Gratulerer Haugesund, litt kultur & ski

 

Kåre Osnes – fhv. landslagsløper på 5000/10.000 en legende i Haugesunds friidretten – har idag sammen med friidrettshistoriker Edvard Sternhoff sittet i NRK studio og fortalt at en av de norske byer med stolteste friidrettstradisjoner tirsdag innviet sin nye friidrettshall

Hundrevis av unge som har banket på døren for å bli med i friidrett og som har måttet nøye seg med tidvis kummerlige tilbud vinterstid, kan nå få boltre seg og kanskje tryller klubben frem enda flere friidrettsprofiler a la

– Suzanne Wigene som i 2006 tok EM sølv på 10.000 – som gikk skole de første årene av sin karriere hos samme Osnes

– Hanne Haugland som da Vebjørn Rodal, Steinar Hoen og Trine Hattestad dominerte også internasjonal friidrett, presterte det nesten ufattelige:  å ta VM gull i høyde

– Morten Velde som 5 år på rad fra 2006 gjorde det unike å ta individuelt NM gull på mellomdistanse, utmerket fulgt opp av trener Erling Askeland

– Urige Buta som i 2010 satte nordisk rekord maraton på 2.09 tallet, som representerer klubben under OL i London, trenes av Erling Askeland og fortsatt landets beste langdistanseløper

– Karl Johan Rasmussen – også han maratonløper, trent av en annen sliter i klubbens flotte løpermiljø Jon Udal, som også har søttet opp om treningen til Urige Buta

Mens landets øvrige 4 haller er kommet til gjennom kommunale samarbeidsmodeller og med offentlige eiere, har vi i dette tilfelle det første tilfelle hvor det er klubben selv som har stått for plan og tilretteleggingsarbeid, bygge-gjennomføring og som står som anleggseiere.

Haugesund Idrettslag (HIL) har noe så sjelden som eget kor, HIL arrangerer vestlandets største ungdomsstevne i friidrett (Mai lekene) og jammen viser de her hvordan godt samhold gir dem egen innendørs friidrettshall.

Vi ønsker å takke HIL lederne for uttallige gangers flotte innspill til inspirasjon også i GTI og vi føyer oss inn i rekken av gratulanter med ny topp friidrettsarena !!

 

Også på musikk & konsert fronten har vår region nyheter å være stolt av. Det er Mods feber i år

At «Rått og Råde» festivalen nå vurderer å bli konsertarrangører i utvidede format – langt mer enn suksess dagene på Lassa, hvor John Fogerty, Kaizers m.fl. sørget for gode tall også i regnskapet sist på sommeren i fjor, er interessant. Også for en klubb som GTI som etter sitt første større arrangement onsdag 7.mai 1991 fikk headlineren «Idrett og kultur i nært samspill»

Det kan hende at oppkjøringsuka til årets Stavanger Marathon blir et også kulturhistorisk høydepunkt. Uten å røpe noen hemmeligheter henvises våre nettlesere til å fange opp intro bilder til Stavanger Marathons (ny nettside introdusert fra Dubai 11.2.11)…kan hende vil Vågen enda en gang bli fylt opp til randen

Morten Abel har i Norge greidd selv hva AHA ikke greidde  – å selge ut 2 utsolgte hus i Oslo Spectrum 2 dager etter hverandre. På oppdrag fra GTI leverte samme Abel i spiss for September When 2 «utsolgte hus» i 1991 og 1992. Vi har skrevet dette 20 ganger tidligere.

Når kulturelitens musikerpresse i såvel Bergen som Oslo kunne meddele Stavanger patrioter at konserten med Abel & Hummervolls gutteband Mods lørdag 9.juni umulig kunne selge mer en 10.000, er det at vi i disse dager må gratulere også Per Vervik, Øyvind Ekeland, Ålgårds Stageway sjef Arne Svare og Vikings salgsadministrasjon med at det nå kun er 100 billetter igjen før det utvidede antall 23.000 billetter er solgt. Imponerende! Eagles, Bob Dylan, REM, Roger Waters i Pink Floyd har vært her – men ingen av dem har som Mods solgt 23.000 billetter på Viking stadion.

….nå står eg oppå bruå å ser ner, eg lure på koss d bler, å hoppa udi her…skrevet av Mods sjefen men rakk aldri å bli utgitt av Mods selv. Istedet fremført av bandets trommeslager Leif Nilsen mange år etter Mods la inn årene…

vi er blitt lovet at vi får høre denne på Viking stadion 9.juni, og det er helt sikkert ikke Leif som spiller trommer…

….vi gleder oss til lørdag 9.juni, tidlig på dagen kommer syklister til mål i Nordsjørittet, på kvelden Mods fest i Hinna Park

….og i år går også Sesilåmi på en lørdag, aner vi at Sesilåmi blir landets 3.største etter Skarverennet og Birken?… vi følger oppkjøringen også til regionens største skifest, fordi det aller beste alternativ for løpere – dersom løperes løpsmuskulatur skulle trengt litt hvile mens man trener, er å ta skia fatt, for en 4-5 timers tur på ski

 

 

 

%d bloggere liker dette:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close