DeepOcean Arena: Magisk for friidretten!

 

Å løpe en 3000m 4-5 timer etter nær 1 døgn i fly hjem fra treningsleir på andre siden av kloden, er vel neppe god oppladning før en konkurranse, men Morten Velde hadde bare så usannsynlig lyst å få kjenne litt på et dekke som har fått så mange lovord.

Vi ble ganske så imponert av Veldes solo løp denne onsdagskvelden, hyggelig å se ham tilbake etter en i perioder vanskelig fjorårs sesong, og som tidligere nevnt i våre spalter, gutten har gjort noe som kanskje ingen greier å kopiere i norsk friidrett på herresiden – ta individuelt NM gull på mellomdistanse 5 år på rad (2006-2010).

Vi – 2 ledere fra sportslig utvalg i GTI + en aktiv og en supporter – rakk bare noen få halvtimer her denne gang, men kommer igjen med mange flere ved neste korsvei

Vi hadde unge Håvard med i stevnets første øvelse 3000. De 8 deltakere så alle ut til å trives å løpe på mykere underlag enn i f.eks. Sandneshallen. Vi kunne skrevet timesvis om alle inntrykk, men for å ikke trette ut lesere som gjerne kun foretrekker resultater – bare en viktig sak:

DeepOcean Arena er en tvers gjennom rendyrket friidrettsarena. Dette betyr at det mangfold som friidretten representerer slipper å bekymre seg hvorvidt en ny friidrettshall egentlig var ment bygget for friidrett, at man slipper å slåss for å få arrangere friidrettsstevner eller treningssamlinger friidrett. At vi ikke risikerer stengt hall en hel uke mens utøvere i Norgestoppen skal spisse formen mot et viktig norsk mesterskap….

Haugesund klarer dette uten byråkratiske hindre fordi man er flink også på økonomi. Rike onkler (les:sponsorer) sprøyter inn midler til driftsgaranti, som eneste norske klubb står HIL som eier av arenaen, vi vet fra før at HIL staben er meget rutinert og flinke som arrangører, nystekte vafler og nytrukket kaffe var allerede på plass i nybyggets flotte VIP kafé i 2.etasje. I det hele, vi så bare smil,  klubbens egne fikser selv opp – meget imponerende!

Og når man i et midtuke stevne tar hensyn til aktive såvel fra Stord som i Sør fylket og starter 1.øvelse såpass sent som kl 1830, er det ekstra hyggelig at – det kanskje viktigste – stevnets komplette resultatliste ligger ute på arrangørklubbens hjemmeside samme kveld, kun få halvtimer etter stevneslutt

Under følger tider 3000 – hva vi noterte fra stevnets speaker (Kristen Hausken)

 

RESULTATER 3000m

1) Morten K. Velde 8.35.83

2) Stian Vestbø 8.53.41

3) Magnus Hjellum (G18/19) 9.03.31

4) Thomas Finshus 9.32.65

5) Ole Mikal Tørsdal 9.46.70

6) Håvard Lalit Øglænd (G16) 9.55.66

7) Kristoffer Vestergaard 10.50.92

8) en løper DNF

 

For Håvards mange fans:

Håvard forsøkte i likhet med under KMs 1500 søndag, hvordan kroppen ville tåle en tøff åpningsfart. For 5-6 uker siden gikk fellestreningens 6-8 langintervaller på 3.45-3.50 ved  1000m passering med standard vintertrening 1 min pause. Håvard tråkka til med 3.11.8 på første 1000m i kveld, etter 1400 ble han liggende alene, og så klart var åpningsfarten tøff, neste 1000m ble tung men Håvard holdt stilen, siste 1000 gikk igjen fortere og avslutningsrunden på 34.8 forteller at om vi greier å treffe litt bedre på løpenes 2 første runder, kan dette bli ganske spennende i neste forsøk.

Håvard har satt ny pers i samtlige konkurranser så langt i sin korte karriere, han ble 15år i desember og innen vi til høsten har fått gjennomført et helt år med god balansert trening, vil åpningsfarten de første 1000 antagelig holde hele løpet gjennom

 

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close