Førr ei dame…

Bjørg Hagen (69) er nå blitt gammel nok til å løpe i klasse 70-74.

På torsdagens innendørstrening i Stavanger Idrettshall var programmet 8×400 + 6×400, pause 100m jogg for å holde noenlunde passe fart på dragene. 22 møtte i kveld, noen med eget opplegg (sprintgruppa) og de få gjenværende som verken rakk stevnet på lørdag eller prøveløpene sist uke fikk en ny mulighet i Storhallen.

Bjørg er blant de mer voksne i klubben som nesten aldri løper konkurranse, fordi som hun sier hun må jo hjelpe til å arrangere; og hvis hun likevel bestemmer seg for å løpe en konkurranse blir hun enten rammet av årets eneste influensa, eller det blåser så mye på Solastranden at en lett skrott ikke greier å forsere motvinden. I kveld var Bjørg nesten restituert – ikke helt – men tok sjansen likevel, i hvertfall en kort distanse kunne gå. Og hvis Bjørg løper er det bare å finne frem alle mulige bestenoteringer i hennes klasse

Vi visste at best tid i Norge gjennom alle tider på 800 var 3.23.94 utendørs i klasse KV70-74, innendørs antagelig saktere. Her følger vår veteran oppmann Tore sin rapport:

 

Hei alle sammen!
Bjørgs sololøp på 800 m idag var ikke mindre enn strålende og fenomenalt. Hvis Einars klokke gikk riktig, og det gjør den vanligvis, stoppet den på 3.19 og noe. Det er nesten 12 sekunder under norsk innendørsrekord i klassen 70-74 (3.30.51), og hvis dette har vært et NM ville du knust rekorden, Bjørg (3.32.47). Jeg er meget imponert, og så løper du så lett og elegant! Bergen neste??? Og om du da også vil løpe 1500 m slik du antydet, er norgesrekorden i din klasse 6.54.95. Den knuser du hvis du stiller.

Virkelig morsomt også å se at Kari-Anne nærmer seg absolutt toppnivå etter en fin treningsperiode. Det er ikke langt fra 10.41.56 på 3000 innendørs i Sandneshallen til mesterskapsrekord på 10.38.91. Så igjen, Bergen neste? Bjørg har veldig lyst.

Og så får vi ta med at Nina Kristin fremdeles har mesterskapsrekorden på 1500 m i klassen 35-39 med 5.03.3 fra Drammenshallen for 2 år siden. Klar for skadefritt comeback, Nina Kristin?? Du er savnet.

Vi i GTI er MEGET stolte av dere!
Hilsen Tore S

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close