Oslo Maraton, NM, Berlin & Lidingø

 

Lene Rørvik skulle idag ha mottatt bronse i klasse kvinner senior under Maraton NM etter ny pers med 6 min til 3.02.23, istedet valgte en arrogant arrangør med god støtte fra Norges Friidrettsforbund å tildele bronsemedaljen til en bedriftsløper.

Reglementet er helt klart på dette punkt, for å delta i et Norgesmesterskap i friidrett skal alle utøvere være medlem av klubb tilsluttet Norges Friidrettsforbund. Det er bekreftet at Hilde Plassen fra Haugesund Politis bedriftsidrettslag søndag kveld ikke har ordnet slik medlemskap, NM medaljen gikk til feil utøver fordi hverken Norges Friidrettsforbund som rådgivende organ i slike saker, eller arrangør er voksne nok til å følge gjeldende reglement i Norgesmesterskap

Lenes klubbkollega Elise Hay Opsahl løp også et overdådig flott maratonløp, hele 20min forbedring av pers, og en 5.plass i det reelle mesterskapet, men som i en resultatliste bygget på tilfeldig omgang med reglement gir henne en 6.plass. I tillegg tok Elise NM gull i yngste veteranklasse 35-39år

Ragnar Stølsmark figurerer i den offisielle resultatlista fra NM del av Oslo Maraton på 4.plass etter at han igjen satte ny pers med 2.30.15 forøvrig samme tid som løper tildelt NM bronse, men som også han skulle vært diskvalifisert, dersom det skal ha noen hensikt å ha et regelverk som regulerer konkurranseidrett.

I det hele tatt det er det flere forhold å sette fingen på ved arrangørs praktisering av NM reglement. Det må være en terskel når det kommer til et mesterskap.

Forøvrig ønsker GTI å gi honnør for et tilsynelatende prikkfritt gjennomført Oslo Maraton hva angør show og sirkus. Vår kommentar handler kun om den respekt for regler som gjelder i maratonmesterskap. Løperne har ikke gjort noe galt, det er på lederplan det må ryddes opp og da først og fremst ledelsen Norges Friidrettsforbund, som i flere år har sovet i timen hva angår maraton og som snarest må komme seg på banen.

Dette var bare en parodi !

Dette skulle egentlig ha vært en gledens helg, fordi ikke bare GTIs 3 nevnte mesterskapsløpere har gjort det storveis i Oslo. I tillegg finner vi en ypperlig gjennomført halvmaraton av Gunnar Eiterjord som bekreftet sitt gode løp på Randaberg forrige helg. I et Oslo Maraton med nær 16000 påmeldte hvorav de fleste løper halvmaraton, er det virkelig flott å ta en 4.plass i klasse 45-49år tid 1.17.56

Etter at Britt Hege Nicolaysen tidlig på morgen suste i mål i stor fart på 10km, var det John i superform i forrige uke som skulle prøve seg på sub 1.17 også han på halv. Dessverre, en sår hals satte idag en stopper for muligheten å kunne løpe med maksimal fart. En flott tid 1.19.36 bevares, men vi vet John kan bedre, når alt er i orden før start.

Bakover i rekkene finner vi flere GTI løpere i mål. Resultatlistene er nå tilgjengelig på nett.

Ellers, har Kristin Mauland Larsen løpt 15km utgaven av Lidingøloppet i Stockholm i helgen. En nærmest utrolig sterk 10.plass og tiden 1.07.36. Tiden er bedre enn hennes sterke løp også ifjor.

Så gleder vi oss over flotte norske prestasjoner i Berlin Maraton. Enda en norsk jente Christina Bus Holth jobber seg nedover mot 2.30, rundt 2.33 idag. Enda mer interesse kanskje for Undheim gjengen i Berlin og her finner vi Jarle Risa på fantastisk flotte 2.25.50. Vi hører forholdene var gode iår, men uansett det skal løpes! Bra også av Svein Ove Risa 2.30.22 og Kjetil Bregård 2.39.27

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close