Fellestreningen – veien videre

 

Trond Arne Rugland (Hovden), David (offshore), våre utenbys  6 i Egersund / Sirdal, 5 i Strand, samt enda ikke skadefrie Erlend er ikke her medregnet.

Ei heller er tatt med de mange som  ikke finner å kunne komme på fellestrening enten den er kl 1930 (tirsdager) eller kl 18 (torsdager). Sistnevnte kategori som forøvrig ikke styrker sitt kandidatur til 1.lag i Holmenkollstafetten…

For dem som vi nå har måltall for vil trening neste uke bli å følge program for hhv sprint og distansegruppa. Distansegruppa kjører tirsdag 6×1600 med oppstart kl 1920, Ragnar/Ørjan/Tom Erik kjører 8×1600. Ettersom det slurves med oppmøte disiplin – kjøres 1.drag som siste del av oppvarming, derfor start 10min før vanlig tid

Her er dem som er i jevnt god trening og istedet skal løpe testløp

Sprint (200): Tore S,Johannes B, Britt Hege, Britt Heskestad, Maureen og Margrethe

Mellomdistanse (800): Bjørnar, Oddvar

Mellom/langdistanse (3000): Eoghan, Roman, John, Tore M, Jørn Atle, Ali, Elise, Helen, Lene og Bjørg

 

Hensikten med disse testene er å se til at vi løper intervaller med riktig fart. Å ha riktig fart er avgjørende dersom vi ønsker at trening skal gi fremgang. Vi trodde lenge at Kari-Anne løp intervallene for fort og der tok vi feil. Likeså trodde vi at Håvard sparte seg for mye og der fikk vi rett, Håvard løp ufattelig fort lørdag ift foreløpig loggede 1000m passeringer på trening

Ellers er opplegget at vi fortsetter å løpe uvanlig mye mengde på tirsdagstreningen ettersom dette viser seg å gi svært bra utbytte. Torsdagstreningen i Stavanger Idrettshall går på teknisk utførelse og høyt antall kortintervaller hvor vi løper 100m jogg i pausene istedet for å stanse opp for unødvendig drikke tøv. Intervall treningene har nesten ingen hensikt å gjennomføre dersom fart på langturene er raskere enn marsjfart på 10km + 70/80sek pr km.

Ørjan Grønnevig – den i GTI stallen som har oppnådd raskest fremgang, løper turene sine mellom 2min og 2,20 saktere enn sin marsjfart under konkurranse på en 10km

 

Ellers, er det fantastisk for løper ben å oppsøke myrlent terreng eller annet mjukt ulent underlag (skogsterreng) når det er helg og man kan løpe midt på dagen. GTI treneren har nettopp avsluttet en times rolig løping fra Hellestø og sydover mot Sele. Variasjon i terrenget og bølger som slår innover mot Jærstrendene er bare en fantastisk løpsopplevelse

Kanskje enda mer fantastisk å kunne rulle innover skiløypa. En 3-5 timers skitur hver dag i weekenden er hva dem greier dem som er i støtet

 

%d bloggere liker dette:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close