HK stafetten: 6-8.eller 10.plass?

 

Lene Rørviks bronse og Elise Hay Opsahl 5.plass under NM Maraton i september, Wenche Lægraid Kvævens råsterke 2.48.00 løp i Chicago i oktober og Anne Jorunn Hodnes 8.plass i Firenze Maraton (Italias nest største) i november var noen av fjorårets høydepunkter i jenteleiren

At også Anne Jorunn med årsbeste notering i verden på 6 timers Ultraløp (79,16km) har startet med banetrening vitner om at det satses over en lav sko i jenteleiren på høyere fart.

Når det i år skal avgjøres hvem som får mulighet å forsvare GTIs farger; når jentene for 11.gang på rad skal løpe i den prestisje tunge eliteklassen, vil testløpene på 600, 1200 og 1800 være svært avgjørende. Til og med på klatre etappene er vi veldig i tvil i år, fordi mange nye har kommet til.

Torsdag kveld – 5 dager etter Sesilåmi – skal det løpes testløp i den stupbratte bakken gjennom Grannes Terrasse. Distansen er 1800m såvel nedover med start et stykke ovafor Steinaldergården, samt når det skal løpes tilbake med start nede på Grannes sletta

Mildfrid har hatt klippekort på den teknisk utfordrende nedover etappe ned Holmenveien i Holmenkollstafetten (8.etappe Besserud-Gressbanen). Mildfrid løper etappen fortere og fortere hvert år og har foreløpig GTI pers med 5.37.  BFG Fana som ble nr 7 i fjor løp denne på 6.03, Lillehammer på 9.plass i mål noterte her 5.07 mens Skjalg på 5.plass greidde gode 5.13. Selv med flott fremgang for Mildfrid taper vi 30 sek til Lillehammer som er et lag vi kanskje skulle hatt som målsetting å banke i år?

Like avgjørende er den lengste oppover etappen. Her tapte vi kolossalt i fjor. Mens BFG Fana mistet mye nedover, tok de destod mer oppover ift. konkurrentene. Kirsten Marathon Melkevik (42) løp 1870m de tøffe stigninger opp til Besserud på 6.43, mens vår vanligvis råsterke terrengløper Kristin Mauland Larsen i fjor ikke var 100% kampklar, tiden ble 8.14. Her noterte Lillehammer – med et hav av idrettsstudenter å velge mellom – på 7.03, mens Skjalgs beste løper Tsige noterte 7.11.  Dermed kommer vi ikke unna å løpe testløp dersom vårt mål skal være å få brukt våre beste på de riktige etappene

Holmenkollstafetten er et fenomenalt løpsskue. Arrangør Tjalve ser ikke bort fra at rekord noteringen fra 1993 hvor 36.480 løpere deltok kan bli slått. Selveste Kripos stiller med 7 lag, dvs over 100 spreke løpere i Kripos! Asko kjeden som i fjor stilte med 2 lag, har i år 16 påmeldte lag og Tines stolthet sportsdrikken YT er foreløpig inne med 46 lag! Forøvrig GTI som hadde verdenspremieren på lansering av YT i et gateløp – da YT ble tilbudt deltakerne i Solastranden halvmaraton

Når det her utredes om testløp er dette ikke for å skremme bort muligheten som alle innmeldte medlemmer i GTI har til og bli med på «vårens vakreste eventyr» stafettens motto i 30-40år. Har du kjøpt deg billett for å bli med på moroa, har GTI en intensjon om at du uansett får løpe på et av våre lag. Ikke alle er racere, men siden vi også ønsker at våre racere er med på alle løperes største sosiale og miljøskapende begivenhet, så er dette betinget av at vi er noenlunde seriøse i våre uttak når det handler om elitelag

Reise praktisk gjentar vi at reisen til Oslo er egenandel mens klubben dekker hotell rom fra lørdag-søndag, dvs vi satser på det sosiale, at blir du med på middagen lørdag etter løpet, så venter deg en god seng på Grand Hotel. Og dermed vet alle at jo tidligere man booker flybillett jo rimeligere Oslo weekend. Vi kan også tilby overnatting fra fredag til lørdag på Grand til fordelaktige priser som følge av at vi samlet sett planlegger stille med 5 eller 6 lag i Oslo.

Vi har ikke 3 måneder før avreise startet logistikk arbeidet med å finne ut hvem som ønsker utvidet Oslo weekend. For noen av lagets mer bereiste løpere som anses forhåndsuttatt har vi likevel allerede kjøpt flyreise tur/retur for å spare noen hundrelapper. Alle med innreise lørdag 0910, retur søndag 1250 (foreløpig er avg.tid endret bare 2 ganger). Reise kjøpt for følgende:

Lene Rørvik, Wenche Lægraid Kvæven, Tore Kvæven, Ørjan Grønnevig, Haavard Lalit Øglænd, Vidar Gunnarsson, Tom Erik Halvorsen, Ragnar Stølsmark, Rasmus Stølsmark

Nedenfor følger oversikt hvor vi lister løpere vi er på fornavn med, er det noen du ikke vet hvem er, så er det ingen dum tanke å stille på lagets fellestreninger. Sjansen for å bli tatt ut styrkes da betraktelig, fordi trener du intervall på bane og i et fellesskap, går alt meget lettere.

Treningstidene er tirsdag kl 1900-2030 i Sandneshallen torsdager kl 18-19 i Stavanger Idrettshall. Dessverre er vi her nødt å tilføye at det ikke alltid er på stell med informasjon til brukere av disse nye innendørshallene. Derfor hvis du er blant dem som ønsker å prøve deg en sjelden gang, så kan det være lurt å sjekke på forhånd at man ikke på kort varsel stenger hallen for trening.

Her er siste nytt at det kanskje kan være stengt i Sandneshallen fk.tirsdag, som følge av skolens vinterferie

(som om det kun var for skoleelver at hallen var bygget)

– GTI ledelsen i harnisk i sakens anledning, en skandale synes vi dersom man stenger en hel uke, kun kort tid før oppkjøring til 2 innendørs mesterskap i friidrett – det ene (UM) til og med i Sandneshallen

 

Til oversikt kandidater:

(dere uaktuelle grunnet konfirmasjon etc. og som ennå henger med, gir oss gjerne et vink. Gjelder også dere som har vært på trening som så langt ikke er logget)

 

1.etappe / 4.etappe:

Nina Kristin – Lene – Cathrine – Hanne Elise

 

2.etappe / 6.etappe / 7.etappe (de tøffeste oppover)

Elise – Wenche – Kari Anne – Anne ØF – Siv H – Therese – Kristin

 

4 korte etapper – 390/600/630/650

Camilla H – Sylvia –  Anne A – Maureen – Camilla C – Britt Hege – Nikol – Angunn – Ann Christin – Amy – Britt H – Ana Maria

 

Øvrige etapper

Anne Jorunn –  Silje O – Ali – Mildfrid – Silje S – Signe – Eirin – Siv R – Trine – Astrid Elisabeth – Margrete – Justyna – Randi – Jane – Bjørg – Helen – Lise – Marianne – Camilla K – Solveig – Aurelie

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close