Holmenkollstafetten 2012

Meget meget gledelig, er vi nå iferd med å få til godt treningsmiljø på våre felles treninger inne, også blant jentene. Mange nye har kommet til i høst, og de etablerte virker nesten å bli bare yngre og yngre for hvert år, ihvertfall om vi valgte å analysere oppnådde resultater siste år. 

Mange vil trolig løpe 3000m innendørs den 14.januar i Sandneshallen, og fortsetter vi å løpe i vår egen korrekte fart på intervallene fremover, kan det bli riktig så spennende når vi lørdag 12.mai rusler ut fra Grand Hotell for å rekke 13.30 bussen gjennom alle etappene fra Bislett til Besserud

Når vi nesten sprekkeferdig skal kommentere 1.laget for herrer sine muligheter, er det en tøff jobb som først må gjøres. På stafettens 4 korteste etapper (2270m tilsammen) er vi til neste år eliteklassens kanskje aller svakeste lag. Så blir det opp til våre ambisiøse menn å gjøre trenerens tips til skamme. 

2009 laget til Skjalg løp hele 52 sekunder fortere på stafettens 4 korteste etapper enn GTI da opprykk ble sikret med 2.plassen i klasse menn senior. Men Skjalg løp glimrende også på flere av lang tempo etappene – bl.a. ser vi at tidligere nordisk mester i terrengløp nå «mosjonist» Gunnar Osmundsen på 8.etappe (bratt nedover) står med en etappetid på 4.17, mens vårt lag noterte 4.42. 

Thomas Hetland som «helt ute av form» måtte løpe på GTIs mix lag i 2009, trippet opp stafettens bratteste etappe (1300m) på 4.35. På samme etappe løp GTI sin mann i år på 4.41. Nå har Thomas startet å trene igjen – fått bort det meste av sine skadeproblemer – dermed skal vi slettes ikke se bort fra at også Thomas vil slåss om en plass på 1.laget. Likevel 4.35 er på langt nær godt nok til å få utdelt 6.etappen i 2012.

Haugesund har til neste år mistet sin beste tempoløper Thomas Solberg Eide til Gular, og selv med 6 løpere under 2.00 på 800m i fjor, ble det ikke Kollen lag dette året. I år lykkes det heller ikke å få til lag fra nordfylket, ei heller så vi noen fra Skjalg eller Sandnes i eliteklassen.

GTI satser ikke på å vinne alle løperes årlige sosiale «17.mai fest» men god bredde er da også noe. 5 aktive lag fullførte stafetten i 2009, 4 aktive lag i 2010 og 4 aktive lag i 2011. Vi snakker om at vi er mange som løper, og jammen viser resultatlistene at vi ikke bare snakker, men vi gjør det faktisk også. Noen må vinne, men det viktigste er å delta. Hurra!

16 sek skilte nr 1 og nr 2 i mennenes eliteklasse i år. Men for GTI er det mer spennende litt bakover i rekkene. Maraton klubben Slevik som hadde ikke mindre enn 2 syklister som ulovlige håndlangere av drikke i tetfeltet av NM maraton i Oslo i 2010, er et lag som kunne vært artig å kunne slå i 2012.

Slevik ble med tiden 53.21 nr 6 blant alle norske elitelag (3 svenske lag løp fortere) i år. Men det virkelig spennende her er at mellom beste norske lag nr 6 (Slevik) og nr 10 (Ren-Eng) skiller kun 25 sekunder. Her gutter, her må dere inn. Å bli nr 6 tar seg langt bedre ut enn nr 12. Men her er mange som vil utfordre GTI. Om Sandnes stiller lag kan de stelle til litt av hvert. Bare ett eneste lag scoret flere poeng enn Sandnes i årets friidrettsserie, dette forteller om bredde og formodentlig vil også Skjalg utfordre GTI om å bli eliteklassens beste lag fra Rogaland

 

               

%d bloggere liker dette:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close