Håvard (15) ny spennede GTI løper

 

I likhet med Ørjan Grønnevig, for Håvard Lalit Øglænd – som ennå er bare 14år – ble deltakelse i Stavanger Marathon hva som trigget interessen for å prøve seg på en trening med friidrett i GTI

Alt hva Håvard har gjort siden han sluttet seg til GTIs homogene langdistanse gruppe, er en sammenhengende rekke av oppturer.

Først fikk han være med hovedtrener Einar og sitt store idol Ørjan til trening på gras og på grus i bakkene nedenfor Vålandtoppen. Vi tok en sjanse og kastet oss ut i en i overkant stor konkurranse med en gang. Trondheim og UM terrengløp. Håvard fikk en hel helg følge med hvor mange detaljer som er viktig å passe på dagen før og så på konkurransedag de siste halvtimer før start. Han fikk beskjed han var ranket som nr 20 av 21 påmeldte i klassen, og taktikken ble lagt opp deretter. Det ble langt lettere å arbeide seg oppover i feltet enn fryktet, dette var jo alle landets beste 15 åringer og det dreiet seg om en kupert tung løype på 4km. Det gikk veldig godt, 11.plass.

Det neste store var Kystløpet (11km) i Egersund. Ut fra de mer rutinerte løpernes sluttider gjennom flere år i Kystløpet , tilsvarer tidene en 12km i en lettløpt rett frem løype på asfalten. Det gikk godt for Håvard også her, en faktisk oppsiktsvekkende fremgang etter kun få treninger med de 12-15 noe eldre distanse løpere han tilsynelatende leker seg med på intervall arbeidet innendørs

Lørdag ble Håvard anmodet å forsøke seg i Arboret Trimmen og løp her kort løypa på 2,7km. Det ble en ny artig konkurranse, greidde å følge Jacob Ingebrigtsen som i 12-13års klassen løp 5km i  Furumomila på 17.19. Kun 1 løper har løpt en raskere 5km i Norge iår, Simen Halle Haugen løp den paddeflate 5km i Kodalsmila på 17.15, mens 3.beste i Norge på 5km har notert 17.50

I klasse 14/15år er det bare 6 løpere i Norge som i 2011 har løpt fortere enn 11 årige Jakob Ingebrigtsens tid 17.19 på 5km

Nå synes vi dette blir virkelig moro. Bare halvmeteren etter super-super talentet Jakob Ingebrigtsen i mål lørdag. Tider 9.09 og 9.10. Og Håvard gleder seg helt enormt til å få løpe her også neste helg. Start kl 1410, så spennende at man nesten ikke kan unngå å ta turen opp for å se på, eller aller helst delta selv.

For GTI som klubb er dette som skjer med Håvard også spennende når vi til våren skal igang med våre testløp for Holmenkollstafetten. Etter at GTI jentene har løpt i eliteklassen hvert år siden de rykket opp i 2001, har nå også guttene kommet seg opp på høyeste nivå, og målsettingen om plassering i mai er ikke snau. Om alle er like flinke å holde seg skadefri og friske, kan det blir skikkelig spennende innen vi møtes for startnummerutdeling på Grand Hotel. Tett bak lagets profiler trenes det godt, og også de beste jakter stadig høyere mål

Ørjans mål for 2års plan 2012/2013 er 13.40 på 5000, 28 tallet på 10.000.

Trond Arne Rugland som signerte GTI for noen uker siden er svært tett opp til Ørjans nivå.

Ragnar Stølsmark er motivert og trener pliktoppfyllende godt, og vil etterhvert arbeide seg høyere opp enn sin 10.plass på 10.000m i NM.

Tom Erik Halvorsen som det meste av sesongen har vært hemmet av overbelastning, vil klare NM kravet greitt i 2012.

Tore Olav Kristiansen som leverte et kongeløp i Haugesunds Djupadalten har etter det vi hører, lovet Tom Erik bank når alle møtes til herlig duell i Våland Grand Prix med start fra Gamlingen torsdag 15.desember kl 19 – en kupert løype rundt Mosvannet og over Våland på 4750m

Treningsgruppa som er ekstremt flinke å løfte hverandre, greier også noe de færreste får til – det ytterst vanskelige: å kunne se at løpere også fra andre klubber og som i flere år har strevet med å få fremgang, gis oppmuntringer som gir dem ny inspirasjon.

Med leger og fysioterapeuter på laget som også har kastet seg med i GTIs store distanse miljø, føler man også trygghet for at det trenes kontrollert. Og humør og det gode smilet ligger i bunn.

Gjerne verdt her å gjenta fra de mange flotte tilbakemeldinger vi fikk fra forrige helgs 3 sjøers løp (1073 deltakere til mål) – han 1.30 fartsholder som smilende løp foran med norsk flagg og oppmuntret, var en fornøyelse å ligge bak. 1.30 løpere som stakk fra bommet og gikk på en sprekk, de som løp tålmodig fikk en tid bedre enn forventet. Og helt bakerst enda en dyktig GTI løper som stilte opp for den gode sak. Britt Hege syklet med vogn for å plukke inn km merker men mest av alt gikk det på å oppmuntre de som helt bakerst trengte motivasjon for å fullføre

Vi snakker om John og Britt Hege Nicolaysen, begge en kjemperessurs for GTI, en eksponent for livsglede, løpsglede. Til helgen skal de krydre vår tilværelse under Firenze Marathon

Alle vi som reiser – vi gleder oss enormt!

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close