Treningsstatus

Frem til torsdag har du ennå mulighet å bli med i det gode selskap, å melde deg på online til en av øvelsene i lørdagens treningsstevne. Øvelser å velge mellom på kretsens hjemmeside. Alle er vi nå inne i en grunntreningsfase hvor vi ikke har lov å forvente de store fremganger. Som alltid det er kun vår egen utvikling vi kan påvirke, å se fremgang inspirerer. Alle som kommer hit sier det samme:

Gu så kjekt! …at jeg ikke kom hit før?

Inspirerende ja:

idag anbefales alle som gratis forsyner seg av nyheter på nett om å spandere noen kroner på papirutgaven av Stavanger Aftenblad. Ikke at vi synes det er så viktig at også Viking har begynt å trene, men mer at du får med deg Aftenbladets flotte Reise magasin

Her kan du lese om Teide – verdens 3.største vulkan –  fra 3718m høyde har man selvfølgelig panorama utsikt og ettersom vi i mars kjørte noen lette drag på vel 2000moh skulle mulighetene her på Tenerife være mange. Til og med skøyteløpere har nå funnet ut at dersom det ikke ble mulig å ta et forventet EM gull på isen, da tar vi en Syden tur i stedet, vi soler oss litt, så tar vi VM gull istedet

Tenerife er en øy. Man kan spise gode fiskeretter hver dag. Flere km godt løpbar strandpromanade – frem til kl 08 kan man ha stranden for seg selv. Ypperlig friidrettsanlegg bare 500m slagt oppover fra Atlanterhavet, så klart her er god plass for andre enn Ungarns landslagsutøvere på hekk – som vi påtraff under en av øktene

Tilbake vårt egen Syden – Sandneshallen tirsdag med 27 gti aktive på trening

En større sprint & kast koloni boltret seg på bortre langside hvorav 8-9 fra GTI. Tirsdagens langintervall program bestod av 8×1200 (Ragnar/Ørjan) og 8×1000 for alle øvrige. Men, noen i gruppa kunne ikke stille på treningsstevne fk lørdag, dermed ble det for noen også treningsløp.

Da 14 deltakere løp 3000m klasse menn senior i innendørs NM 2010, var gjennomsnittsfart for mesterskapets 6 første i mål 13,5 sek svakere enn hva de samme 6 løpere oppnådde i løpet av samme sesongs utendørsstevner. Dette forteller det vi vet – at under en hard grunntreningsperiode hvor man ikke «slipper opp» hvor man ikke lader opp for en best mulig tid/prestasjon, så er nivået på vinteren betydelig svakere. Hvis vi da forutsetter at GTI løperne ikke ser på fellestreninger 1000m intervaller som noe annet enn «den for meg korrekte treningsfart» så skal også GTI løperne utover sesongen kunne forvente 10-15 sekunder fremgang fra tider oppnådd i januar.

 

Tom Erik – er nå  i ferd med å finne en bedret løpsteknikk. Da kveldens 3.intervall drag startet kl 1940 dro Tom Erik til. Hans 3000m startet i km fart 2.30, Ørjan og Ragnar i sjokk – de var blant 18 løpere på slep som ikke holdt følge enda til også de løp i 3.00 fart +/-. Om Tom Eriks første 1000m på 2.54 neste gang holder helt inn, har vi enda en mesterskapsløper når det braker laus under hoved NM i Kristiansand. Løpet samt siste ukers treningslogg fortalte at snittfarten på en 8×1000 økt med 1 minutt pause er betydelig bedre denne vinteren. Kanskje det skyldes at Tommy ikke har vært på høydeopphold i Kenya. Ikke i Syd Afrika en  gang.

Dag Herman Abeland har hatt flittig fremmøte nå i vinter. Har presset kanskje i overkant på sine lang intervaller, men liker bedre å løpe kort – tirsdag valgte han 800. Mente selv han hadde et optimistisk mål for løpet: det gikk 12,2 sek raskere enn plan og 12 sek er mye på en 800

Vidar – når Firenze helten Vidar allerede nå i januar løper så fort på 3000, er vi jammen ikke sikre på om Gunnar og John skal føle seg helt trygge når det braker laus med Frankfurt Maraton i oktober. Vidar lar bena snakke, han løp usannsynlig mye fortere enn vi alle trodde i Firenze, hva blir neste sprell?

Cathrine – Da hun kom til sin aller første friidrettstrening med GTI tidlig i høst, da skulle ingen løpe intervall den kvelden fordi det var ad hoc satt opp et lite kretsstevne. «Ja, men da tar jeg det da!» Musikk i ørene for en trener. Tirsdag kom hun også for å trene, men å løpe en 3000 (fordi bortreist lørdagen) – pyttpytt, så klart det fikser vi lett. 1 av GTI jentene som oppnådde nestbeste etappe plassering på sin etappe på elitelaget løp 3000m ute ca 15 sek saktere enn tiden Cathrine fikk igår. Æ da bæ da – nå kan dere bare lure (dere som ikke gadd å komme) hvor fort Cathrine løp – vi sier bare igjen usannsynlig mye bedre enn hva vi forventet. Det må vel være banen det er noe med, eller kan det være miljøet – Cathrine bidrar veldig bra i så måte

Bjarne – har vi skrevet om mange ganger før. Enda et par år før han rykker opp i ny aldersklasse veteran, men løper som om han var 10-15år yngre. Ualminnelig rask, bra teknikk og temposterk – er klar medalje kandidat for edelt metall når NM arrangeres på hjemmebane Stavanger stadion medio september.

Vil dere høre mer om Bjarne er det bare å melde seg klar for årsfesten 28.1. hvor mer heder og ære følger. 800m 2.23.2 på Bjarne

 

Kretsens hjemmeside vil formodentlig fredag legge ut tidsskjema for mer moro lørdag i Sandneshallen – vår nye «hjemmebane». Selv om friidrett er blant de flotteste av alle idretter er det gratis å komme inn. Anlegget har stor tribune og stor gratis parkeringplass. Høyst sannsynlig er det også anledning å ta med medbrakt. Norske flagg ikke nødvendig denne gang..TV2 kommer ikke…

 

 

 

%d bloggere liker dette:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close