Firenze Maraton – en strålende dag

Artikkelen vil oppdateres med bilder senere idag – her 1.prøve bilde utenfor løpets EXPO med fra venstre Thomas Johannessen og Stig Strand som begge også var med oss i Berlin og hvor Thomas med solid ny pers godt bedre enn målsetting, Trine Midthassel som med sitt 3.33 løp kun har 3 foran seg i Norge i sin klasse, Erling Hiorth som igjen løp kontrollert bra og bedre enn hva hans grunnlag skulle tilsi. Marianne Høie fra gruppe 7 i Glatrimmen og Mildfrid Melberg begge med ypperlige løp som debutanter på maraton distansen

I kommentar felt er det reist en del spørsmål hvorvidt den endrede løypa har holdt korrekt distanse. I tilnærmet perfekte løpsforhold, vindstille, 7-8 ved start kl 0920, og sol klarvær med rundt 15 ved mål, er det overveiende sannsynlig at vinnertidene skulle vært sterkere i eliteklassene såvel kvinner som menn

Fra en horde av løpere som løp med Garmin klokke hørtes piping mellom 200-300m før man nådde 5km merke. Fra noen av våre egne løpere har identisk målerutstyr vist tilnærmt helt nøyaktig distanse i andre norske og internasjonale maratonløp. Vi kjenner ikke til hvordan de aller beste i eliteklassene la opp sine løp, men vi er rimelig sikre på når Ragnar Stølsmarks løpsstyrke tilsier 3.16 fart pr km (som han må ha åpnet på hvis arrangørs måling var korrekt), eller om farten til Stølsmark var slik den skulle være – 3.28 – som planlagt åpningstempo

Også Anne Jorunn Hodne var godt forberedt til Firenze, hennes plan var å løpe på 2.43-2.44 i kontrollert fart. Imidlertid, med svært nedslående observasjoner på fart første mila, slik arrangørs km merker tilsa, ledet til kommentar fra begge GTIs 2 løpere i eliteklassene da de passerte 15km merke: «jeg gir meg, dette går ikke».

Men, som oftest er det dem som ikke var på selve løpsarenaen som nok vet dette aller best

Dette kan høres negativt ut, når nitidig grundig forarbeid gjennom et helt år, kanskje – vi sier kanskje påvirkes av tekniske forhold løperne ikke får gjort noe med, at resultat i sesongens hovedmål ikke ble som forventet. Men, det vil alltid bli gitt nye muligheter, og  selv de aller beste idrettsmenn og kvinner med stålkontroll på egen fartsfølelse, kan feile. Man kan gjøre de siste detaljerte forberedelser feil, man kan ha løpt for mye mil, eller spart seg for mye. Men, på løpere som man vet på forhånd hva er god for er det i årets Firenze en påfallende tendens. Når nye analyser kan tilsi at løypa samlet kan være mellom 600-800m for lang, er det ikke lett å ose av tilfredshet.

Når alt dette sagt, samlet sett opplevet gruppa en fabelaktig opptur, korrekt eller ikke korrekt distanse. Vi fikk noen kjempefine gjennomføringer i veteran klassene. Våre debutanter melder at de er helt overveldende fornøyd om hvor kjekt det var å løpe et maraton, faktisk enklere enn fryktet. Vidars kanon løp har fått noen og hver til å sjelve i buksene, vi blir alle inspirert….

 

Så til sak vi la ut mens vi ennå oppholdt oss i Firenze, et Firenze som de lokale melder «aldri» har opplevet så varmt og stabilt høstvær som i 2011

 

Ragnar Stølsmark

skal ha ros for satsingen, karrierens beste halvmaraton passering ble noe tøff å dra med seg idag – lå lenge an til 2.28-2.29, men 2.34.35 i mål, en 25.plass

 

Anne Jorunn Hodne

nitidig opptatt av detaljer på forhånd, slik som at hennes egen «bomsikre» private drikke ble satt omhyggelig på plass på eliteløpernes avsatte plass. Startet meget bra også Anne Jorunn, men ingen drikke på plass. Likevel, mer enn riktig drikke som må på plass til neste gang. Flott å komme til mål etter en utmerket åpning. Hadde 2.55 i Hamburg i mai, 2.51.10 idag, kan langt bedre enn dette. Likevel, strålende 8.plass i eliteklassen.

 

Gunnar Eiterjord

Også Gunnar optimistisk i vei med passering 1.20 på halv, i mål på sterke 2.45.38 som holder til 7.plass på årets veteranstatistikk 45-49år

 

Trine Midthassel

Fylte 50 mandag og gav seg selv en skikkelig bursdagspresang. Inne på 3.33.15 som holder til 4. plass på årets veteranstatistikk

 

Vidar Gunnarsson

Pers på rundt 3.29.16, idag imponerende 2.58.18

 

Johannes Økland

Pers 3.32, imponerende flyt helt til mål, dette blir garantert veldig bra etterhvert, idag pers til 3.22.03

 

Regine Benz

3.58.46 som bestetid iår – kanon prestasjon idag for Regine som løper i klasse 40-44 tid 3.38.38

 

Mildfrid Melberg

Ypperlig debut på maraton distansen  – tid 3.41.34 – løper i klasse 40-44

 

Øvrige tider

Bård Lyngnes 3.10.10

Thomas Johannessen 3.49.07

Stig Strand 4.13.34

Maureen Mesaros 4.27.18

Erling Hiorth 4.42.52

Marianne Høie 4.55.34

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close