Furumomila: Buta utklasset Buraas

 

Fjorårets nordiske mester i terrengløp for juniors såvidt inne blant de 15 beste og årets 2.mann i Lidingøloppet svenske David Nilsson på 6.plass. Dette forteller noe om hvilket kvalitetsfelt som startet på 10km på Furumo Idrettspark i Modum, hvor dessuten solide pengepremier og siste sjanse for kvalifisering til Nordisk mesterskap i terrengløp også bidro til flotte løpsdueller

Furumo bød på rekordoppslutning med over 1100 startende. Blant disse, sen-sesong comeback ved 2 av landets bedre representasjonsutøvere. Men, verken Henrik Ingebrigtsen (5km) eller Karoline Bjerkeli Grøvdal (10km) fikk konkurranse utfordringer i sine respektive klasser. Likevel meget respektable tider henholdsvis 15.14.5 og 33.56.9

Og i de helt yngre klasser merker vi oss igjen Jakob Ingebrigtsen (11år) som i klasse 12-13 løp 5km på 17.19.1. Tiden ville holdt til 2.plass i klasse 14-15år

Imidlertid Furumomila handler om 10km – en lettløpt og kontrollmålt 10km. Sindre Buraas med 26.plass under årets VM i terrengløp og U-23 EM gull på bane, sier han liker rett-frem og flatparti løyper bedre enn kuperte, det samme kan formodentlig også sies om Haugesunds maraton løper Urige Buta. Vi var ikke tilstede og har således ingen rapporter om uhell kan ha oppstått underveis, men resultatlista vitner om et sterkt løp igjen av Urige og vi venter selvfølgelig spent på hans neste større oppgave utenlands

Og før vi lister opp eliteklassens beste merker vi oss også at Gjermund Hellerud hadde godt av klubbskifte fra Modum til GTI, selv om klubb for Gjermund er en parantes. Forrige gang Gjermund løp 10km på sin hjemmebane her i Modum var i 2003 hvor han med tiden 40.18.5 tok en 12.plass i klasse 35-39år. På forum sidene http://www.kondis.no kan man nærmest daglig finne Gjermunds innloggede treninger 1-2 g. daglig 365 dager i året, tiden idag – 8 år senere – ble en solid forbedring til 37.52.8 en 4.plass i klasse 45-49år

1. Urige Buta, Haugesund 29.34.9

2. Sindre Buraas, Vidar 30.14.0

3. Alem Adhanom, Tjalve 30.16.0

4. Asbjørn Ellefsen Persen, Tjalve 30.28.7

5. Eirik Gramstad, Vidar 30.38.0

6. David Nilsson, Høgby/Sverige 30.50.5

7. Gishe Abdi Wako, Lillehammer 30.55.9

8. Frew Zenebe Brkineh, Sandnes 31.27.2

9. Per Kristina Nygård, Vestre Spone IL 31.35.9

10. Johannes Alnæs, Bækkelaget 31.36.5

 

Og søndag, er det da klar for ny avspent langtur med joggesko for noen, mens andre velger avspent formiddagstur i stressless for å følge Eurosports sending fra Amsterdam Maraton

 

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close