperne har SB på sub 7.45 så her vil det bli stor fart.  3.året på rad går Bjørnar mot en ny sesong uten nevneverdige avbrekk for skader og han sesongåpnet riktig så bra med 8.06.65 under innendørslandskampen nylig i Steinkjer.

Tonje Angelsen som med 1.93 i landskampen tok EM kravet får virkelig prøvd seg i Globen. Svenskene som har høyde som sin kanskje mest meritterte øvelse har i 2 jenter på godt internasjonalt nivå. Ebba Jungmark samt Emma Green Tregano i årets SM hoppet 1.95. Russiske Anna Chicherova med 2.07 i fjor er med, men kanskje enda større oppmerksomhet rundt Belgiske Tia Hellebaut som etter sitt OL gull i 2008 stiftet familie, men som i år gjør comeback.

XL Galan er et kvalitetsstevne. Utøvere med årsbeste i verden i 7 av stevnets 12 øvelser er med i Stockholm.

800m er en annen interessant øvelse fordi vi her ser at den afrikanske dominans faktisk er mulig å utfordre med riktig trening over lang tid også for hvite utøvere. Russiske Juri Borzakovskij som tok OL gull på 800 i 2004 har vunnet 800m 5 av 8 ganger han har deltatt i Globen

Polske Adam Kszczot med årsbeste i verden 1.44.34 stiller, han har 3.beste notering innendørs gjennom alle tider. Polen har i det hele tatt gjort furore på 800 på samme måte som britiske Sebastian Coe, Steve Cram og Steve Ovett herjet med verdensrekorder på mellomdistanse for en del år tilbake. Under Friidrettsforbundets trenerseminar fikk vi møte treneren til de 2 polske 800m løperne som tok seg helt frem til VM finalen sist sommer. Rapportene fra treners oppfølging forteller om hvilke forskjeller det er i treningskultur mellom løpere som virkelig når langt og dem som kanskje er vel så opptatt av snarveier / lettvindte løsninger fremfor å påta seg det arbeid som skal til.

 

Det ble ellers ikveld klart at vår egen Ørjan Grønnevig virkelig får kjørt seg når det søndag 4.mars brygger opp til 3000m i innendørs NM. Bare timer før påmeldingsfrist utløper teller vi 21 påmeldte i klasse menn senior på 3000, og det er slettes ikke noen hvem som helst

– Sondre Nordstad Moen –  U23 EM gull vinner på 10.000, i 2010 løp han 3000 på 8.01.68 i fjor satset han på lengre distanser men løp likevel såpass raskt som 8.05.96 på Bislett

– Hans Kristian Fløystad – løp persen fra 2010 (8.13.69) ned til gode 8.06.85. Alle nevnte tider er notert utendørs

– Audun Nordtveit – Nordtveit mistet hele banesesongen ifjor etter imponerende løping da han i april etter over halvløpt distanse tauet et elitefelt under NM terrengløps 3km med Buraas, Ustad Kristensen, Angeltvedt, Tjelta og Alnæs på hjul, og Grønnevig noe lengre bak. Løpet endte med delt bronsemedalje. Igjen skadefri stilte Nordtveit i NM terreng lang løype hvor det ble en 6.plass og klar for Nordisk terrengløp. Her løp Nordtveit meget sterkt og tok noe overraskende bronse individuelt og gull til Norge i lagkampen. I desember meget bra løp igjen med 49.plass under EM terrengløp

– Gishe Abdi Wako fra Lillehammer løp ifjor sin 3000 innendørs pers 8.35.72 ned til 8.21.94 og da han løp NM halvmaraton i Drammen i september (1.07.49) var han 2,09 foran sterke Håkon Brox og 3,06 foran en annen sterk Tjalve løper Asbjørn Ellefsen Persen

Joachim Brøndbo tok NM gull innendørs såvel i 2010 (8.34.10) i Stangehallen som året før da han i samløp slo Daabaya Badhaso 37 hundredeler og fikk gull på 8.29.79. Morten Velde vant NM gull i fjor på 8.24.18, men ingen av disse foreløpig påmeldt.

Hvorvidt Ørjan Grønnevig tjente noen tideler på å løpe 3000 i Sandneshallen (uten sarg) vet vi vel ikke, men et sterkt løp var det Ørjan leverte med 8.21.93 i sin sesongdebut i år. At ivrige sjeler gjorde sitt ytterste for å få samtlige resultater i dette stevnet underkjent, tror vi vel spiller mindre rolle. Det er først når man kan løpe i tette felt det er mulig å oppnå gode løpsprestasjoner

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close