3 sjøers – 981 påmeldte

Samlet deltaker antall øket onsdag fra 921 til 981, det ventes ytterligere 200 etteranmeldte.

…………………..

Nyhetsbulletin oppdatert torsdag med ny informasjon

…………………..

For å unngå kaos ut fra start vil løperne bli stilt opp i 4 puljer etter forventet tid i mål. Idet løper passerer magnetfelt under start / mål portalen, vil start tidtaking aktiveres.

GTI ønsker å gi løperne råd om å gjemme litt krefter til man skal ta seg oppover fra Stokkavannet til Øvre Stokka, og videre oppover gang/sykkelstien mot Stavanger stadion, hvor løypa vender sydover igjen til Mosvannsparken via Bernt Christophersensgt

Deltakere kan gjerne også merke seg at løypekart lagt ut i Stavanger Aftenblads papirutgave torsdag, viser feil løpsretning rundt Hålandsvannet hvor det skal løpes «motsols».

Avstand mellom hver drikkestasjon og derav også etappelengder stafett som har ligget ute på løpets hjemmeside http://www.3sjoers.com er etter siste dagers kontrollmåling funnet å være noe unøyaktig.  Dette har med hvor veksligssted plasseres samt også at såvel 1.etappe som 5.etappe er endret i år, bl.a. som følge av av anleggsarbeid rundt nye Oilers arena.

Strekket fra ICA butikken på Stokka til mål er identisk fjorårets trasé med den forskjell at vi iår ikke skal løpe opp til Gamlingen, men følge korteste mulige vei langs Mosvannet

Leder for anleggsarbeid langs stien mellom Stokkavannet og Hålandsvannet, har vært hyggelig med arrangør og vil lørdag sørge for å flytte på masser som idag sperrer for korteste oppmålte trasé

Blant forhåndspåmeldte hvor alder er mulig å identifisere, finner vi hele 37 løpere under 20år – antagelig løper de fleste halvmaraton for 1.gang. Ca. halvparten forhåndspåmeldte er over 40år, 78 deltakere er over 60år

Til de veldig mange som for aller første gang våger seg på et halvmaraton – 21,1km sammenhengende uten stans for egen maskin – ønsker vi å si lykke til.

Med så mye ståhei rundt et løp ønsker så klart også regionens eliteløpere å være med. Og vi kan vente oss noen meget spennende dueller

Høflige som vi av og til kan være starter vi selvfølgelig med damene. 2 av landets mer profilerte løpere på langdistanseløp befinner seg i Stavanger og omegn. Wenche Lægraid Kvæven fra Sirdal er blitt 46, men løper iår raskere enn noen gang. Løp for 3 uker siden Chicago Marathon på 2.48.00 og har tatt flere NM medaljer på maraton og halvmaraton.

Wenche som ifjor måtte løpe samtlige 21.097,5 meter helt alene i 3 sjøers løpet, ser helt sikkert frem til å få drahjelp fra noen av herreløperne samt å igjen få møte tidligere klubbkollega i GTI, Vigdis Bringedal Holst som for 2 uker siden løp 1 sek raskere enn Wenches løyperekord i Kystløpet, en 11km som omregnet etter brukt løpstid tilsvarer 12km i en rett frem asfalt løype. Vigdis forøvrig sentral i Aftenbladets Kondis prosjekt

Også Lene Rørvik fra GTI er påmeldt. Ifjor var hun en av løperne som klarte å løpe feil ved butikken på Stokka, men er antagelig også hun iår sterkere enn noen gang. Forbedret sin maraton pers fra 3.08.42 til 3.02.23 da hun tok bronse under maraton NM i Oslo. Elise Hay Opsahl, GTI som tok en imponerende 5.plass i samme maraton NM er også påmeldt men noe indisponert har hun istedet stilt seg til rådighet for å hjelpe til som funksjonær

Kari-Anne Veen Billingstad er en annen av GTIs mange kvinnelige langdistanseløpere som bare blir bedre og bedre jo eldre hun blir, og som bare såvidt over 40 er hun fortsatt å anse som nærmest junior når det kommer til så lange løp som maraton. Kari-Anne karret seg opp på 4.best gjennom alle tiders statistikk i Kystløpet for 2 uker siden, og treffer Kari-Anne med de siste forberedelser før løpet starter, kan det spøke for halvmaraton persen, endatil at det i denne krevende løypa normalt løpes 3 min saktere enn hva samme løper kan greie i f.eks. Solastranden halvmaraton som er veldig lettløpt. En del mindre differanse for løpere på 1.10 nivå, gjerne det dobbelte i differanse hvis man som 50 løpere ifjor – kommer til mål mellom 2.00 og 2.45 timer

Landets klart beste halvmaraton løper Urige Buta fra Haugesund løper lørdag kl 13 sammen med bl.a. GTIs Ørjan Grønnevig for norsk laggull under Nordisk mesterskap i terrengløp 9km i Uddevalla. Det er helt vanlig at de aller aller beste løpere såvel innen elite som veteran kommer til etteranmelding bare minutter før start. La oss håpe at dersom en kapasitet som f.eks Daabaya Badhaso fra Skjalg er skadefri og ønsker å løpe, at han denne gang innfinner seg før kl 12, slik at vi også i herreklassen kan få en super duell om seieren.

Sandnes stiller nemlig med 2 av sine sterkeste i 3 sjøers. Fjorårets helt suverene vinner Ahmad Muktar Adam er påmeldt, men senhøstes har klubb kollega Frew Zenebe Brkineh (begge kommer fra Etiopia) løpt flere sterke løp, og må nok tåle å være favoritt lørdag

Også i stafetten som i skrivende stund teller 23 påmeldte lag, vil fjorårsvinner «Blues Brothers» – GTI løpere i blå merkevare klær fra Craft – få kamp om seieren, da forutsatt oversikt lag så langt påmeldt. Et sterkt lag fra Sandnes er nemlig påmeldt, faktisk ganske historisk interessant dette – fra en stor idrettsfamilie er det nå klart at 5 brødre Ingebrigtsen konkurrerer for hverandre på samme lag

Alle som følger nøye med i friidrett vil vite at Henrik Ingebrigtsen flere ganger har vært nær å slette Lars Martin Kaupangs mosegrodde norske rekord på 1500m 3.37.4. I fjor løp Henrik også en overdådig sterk 3000m og har i tillegg markert seg sterkt i terrengløp. Årets sesong har vært brokete for Henrik, men er nå såvidt kommet så langt at han igjen kan starte med kvalitetsøkter. Henrik løper stafettens 1.etappe – den lengste på 5,7km – og får tøff motstand fra Ragnar Stølsmark i GTI / Blues Brothers, som dokumenterte stigende formkurve da han vant Djupadalten i Haugesund

Ny duell Sandnes/GTI følger på neste etappe. Filip Ingebrigtsn løper her. Junior NM sølv på 2km terrengløp etter Thomas Solberg Eide i april og en råsterk 3000m i juni på 8.21 kun sekundet bak Ørjan Grønnevigs årsbeste. Tom Erik Halvorsen fra GTI vil ikke greie å følge Filip, selv om Tom Erik kan være rå til å løpe bakker. Etappene etter dette har begge lag noe svakere løpere, så utfallet i mål blir spennende. Yngstemann Ingebrigtsen er bare 11 år, men har løpt noen helt utrolig sterke løp, også på lengre distanser

 

Aftenbladets kondis prosjekt «Sprek» har bidratt sterkt til at 6.utgave av 3 sjøers løpet ser ut til å få dobbelt så mange deltakere i 2011 som i 2010 hvor løpet også oppnådde en kraftig vekst

Men flere faktorer spiller inn.

– ny webside: http://www.3sjoers.com

– nyhetssiden gti-stavanger.org  med ukentlige rapporter om løpets utvikling, om forventninger, om andre løp

– aktiv bruk av facebook

– at vi har knyttet til oss på permanent basis en profesjonell designer og reklamefotograf (Susan Jane McLinden)

– at GTI i mer enn 20år har jobbet uttrettelig med treningsrådgivning og gjennomført nybegynnerkurs jogging via Glatrimmen

– at GTI siste 3år hver eneste hverdag året rundt tilbyr – næmest gratis – felles intervalltrening og turløping på byens turstier og idrettsanlegg inne og ute

– at løpets profil mer og mer har blitt et løp for alminneligheter

– at løpet hvert år har hatt en sterk økende interesse også ute på bedriftene

– at også vår regions nyhetsformidlere har funnet at å skrive om allemannseie idrett på sine sportssider, har en helt ubegripelig stor appell

– at arrangør klubb, klubbens mange frivillige støttes opp av sponsorer, media, myndighet og næringsliv

 

GTI har idag 180 aktive medlemmer som mer eller mindre alle ønsker å selv kunne løpe 3 sjøers løpet.  Klubben har kun en håndfull helt unge aktive, ingen barnegruppe. Dermed heller ingen foreldregruppe å spille på slik som ellers er tradisjonelt i nærmest alle idrettslag og det ellers frivillige organisasjonsliv

Vi er veldig stolt av at så mange av våre egne aktive medlemmer legger tilside egen interesse for å delta i et profilert løp og istedet gang på gang stiller opp for at andre skal ha det gøy

Vi skulle så gjerne hatt enda flere frivillige som føler godt av å bidra til samfunnsnyttig innsats. Grunnet stadig tøffere kamp for å få bl.a. bilister til å vike for den myke trafikant, når uvettig bilkjøring ut til Friheim leder til at vi må øke sikkerhets tiltakene for å gi løpere en trygg passasje, når uttallige henvendelser om å få flere frivillige til å hjelpe oss noen ganger gjør det utfordrende å arrangere, er det ikke alt vi greier å gjøre perfekt

En konsekvens under årets 3 sjøers, er at vi ikke får tatt etappetider på stafett, en annen er foreløpig at løperne selv må greie å finne vann på campingplassen etter målpassering, etter at arrangørs restitusjonsdrikke er fordøyet. Og å levere fra seg tøy blir som under Oslo Maraton med 16000 påmeldte, man legger fra seg tøyet ute i løypa eller i våre telt på eget ansvar. Dermed kanskje lurt denne gang å legge diamantene fra seg hjemme.

I det hele tatt GTI gjør så godt man kan ut fra de mannskaper vi greier å skaffe

Et par praktiske saker tilslutt som vi aldri får formidlet klart nok:

– parkering ved Brustad bua like ovenfor Mosvangen er korttidsparkering for butikkens kunder, ikke for løpere 3 sjøers

– kommer man til etteranmelding etter kl 12 lørdag, får man ikke være med

– GTI sender ikke regning, om man ikke har hard valuta med seg ved etteranmelding. Man betaler cash – ikke med kort – dersom man ønsker å løpe

– torsdag kveld stenges online påmelding

– fredag kl 13-20 etteranmelding Rica Forum Hotel – ta gjerne en kopp kaffe, eller et glass drikke etter løpet i 21.etasje – du kan se hele løypa, byens beste utsikt

– lørdag kl 09-12 etteranmelding Rica Forum Hotel

– lørdag kl 09-1330 utlevering startnummer til forhåndspåmeldte løpere – Rica Forum Hotel

– gavepremier uttrekkes på startnummer, premievinnere vises ved at startnummer henges opp i målområdet, du er selv ansvarlig for å sjekke om du har vunnet

– alle som har løpt Solastranden halvmaraton, og som også har løp hel eller halvmaraton i Stavanger Marathon, vil få tildelt gravert plakett dersom man også fullfører  3 sjøers halvmaraton. Stafett holder ikke, man skal minst ha gjennomført 63km med startnummer i et av GTIs arrangement i løpet av samme år

– mange tukler med å få meldt seg på online (fra fredag stengt) – hvis man ikke får det til, er det aller beste å ikke skrive epost til GTI men istedet møte opp å betale kontant direkte til arrangør. Samme pris kr 300 individuelt, kr 600 for stafettlag

Vi kommer tilbake med enda mer informasjon, nå skinner solen frem til lørdag, og det er tid for å kjøre gjennom løypa påny for å finne igjen de justerte km merker

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close