Oslo Maraton utsolgt

Løpets nettside melder at 100 startnummer kan kjøpes for halvmaraton ved fremmøte i teltet på Rådhusplassen (åpnes fredag), mens hel maraton er helt utsolgt

 

Torbjørn i Glatrimmen løper helmaraton i klasse 45-49’s mosjonsklassse

Øystien Kvamme i GTI løper helmaraton i klasse 35-39’s mosjonsklasse

På helmaraton vil ellers 3 GTI løpere forsøke å henge blant de 5-6 beste i klasse kvinner (Lene og Elise) og menn (Ragnar)

Gunnar Eiterjord,GTI er påmeldt halvmaraton klasse 45-49 og fremgår av startlista med startnummer 44424 og 44471…trolig enda et ledig startnummer?

John Nicolaysen, GTI er 3 år yngre enn Gunnar, begge forventes løpe under 1.19, hvem først…vi tørr ikke spå, 2 tøffinger begge to

Erling i Glatrimmens gruppe 7 er han som holder orden på startnummer når GTI arrangerer løp i Stavanger, vi plukket ham opp blant de påmeldte. For å ikke bli gjenkjent av altfor mange når årets statistikker skal legges ut, finner vi Erling på halvmaraton lista med arbeidsgivers navn som lag

Blant helmaraton løpere som er påmeldt i NM senior og NM veteran finner vi kjente løperprofiler i Rogaland som Jan Birger Hansen (Haugesund), Sverre Mohagen (Sandnes) og Torstein Østevik (Kleppe) sistnevnte som en av de få fra Rogaland som er iferd med å nå 200 fullførte maratonløp, løp sitt helmaraton nr 191 sist helg i Mandal

Parhestene John Olav Barstad (klasse 40-44) og Oddvar Meisland som utmerket seg i årets Stavanger Marathon med kanskje billedserienes mest charmerende smil, er så klart på plass i Oslo med startnummer 133 og 1188 – dvs. begge løper helmaraton igjen, om noen var i tvil

Når Oslo Maraton får tildelt Norgesmesterskapet samtidig som 10-12.000 løpere også skal ydes service, kan det gjerne gå på lykke og fromme. Det er flott når et norsk mesterskap har en fin ramme, men når reglementskrav tilknyttet et norsk mesterskap ikke er mulig å overholde, utfordres med dette komiteen som er ansvarlig for å tildele mesterskap å tenke seg om

– Oslo Maraton er da 3.dje NM på 3 uker for nøyaktig samme løper klientell, dette skal selvfølgelig ikke skje!! Her har NFIF sovet i timen igjen, kan dere inne på Forbundskontoret please få med dere at også maraton løpere krever å bli respektfullt behandlet.

– Det er mange år siden NFIFs hjemmeside på egen hånd har greidd å lage en reportasje fra et norsk mesterskap på maraton eller halvmaraton. Hvis ikke arrangør selv lager noe, så er det dødt man sover litt til. Maraton er i likhet med høyde, sprint og spydkast også en OL øvelse!! noen som hørte?

– Og hva er hensikten med å arrangere norske mesterskap i friidrett for veteraner, når de beste veteraner ikke tildeles sine velfortjente NM gull som klassens beste eller nestbeste veteran. Hvert eneste år når veteraner yr av spenning møter til norske mesterskap på asfalten eller i terrenget, så glipper arrangørene på dette å følge regelboka. Og NFIF som er den formelle arrangør av mesterskap foretar seg ingen ting. Da må man tåle å høre at dem som følger med gir beskjed

– Etterhvert er det åpnet for praksis å bruke ledsagere som etter NM reglementet ikke er tillatt, det sykles ved siden av «sin løper» under helmaraton løp i stor stil. Noen får fordeler av dette, andre ikke. Unfair play. Ingen diskes

– Privat drikke – blant elite løpere er det i mesterskap samt under store prestisjemaraton ordninger hvor man kan få innlevert egen privat blandet drikke som arrangør møysommelig skal plassere på dertil egnet sted. Dette for at eliteløpere i marsjfart mellom 3-4min pr km skal slippe å stanse (ta på seg brillene) for å finne sin riktige drikkeflaske. Også denne ordning setter høye krav til teknisk apparat hos en NM arrangør. Vi har sett det i København, vi har sett det flere steder. Løperne finner ikke sin drikke, en drikkeflaske som er et være eller ikke være foran i feltet for løpere som med årene har gjort seg avhengig av nettopp sikkerhet rundt riktig blandig til riktig tid. Hvordan væskeinntak mage forbrenning fungerer under et maraton løp er helt avgjørende. Man presser kroppen til dets ytterste, så klart også dette skal være i orden når vi snakker om et norsk mesterskap. Hvis ikke ordner man opp selv og oppretter egne private drikkestasjoner. Heller ikke dette er tillatt etter NM reglementet

Hvem blir norsk mester?

Håkon Brox – dersom Brox gidder å løpe fort, så vinner han NM gull. Nå er også Brox en av flere som er offer for den tåpelighet at 3 NM i langdistanse er lagt til 3 helger etter hverandre. Brox løp helt glimrende under den krevende 10km løypa sist helg i Trondheim, og tok bronse bare 12 sek etter terrengspesialist Sondre Nordstad Moen

Mikael Olsen – løp maraton på 2.21 i Milano i 1986 «med bare 3-4 økter i uka» Med solid treningsgrunnlag før dette, vil slike prestasjoner være mulig, men en maraton løper greier ikke opprettholde nivå i toppen av norsk maraton elite uten at det nedlegges en helt annen treningsmengde. Vi kjenner ikke til Mikaels grunnlag iår, men hans 1.10.23 under NM halv på Sola ifjor, viser at han ikke er helt ute av trening

John Henry Strupstad – vi er usikker om John Henry har riktig fokus om det kanskje blir vel mye litt av hvert? Ressurskrevende fjelløp og 100kms løp vil normalt ta uker/måneder å reparere før man igjen kan røske til med nødvendig fart for medalje i et NM, men Strupstad har tidligere vist seg som en beregnende god medalje grossist…best når det gjelder

Arne Mjelde Sæther – 34 åringen fra Lillehammer kan meget vel stikke av gårde med NM gullet. Under skjenerende vind i Byrkjelo løp han 10.000m på 30.59 og med 1.09.02 under Oslo halvmaraton ifjor skulle han også være rimelig godt kjent i Oslo gatene. Hans alder skulle tilsi tilegnet erfaring om at maraton er noe annet enn halvmaraton x 2

Ragnar Stølsmark – vil slåss for en pallplass. Løp Firenze Maraton under vanskelige forhold ifjor på 3.32.06

Margrete Løgavlen – (46) løp halvmaraton i Tønsberg 27.8. på 1.27.59 og da hun i 2009 løp 6 timers Ultra passerte hun maraton på 3.00.16. Dermed er Margrete ubetinget en dame som kan stikke av med NM gull i kvinneklassen

Marthe Katrine Myhre – er også en løper med kapasitet under 3.00 på maraton, og meget sannsynlig på pallplass. Har bl.a. notert 1.25.16 på Nordmarka halvmaraton samt 3.00.30 på Beito iår

Anine Nordstrøm – 3.02.58 i Oslo ifjor, 3.05.53 i Stockholm iår vil være med å slåss om NM medalje hun også

Marit Årthun – en av NM konkurransens mest rutinerte. Vil garantert løpe under 3.10, men løper hun også under 3.02 som gjerne kreves for pallplass? Vi vet ikke, kun at Marit alltid gjør solide løp

Lene Rørvik – en av 2 fra GTI som debuterer i Oslo Maraton og også påmeldt i NM. Løper sitt første langdistanseløp iår, og usikker før start, men også Lene har løpt gode maraton før og kan overraske

Elise Hay Opsahl – også Elise fra GTI greidde 1.27.39 på Sola NM ifjor og har vært flink i  treningsarbeidet i noen år nå. Vi tipper det blir jevnt mellom Lene og Elise. Om alt stemmer, tipper vi topp 6 kanskje enda bedre

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close