Firenze: GTI blant 12000 deltakere

 

For et reisefølge på 19 er årets hovedmål bare vel 10 dager unna.

Ny løype iår – så flat og tilsynelatende lettløpt at alt kan skje. Etter start i sentrum av byen beliggende 50 moh er man ved 43 moh ved passering 10km. Høyeste punkt 52moh ved ca. 30km, før det helt ubetydelig flater nedover igjen til mål ved 49moh

På løpets 4000 m2 store EXPO oppe ved byens berømte friidrettsstadion var det ifjor 35000 besøkende fra 60 nasjoner, trolig enda flere iår. I mars måned fullførte 12594 maraton i Roma, Firenze tar nå raskt innpå, og trolig vil vi iår se gode tider om været blir som langtidsvarslet melder idag – sol +16 og tilnærmet vindstille.

Er man en av løpernes supportere er det i Firenze mulig å ta seg ut til en flott park hvor løperne mellom 7 og 14km passerer samme breddegrad hele 4 ganger med kun et par spydkast lengders avstand

En debutant fra GTI – Mildfrid Melberg fra Solbakk i Strand skal løpe sitt aller første maraton – i perioder på 90 tallet var Mildfrid sammen med Angunn og Vigdis alene om å stille opp i lokale mosjonsløp for GTI, hennes gjennomkjøring i Kystløpet for vel 2 uker siden, viser at Mildfrid er inne i en god stim iår

Anne Jorunn Hodne skal også forsøke seg. Det gikk langt utpå sensommeren før Anne Jorunn kunne trene normalt etter sitt NM gull på 6 timers, utrolige 79,2km løpt i en fart på ned mot 4.20 pr km. Anne Jorunn løp meget bra frem til halveis under Hamburg Maraton i mai, men i likhet med bl.a. Daabaya Badhaso og flere andre meget godt trente løpere ble dessverre forholdene vanskelig for løperne idet man hadde løpt opp mot 25km, i tur og orden gikk det skeis med de aller fleste.

John Nicolaysen, Gunnar Eiterjord, Vidar Gunnarsson og Johannes Økland er blant flere som har imponert oss på GTI treningene og i testløp nå i høst, og vi er selvfølgelig svært spent også på Ragnar Stølsmark som like godt gikk hen å ble klassevinner menn senior i fjorårets Firenze Marathon. Kun et knippe godt betalte proffer var foran Ragnar i mål. Iår har Ragnar fått plass i den internasjonale eliteklassen

 

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close