Holmenkollstafetten 2012 – del 2

Til det kjedsommelige har vi tidligere nevnt at vårt lag i kvinneklassen hvert år – siden opprykk til eliteklassen i 2001 – har holdt seg oppe blant de 16 beste norske lag, kriteriet for å holde seg i eliteklassen

Når dette skjer samtidig som klubber med langt høyere medlemstall enn GTI ikke får dette til, så forteller dette noe om idrettens flotte ideologi – det viktigste er å delta. Om alle skulle tenke likt: at dersom vi ikke vinner, eller vi heller greier en pallplass, javel da blir vi heller hjemme. Og da ble vi i hvertfall ikke 30.000 fornøyde løpere denne solskinnslørdag hvert år i mai.

Dessuten, det koster jo altfor mye…

Men hvem bidrar egentlig med økonomi inn i lagene, hvem gir pluss på kontoen, er det de store kontingenter medlemmer og foreldre, eller er det slik at hver klubbs spydspisser er hovedgrunn til at en klubb tjener penger nok til å delta i Holmenkollstafetten? 

Selv om mye i år har handlet om og fremover vil handle om våre unge gutter som for første gang skal markere seg på elite nivå, så slipper vi ikke helt taket på vår stolthet – jentene – som så utrolig flott kommer tilbake og lojalt stiller opp hvert eneste år. I 2009 deltok GTI i Holmenkollstafetten med 5 lag, hvorav 2 kvinnelag + et mix lag.

I alle disse årene har løp utenfor bane vært våre flinkeste jenters primære mål, mens lagene høyest på resultatlista kvinner elite har hovedfokus på bane. Nå kan det se ut til at enda flere har funnet hverandre i klubbens treningsfellesskap på bane. I tillegg er vi nå flere jenter i området under og over 20 ++. Denne situasjon kan meget vel lede til at vi for første gang kan sikte oss inn mot en plass blant de 7-8 beste i mål

Og da har vi det gående – fordi, det er heller ikke særlig urealistisk at det er en plass mellom 5. og 8. som også elitelaget for menn kan ha i sikte?

Dette forutsetter nok at både Sandnes, Skjalg og Haugesund ikke stiller lag. Hvis vi i GTI sier at nevnte lag ikke stiller fordi man ser at det er umulig å vinne eliteklassen, så blir dette nesten det samme som å si tilsvarende til våre unger og da vet vi at det nytter – du kan være sikker de greier det vi antyder de ikke kan klare…denne kjenner vi alle til…

Dermed har GTI utfordret samtlige av kretsens beste lag: Still opp for s….vi liker konkurranse, vi antar det er også derfor at dere andre driver på med trening hver dag…? Friidrettens 17.mai – helgen som virkelig bidrar til å binde sammen topp og bredde, er en gave til friidretten, på samme måte som at 140 skoleklasser hvert år stiller til Tine stafett på Stavanger stadion, forøvrig sammen med over 90.000 løpere rundt om i Norge.    

Noen lar seg pirre av at listen legges høyt for hva som er mulig å oppnå. Vi liker godt at våre konkurrenter liker det dårlig at GTI ganske så freidig ypper seg på forhånd. Men denne øvelse har vi vært gjennom før, og vi vet at det hjelper, det bare trigger oss enda mer 

Da GTI ble stiftet 15.12.1990 ble en 3 årig elite satsingsmodell etablert. Spektakulære – i overkant ambisiøse – delmål ble nedfelt. Del målene ble kommunisert innad i klubben for å skape den gode «drive». Vår salgsfolder som presenterte satsingen fikk slettes ikke bare anerkjennende blikk, dette virket brautende «du må ikke komme her å komme her»

Men hva skjedde?

3 år senere hadde GTI oppnådd samtlige definerte mål som klubben selv hadde mulighet å påvirke. Lokale friidrettstalenter som ville noe ekstra ekstra med sin idrett, trenerne fikk hva de trengte av faciliteter, utøverne dro ikke på et eneste høydeopphold, de bare trente enda bedre her i syden (også kalt Stavanger regionen) de ble en del av et «winning team».

Og før dette skjedde stod man overfor 4 valg:

1) melde seg inn i en eliteklubb på østlandet som turde sette seg internasjonale mål 

2) legge opp

3) fortsette under mottoet «copy paste» i den bydelsklubb man var fastbundet til  

4) bli med på noe helt nytt, til en klubb nærmest uten medlemmer men med internasjonal målsetting, til GTI eller  GT International (klubbens døpenavn)    

Hva denne artikkel egentlig skulle handle om før vi ramlet helt på viddene var Holmenkollstafetten. Som alltid, vi håper det beste for våre damer…

og selv om det nå er snart 6 år siden sist Kristin (vår gode klatrer) løp Solastranden halvmaraton på 1.27.14 kan det godt være Kristin igjen blir med og løper kortintervaller, og da vil Kristin igjen være aktuell for 1.laget…og dersom Camilla Herrem neste år svinger venstre inn maraton porten istedet for å løpe rett frem mot nærmeste «godte-butikk» er vi rimelig sikre på at hun løper inn til beste etappetid i eliteklassen. Camilla er bare helt rå – ikke bare på håndball banen….      

Så til saken

Vi har før vi nå innen 31.12. skal avgjøre om vi betaler 13.750 eller 15.000 i startkontingenter (5 eller 6 lag) fordelt etappene på tilsammen 6 lag + 2 reservelag. Nær samtlige oppsatt på reserve lagene er aldri på fellestrening i GTI, de har bare løpt HK stafett for GTI et tidligere år, eller de meldte seg på et halvmaratonløp som medlem i GTI. 

De lag vi har satt opp er da «papirlag» satt opp på en tid da vi nesten ikke har hørt om en eneste løper som må i konfirmasjon. Og, heldigvis begynner det å bli slutt med den der holdningen, at hvis jeg ikke blir forhåndsuttatt på 1.laget, så er det uaktuelt for meg å reise…. 

Om det helt uvanlige skulle skje at samtlige som blir tilbudt en plass på laget – fortjent eller ikke fortjent – sier YES bankers jeg stiller, så har vi den situasjon pr dato at vårt nestbeste herrelag til neste år (forutsatt ikke motvind) vil løpe i mål på 55.39. Så rart det enn høres ut, ville dette i år gitt en 5.plass i klasse menn senior – dvs. det første lag som ikke rykket opp til eliteklassen 2012. Om laget skjerpet seg grassat og løp 22 sekund raskere enn trenerens tips, ville vårt 2.lag vært nr 4 og dermed opprykk elite også for GTIs 2.lag. Dette skjer helt sikkert ikke i mai, men det er moro å leke med muligheter…

Så hørte vi at Slevik med et hav med svensker og O-løpere på laget siktet mot topp 5 i eliteklasse menn, U-Kisa som ble nr 6 såvel i 2010 som 2011 og har nå blitt ytterligere forsterket. Steinkjer utbasunerte allerede tidlig i november sin målsetting om å vinne Holmenkollstafetten 2012 begrunnet med mange forsterkninger. 

BFG Fana har også fått flere forsterkninger og har satt seg mål om å være dominerende langdistanse klubb i Bergen. Hvordan dette passer for Gular vet vi ikke. Det er vel neppe noen lag det er viktigere for å vinne Holmenkollstafetten enn Gular. Dette er formodentlig bare noe av grunnen til at usannsynlig mye penger ble tilbudt en av norsk friidretts mest spennede mellomdistanse løpere Thomas Solberg Eide, som nå er klar for Gular. Og, vi minner om at Gular i 2010 med tiden 48.11 var 7 sek fra å vinne mens Gular i år med tiden 50.04 igjen ble nr 2 nå 16 sekunder bak Tjalve som vant den prestisjefullte eliteklassen de 2 siste år.

Sportsklubben Vidar har – bak Urige Buta som på distanser fra 10km (10.000) og oppover er i en klasse for seg selv – 2 løpere Sondre og Sindre begge med U23 EM gull på sitt lag. Likevel er det nok Vidars kvinnelag som er mest banker for en mulig Vidar seier i eliteklassen. I fjor var Vidar jentene 1,52 foran neste lag Gular, i år nesten like suveren 1,26 foran Tjalve med Gular jentene på 3.plass 1,50 bak Vidar   

Så blir det fremover å hygge seg med alle mulige varianter papirlag. Når vi vet hvem vi har disponibel er det riktig tid for å sette de realistiske plasseringsmuligheter for hvert enkelt av våre lag, enten vi er med kun for moro skyld i en mix klasse, eller vi har private mål om å bli med på et lag hvor egen etappetid er på klassens øvre halvdel 

Og, som vi har meddelt tidligere – kjøper du flybillett allerede nå mens det ennå er på lavpris nivå (GTI dekker hotell, løper dekker reise) – javel, så er du garantert å få bli med på et av våre lag.

For i GTI er det viktigst å delta! 

 

 

 

%d bloggere liker dette:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close