Solastranden: Deltaker medalje + 1.napp plakett

Kondis.no – nettsiden til norsk organisasjon for kondisjonsidretter – har idag ute en forhåndssak med bilder fra løpet i fjor som viser et løp i godvær, løpere som er godt kledd i de få pluss grader som er det normale i januar. Bildene viser ikke at den lille vind som var langs Solastranden trolig kom bakfra eller fra siden det meste av turen de 2 rundene rundt flyplassen, men om tider i løpet studeres kan man nesten bli fristet til å tro det

Blant 30 forhåndspåmeldt online er 15 kvinner. Denne foreløpige 50% andel bekrefter trenden man ser når man er ute på treningstur: nær lik fordeling antall kvinner og menn deltar i lengre mosjonsløp og nå er det faktisk flere kvinner enn menn som er ute å løper.

Flertall i denne nye trend løpere gjør dette for velvære, for egen stolthet, for å kunne oppleve følelsen av å mestre noe. Når GTI arrangerer 3 halvmaraton løp hvert år informeres deltakerne før 1.løp om at ved å gjennomføre halvmaraton 3 ganger samme år i løp arrangert av GTI, vil man uansett tid motta en glass plakett med innskripsjon 3 x GTI halvmaraton. Hvis man i Stavanger Marathon – i år lørdag 1.september – løper hel- eller halvmaraton og man i tillegg greier å fullføre Solastranden halvmaraton samt 3 sjøers løpet, vil premiene bli utdelt etter man er kommet til mål på campingplassen lørdag 4.november

At kun 1 av de 30 forhåndspåmeldte deltok under løpet i fjor kan tyde på rekord oppslutning – at flere hundre løpere kommer til start. Løpet har aldri vært avlyst pga været. 3 år med gode forhold 3 år med kraftig vind tilsier 50/50 sjans for gode forhold også i år.

Halvmaraton start er lagt 23 moh på bilvei like ved Sola kirke. Man løper først lett motbakke mot Sola Ruinkirke før hele høydeforskjell er utlignet idet man passerer Sola Strandhotell etter 1km. Ved 1,2km er man ved veikryss i Nordsjøveien og fra dette punkt kommer jaktende bakfra løperne som velger årets nyhet – den kortere variant – en kontrollmålt 10km – meget løpsrask trasé også denne.

Når man etter 1.drikkestasjon ved ca. 4,7km krysser riksveien som går langs sørsiden av flyplassen, skal det løpes motbakke i 1200m. Det må beregnes å tape rundt 15 sek i marsjfart pr km ved motbakke trasé som denne opp til Stangeland hvor høyeste punkt er 33 moh.

Vi ber igjen om at løperne merker seg at startnummer og etteranmelding ved årets løp er lagt til hotellet som ligger like ved målområdet.

Se ellers mer info under påmelding.

Og, til løpere som mener seg berettiget nevnte plakett for 3 fullførte halvmaraton i GTI regi i 2011, og som ikk fikk denne med seg under 3 sjøers løpet i november, kan henvende seg til Løplabbet – GTIs samarbeidspartner løpskolleksjon – vi har her levert 2011 premie plakett til avhenting.

Dette gjelder forøvrig ikke gavepremier under GTI sine løp som vinnes etter trekning på startnummer alle startende. Her er ordningen at arrangør offentliggjør hvilke startnummer som er uttrukket med premie på hvert enkelt løp, og man får sin premie ved å henvende seg til arrangør løpsdagen. Arrangør ettersender ikke disse eventuelt uavhentede premier. Premier uavhentet overføres til neste løp

Så er det mange epost meldinger til GTI om at «jeg er påmeldt men kan likevel ikke delta, men fint om dere kan overføre innbetalt startkontingent til neste løp». Her følger GTI samme praksis som gjelder for alle gateløp utenlands og også tilnærmet alle gateløp i Norge. Innbetalte startkontingenter refunderes ikke, og vi godtar heller ikke ekstra administrasjon med å påpasse overføring til kommende løp.

 

 

 

 

 

 

 

 

%d bloggere liker dette:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close