Petter – kretsens mest spretne 44 åring?

Flere kretsstevner avviklet forrige uke. Fra noen er nå resultatene klar og lagt ut på kretssidens resultatbørs, fra noen avventes resultatrapporter slik at man lettere kan oppsummere sesongens fremganger, om noen har prestert best i kretsen gjennom alle tider osv.

Før vi svinger slegga, eller før vi greier å finne en 2kgs diskos på stadions utstyrsrom tar vi først en svipp innom Morten løpene i helgen

Morten Karlsen fra Gjesdal Friidrett – bosatt på Kverneland – legger ned 30-40 timer entusiastisk frivillig innsats for klargjøring av Morten løpene. For at distriktets mosjonister samt unge/eldre konkurranseløpere alle skal finne det utfordrende å løpe terrengløp slik et «forrektigt» terrengløp egentlig skal være. Et bare helt fenomenalt løpervennlig flott terreng ute i Njåskogen ved Frøylandsvannet ikke langt fra Bryne. Det er til å grine av at så få greier å avsette et par timer på en frilørdag til å bli med i dette helt ypperlige konkurranse tilbud. Det var jo slettes ikke om å gjøre å vinne løpet, men å støtte opp om sliterne som forsøker tilrettelegge for at det skal være noen vits å trene, det synes vi nok er påtrengende. Oppfordringen må være at dem som kjenner litt på en smule dårlig samvittighet umiddelbart kaster seg på og sier yessss – her VIL vi være med, hvis Morten enda en gang orker å dra løpet igang. 

Kommentar spalten er åpen for alle positive svar med navn samt de negative som bruker å følge med anonym signatur

Vi leste fra Aftenbladets papirutgave at 2 løpere hadde vært med i Morten løpene iår. Heldigvis var dette også denne gang helt feil. Mange unge deltok, noen mer voksne som har deltatt hvert år Morten løpene har vært avviklet, gjorde det bra også iår. Resultatene fra stafettene på søndag har vi enda ikke fått tilgang til men vi er selvfølgelig kjent med at GTI såvidt det var slo Gjesdal i herrestafetten, hvor 15år gamle Håvard Lalit Øglænd debuterte for GTIs 1.lag.

Dagen før løp Tom Erik Halvorsen et gjennomført godt løp i den meget kuperte men artige langløypa på 8900m, tid 34.18. Vi venter spent på hva en snart skadefri kropp duger til når det brygger opp til elleville Kystløpet (11km) lørdag ettermiddag i Egersund den 29.oktober. Også Anne Jorunn Hodne er blant våre veldig løpsglade, lørdag ble det en klar seier i langløypas kvinneklasse med 40.19.

Tilbake på tartandekket så kan man jo lure hva gjennom alle tider kretsens beste 43 og 44 åringer har prestert i sprang øvelsene. At Al Oerter tok OL gull i diskos over 50år gammel (og det er veldig lenge siden) ser vel ikke ut til å ha affisert andre enn dem som nettopp det ja…kaster diskos. Vi er rimelig sikre på at dersom noen orket å arrangere kretsstevner i friidrett 365 dager i året, så ville en eller annen fra GTI ha dukket opp for å kaste diskos, ja til og med GTI formannen stiller jo opp i diskos….

En titt på gjennom alle tider kretsens mest spenstige i klasse 40-44 forteller at Petter Tytlandsvik sitt 11.56 hopp i tresteg sist torsdag, er kretsens 4.beste gjennom alle tider. De som ligger foran er da bare ungdommer, eller de har strukket sin aktive karriere til det helt ytterste ved å delta et par sesonger i hva som er den internasjonale friidretts grense for yngste veteranklasse 40-44år. Suverent best i da klasse 40-44 menn er Skjalgs Gunnar Nitter som 40år gammel står medc 13.39, på 2.plass følger mangekjemper Jon Olav Bjørhusdal fra Sandnes som 41år gammel hoppet 12.72. Geir Moberg var også 40 da han hoppet 12.22, før muligens kretsens mest spretne 44 åring Petter Tytlandsvik hoppet 11.56 med blått konkurranse antrekk

En tresteg konkurranse som normalt teller 4 eller 6 hopp, er en ekstrem belastning på benmuskulatur. Er man veteran er det kanskje mest vanlig at det går vinter og vår før man igjen kan konkurrere. Er man veltrent, eller man er lite trent men har talent for å hoppe så er likevel det umulige mulig. For Petter gikk det kun 5-6 min etter ferdig tresteg konkurranse før han øvde innhopp i en nesten vel så krevende øvelse – høyde med tilløp. Man skal ikke bare et anseelig antall centimeter opp i luften, men man må liksom vri seg rundt i svevet, for at ikke bakfoten skal ta med seg lista på turen ned igjen mot hoppmatta man må liksom ta nedslag helst med hode/nakke først. Noen fikser også dette. Petter er en av friidrettens virutuoser.

Med sine 1.62 som vi mener å huske Petter fikset i første forsøk er han 44 år gammel iår på samme høyde som gjennom alle tider øvelsens kretsbeste i klasse 45-49år. Du kan bare skrive opp med en gang. Til neste år når Petter skal konkurrere i klasse 45-49, da hopper Petter 1.63 eller høyere.

Alf Hansen som vel er den som har hatt flest antall besøk i Rogaland Arboret i forbindelse med avvikling av Arboret Trimmen som nå straks skal starte opp på lørdager, finner vi i denne sammenheng som kretsens 4.beste høydehopper gjennom alle tider i klasse 45-49år fra den gang Alf svingte seg lett over 1.45. Vi er usikker om det da gikk i Fosbury flop, eller datidens mer anvendte saksestil. Alf var 45 da han gjorde sitt rekord hopp forøvrig. På 3.plass klasse 45-49 finner vi en av GTIs mange dommere sist laget arrangerte Maraton NM på Sola: Trond Egelandsdal – i mange år Mister Friidrett i Skjalg – har karret seg inn på lista med utmerket delt 2.plass på gode 1.50. Samme høyde som fra en av Klepp Kommunes største idrettsfamilier har hatt sitt virkeområde – Lars Storhaug – bror til mangeårig Nordisk mester i turn (Åge) – hoppet 48år gammel også han – 1.50 i høyde. Med 1.62 er Askill Voll fra Frisinn best gjennom alle tider klasse 45-49. Han klarte høyden 47 år gammel, den kan kanskje bli mer vrien å tukte Petter?

Hva angår diskos så trodde vi lenge at Johannes Bårdsen i avslutningsstevne sist uke hadde ordnet ny gjennom alle tider krets aldersrekord for klasse 70-74. Men, skal vi tro Bruelands nitidige og nøyaktige oppfølging av alle kretsens friidrettsresultater de siste 30-40år, så skal Kåre Skailands 33.99 oppnådd 74år gammel i 2007 være bedre enn 32.80 som Johannes Bårdsen løftet seg til.     

Mange som gjør comeback nå?

Vi vet flere har planer å vise seg frem i blått fra og med sesongen 2012….

Oddbjørn Thorsen er en av GTIs nykommere i 2011. Som tidligere SIF sprinter er Oddbjørn fortsatt igang med enkel basistrening for å styrke utsatte ledd. Vi vil på årets statistikk – etterhvert som alle klubbene har fått innsendt sine lister – finne såvel Oddbjørn som Trond Lindanger tidligere sprint kollega i SIF og også Trond flere år som profilert GTI sprinter på 90 tallet, iår med et resultat i kule – en øvelse ikke ulikt sprint, hvor usannsynlig mye avgjøres i konkurransens 1 sekund.

Så registrerer vi blant mye flott fremgang i fremtidens lokale friidrett at 13 årige Henrik Skulevold fra Sola har hoppet hele 11.76m i tresteg i 2,1 motvind. Vi registrerer også at Kaldahl Bottenviks utrettelige innsats innen kastsektor ute på Jæren avler flere enn sønn Vebjørn som i en meget populær øvelse som spyd allerede er norsk representasjonsutøver. 

Når Sandnes jenta Malin Iren Torgersen ifjor kastet hele 40.96m med 4kgs redskap og det stadig drives veldig bra på Jæren, er det gjerne ikke til å undres over at 17 årige Ane Rosseland Johansen med 4kgs redskap flyttet kretsens aldersrekord for 17 åringer med hele 11.53m til ny klasserekord 17år – 37,55m. Vi venter spent på fortsettelsen….

Og etterhvert vil vi sikkert også få resultatlista fra 10.000m på Lye, hvor 7 Undheim løpere løp under 40 min. Når vi 1,5 uke etter fikk tilgang til resultatlista fra Berlin Maraton, så ser vi enda en gang at en god gjennomkjøring med 30-40minutters tøff konkurranse kort tid før et maraton, gir aldeles utmerket utteliing.

Sa da ble det også noe til maratonfolket….nå som stormen har lagt seg i Aftenposten     

        

      

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close