Håvard og Tore – med sterk sesongstart innendørs

 

Ettersom innendørsstevne i Sandneshallen gikk samtidig med at 6 råsterke terrengløpere – med 3 lokale på laget – tok historiens første norske EM medalje i U23, fikk vi ikke med oss alle detaljer. Likevel vi lot oss underholde av et virkelig flott sprintløp av Tore Sund. Tiden 15.11 på 100m er en klar forbedring av tidligere åsbeste, en virkelig god tid i klasse 65-69år flott inspirasjon i treningen fremover mot neste års veteran NM på Stavanger stadion

Så ble vi kjent med John Gopal Bjerga som skulle løpe 1500 sammen med Håvard Lalit Øglænd og Jacob Ingebrigtsen. 2 førstnevnte 15år men det viktigste alle 3 viste seg være på noenlunde samme nivå. Vi fikk ikke med oss åpningsfarten til John, men den var bare formidabel. Alle på tribunen regnet nok med at dette umulig kunne holde helt til mål, men også på sisterunden hadde unge Bjerga et ekstra gir når alle 3 kom omtrent likt ut av siste sving, og det ble John som vant helt klart på 4.35.48.

GTI trenerne Tor og Einar var enige om hvilken plan Håvard skulle gå for: 4.40 ville han realistisk kunne klare, 4.35 kunne være mulig mens 4.30 foreløpig var for tøft. Men da sier vi 37 runder var begge trenerne enige om og dermed tiden 4.37.5. Like før start en siste beskjed: løpe jevnt hardt til passering 1000m, så forsøke øke farten.

Håvards tid ble 4.36.95 etter en rå sisterunde og følgende rundetider, klokket manuelt:

100m – 17.6. Deretter følgende pr 200m: 37.7 – 39.4 – 39.7 – 39.0 – 36.7 – 35.1 – 30.28

Det er langt langt frem til landets raskeste mellomdistanse løpere, men dette ble et flott debut løp innendørs, utrolig så spennende dette kan bli neste gang de samme ungdommer møtes i duell. Unge Jakop Ingebrigtsen som Håvard har møtt 2 ganger i Arboret Trimmen løp idag først 60m på 8.77, deretter ledet hans kjempe talent for løping til nesten helt utrolige 4.36.76 på 1500

En Kristiansand sprinter vant A heatet på 100m men tett som hagl fulgte på 11 tallet flere av de mange lokale som følger kretsens sprintprosjekt hver fredag, og som selvfølgelig trener tett og godt med sine respektive klubber resten av uka

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close