Ørjan mot EM medalje i terrengløp

Se også kondis.no sin artikkel om samme sak, nettopp lagt ut

Norge har en spennende generasjon unge mellom- og langdistanse løpere. Om hele laget som nå er tatt ut, holder seg friske og skadefri innen mesterskapet avvikles 11.desember, kan det gå mot EM medalje i lagkonkurransen for Ørjan Grønnevig (20)

Senior menn skal løpe 10km, U23 (under 23år) løper 8km og U20 (opp til og med 19år) løper 6km. I lagkampen er det lagets 4 bestes plassering i den individuelle konkurransen som summeres og avgjør plassering

På U23 laget løper 4 av 6 løpere som tok EM sølv i U20 for Norge i 2008 med følgende individuelle plasseringer Sondre Nordstad Moen 2.pl. – Sindre Buraas 10.pl. – Lars Erik Malde 16.pl. – Henrik Ingebrigtsen 23.pl. De 2 førstenevnte tok hver sitt individuelle EM gull på henholdsvis 10.000 og 5.000 under U23 EM i sommer.

Da Norge oppsiktsvekkende tok EM sølv i 2008, var dette mens Ørjan ennå var fotballspiller, han startet med friidrettstrening 1år senere vinteren 2009, og tok 2 NM gull og 2 Nordisk sølv i sin første sesong (2010).

Ørjans gode utvikling også i årets sesong kjenner alle til. Bronse i terreng NMs seniorklasse i april, KM gull på 1500; sterke løpere som Lars Erik Malde, Frew Zenebe Brkineh og Adam Muktar Adam var sjanseløs å holde følge. Suverent NM gull på 5000m under junior NM i Kristiansand, mesterskapsrekorden til Bjørnar Ustad Kristensen forbedret med 14 sekunder.

Suksessen for Ørjan fortsatte da det gjaldt som mest – under 1.dag av seniorenes hoved NM i Byrkjelo løp Ørjan igjen overbevisende på 5000m med klar margin igjen til Lars Eik Malde og ny NM bronse etter EM gull vinnerne Sondre Nordstad Moen og Sindre Buraas. På 1.veksling under stafetten i 3 sjøers løpet, fikk vi så meldingen om at Ørjan som klart yngstemann hadde sikret norsk gull i seniorklassen under Nordisk mesterskap terrengløp i Uddevalla.

Her er Norges spennende lag til Velenje, Slovenia i klasse U-23

– Sindre Buraas, Vidar

– Sondre Nordstad Moen, Vidar

– Lars Erik Malde, Skjalg

– Ørjan Grønnevig, GTI

– Hans Kristian Fløystad, Tjalve

– Henrik Ingebrigtsen, Sandnes

Lagets kanskje minst kjente løper er ingen hvem som helst. Mens Ørjan har årsbeste på 3000 på 8.20.64, har Fløystad 8.06.85 og 4.plass på årets Norgesstatistikk etter Buraas, Ustad Kristensen og Moen. På 1500m inntar Fløystad 3.plass på Norgesstatistikken med 3.41.61 en flott forbedring etter 3.47.30 ifjor

Etter at Bjørnar Ustad Kristensen ikke har konkurrert i høst, er det i klasse menn senior vurdert at kun 3 løpere holder god nok Europeisk nivå for å forsvare uttak: Urige Buta, Audun Nordtveit og Øystein Sylta.

Plasseringsmuligheter er også lagt til grunn i kvinner senior med følgende 3 uttatt: Kirsten Marathon Melkevik, Tone Hjalmarsen og Christina Bus Holth.

Med bakgrunn i gode internasjonale plasseringer også på U20 nivå er det tatt ut 6 løpere i gutteklassen fra 6 forskjellige klubber, mens det er mer ujevnt på jentesiden blant de yngste og her er kun Ida Østerås fra Verdal tatt ut

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close