Høstlekene, Sauda, Oslo og Berlin

 

Sandnes –

Imorgen onsdag kl 21 utløper frist for påmelding til årets siste større friidrettsstevne i vår region – HØSTLEKENE på Sandnes stadion som avvikles søndag med første start kl 12. Til dette stevnet koster det kr 75 å melde seg på, men dette er et virkelig prestisjestevne og det vanker rikelig med premier.

For junior og seniorløpere er det mulig å få løpt sesongens siste 10.000m, mens veteraner kan velge fra sprint til 1500m i tillegg til hekkeløp. De fleste av friidrettens tekniske øvelser er med i programmet. I de alderbestemte klasser er det også et stort variert øvelsesprogram og for såvel gutter 13/14 som gutter 15 er det mulig å få løpt både 100m og 1500m.

 

MinIdrett –

Når man for første gang skal være med i friidrett må man følge regler trukket opp for all konkurranse idrett at helt korrekt identitet legges inn i et register som heter MinIdrett. Dette er fordi Norsk Idrett ikke skal operere med kunstig høye medlemstall. En utøver kan ha vært med i 4 forskjellige idretter og gjerne flere forskjellige klubber. En slik nøyaktig oppdatering av persondata, gir idrettens mange oversikter en mer reell beskrivelse av aktivitet i Idretts Norge.

Det er klubbenes lagledere som oppdaterer persondata i MinIdrett og dette gjør man kun 1 gang, ved innmelding til klubben. I GTI melder man fra til lagets oppmann Tore Sund via epost, er man sent ute er det sikrest å sende Tore en sms til telefon 90253491

 

Sauda –

Sist lørdag ble siste stevne i Haugesund Sparebank Cup i friidrett avviklet på Saudas nye friidrettsanlegg og med stor deltakelse. Over hele fylket er friidretten i kolossal medvind mhp oppslutning om trening og stevner, mens det gjerne er motvind når vi en gang har berammet et stevne. Selv innerst i Saudafjorden kan det noen ganger blåse langt mer enn vi liker, og med hele 6.0 i motvind da 17 åringens 100m heat ble avviklet, er det synd at Fredrik Deilkås, Haugesund sin gode 100m på 12.42 ikke kommer i det riktige lys. Dette var det verste tilfelle vind vi finner på resultatlista fra Sauda og det er nesten utrolig gode resultater oppnådd også i tekniske øvelser vinden tatt i betraktning.

Åkra på Karmøy har tidligere vært en storhet i friidrett. Fra Åkra kommer også landets kanskje mest «kule» fotballtrener han i FKH med de mange utrolig herlige uttalelser som f.eks. at «taktikk e vel noge oppskrytt.. her e det bara å peisa på»

Det gleder oss entusiaster å høre om en ny blomstrende interesse for friidrett i Åkra. I Sauda stevne ser vi fra listene Åkra gutt Marius Emil Salvanes (14) spratt over 1.65 i høyde, en øvelse hvor flere andre markerte seg. Sindre Gelius Eikje (17) fra Haugesund hoppet 1.90, 12 år gamle Øyvind Ræstad Vikse noterte 951 poeng i Tyrving tabellen med 1.43 i høyde.

I Sauda slapp man til utøvere helt ned til 10år og Nina Fosstveit (11) var blant arrangørklubb Saudas mange som markerte seg med 3,69m i lengde

 

Stavanger Marathon –

hvem er de flotte unge lovende som fremgår på billedserien som er ment å skjerpe interessen for Stavanger Marathons nye webside etablert i februar 2011? Nå som det er over tør vi ta sjansen å røpe identitet.

Bilde nr 1 – I rundt omkring 8 sekunder pr foto viser vi først en av våre flittigste deltakere i gateløp på kvinnesiden – Kari-Anne Billingstad. Bildet som også fremgikk av løpets mange helsides annonser i Rogalands Avis viser Kari-Anne bånn gass i et tidligere 10km løp. Kari-Anne er i tillegg til en av GTIs største løperprofiler i gateløp og terrengløp også blant de få som er så positiv at hun til og med stiller opp i baneløp. Da hun deltok på 3000 under veteranmesterskapet i Florø ifjor, ble dette en av hennes virkelig store oppturer på idrettsbanene. Så klart det ble NM gull etter en uimotståelig kvass sisterunde. Nå sist lørdag løp hun i sterke vindkast 10km under Landsbyløpet på solide 40.12, så klart det ble seier igjen!

Bilde nr 2 viser med ryggen til og med startpistol mannen som har sørget for at GTI har fått opp en av landets mest aktive veteranmiljø i friidrett. Tore Sund kom til Stavanger fra Trøndelag for ganske mange år siden, er blant dem som har deltatt flest ganger på Statoils mange lag i Holmenkollstafetten, og hans smittende entusiasme gir oss gang på gang oversikter over siste sommers oppnådde resultater. Nå har vi blitt så mange at heller ikke dette å være med i banefriidrett er noe å være redd for. Og etter det vi nå hører, vil til og med forhenværende Norgesmestere i friidrett nå si «samma det» vi blir med vi også til neste år. Så klart det er det reneste tøv å bare sitte hjemme å leve på gamle minner….tja, det var en kontroversiell ytring i den saken…og vi vandrer videre til neste bilde

Eller på samme bilde som oppmann Tore Sund finner vi vår glagutt og fartsholder i Barneløpet Tom Erik Halvorsen, en Tom Erik som forøvrig er få sekunder på 10.000m fra å være kvalifisert til hoved NM i friidrett. Likevel må Tom Erik løpe som besatt for å greie ligge foran de beste i Barnas Sentrumsløp. Noe av hensikten borte når løpets veiviser tvinges løpe så fort at man umiddelbart er forsvunnet fra hopen av barneløpere, mulig arrangør må tenke gjennom en gang til om enda en distanse må legges inn i neste års program.

Bilde 3 viser Urige Aron Buta, mannen som innehar Nordisk rekord på maraton etter 2.09.27 i Hamburg 2009, etter at han i Stavanger løp inn til beste gateløpstid oppnådd på 10km i Norge i årene 2006, 2007 og 2008. Urige valgte i 2009 å løpe i en enda mer rett frem løype et sted i Tyskland som heter Paderborn hvor tiden vippet fra bestetid Stavanger 29.24 (2008) til 28.24. Stavanger traséen ble forøvrig endret fra 2010 da nytt Konserthus bygging tvang oss bort fra bryggas vestkant og til litt vel mange fartsdrepende skarpe 180 graders svinger

Bilde 4 viser Prekestolen som vel neppe krever mer kommentar

Bilde 5 viser bilde fra en av byens større utekonserter i Vågen etter avslutning ONS. ONS avvikles hvert 2.år og i 2012 er messen lagt til siste uka i august. Dette betyr at såvel helga før som helga etter synes være blokkert mhp neste års arrangementsdato. Dette har sammenheng med det stadig økende antall utenlands tilreisende, som finner at i helger rundt oljemessen er det nærmest umulig å skaffe seg hotell overnatting i Stavanger. GTI vil torsdag denne uke ta stilling til ny løpsdato for 2012

 

Oslo

arrangerer søndag maraton NM. Det er tidligere nevnt at GTI har flere habile løpere med i årets NM. Startlistene er nå endelige, til NM er det nå ikke mulig å etteranmelde seg. John Nicolaysen som sist helg hadde 20 GTI løpere på besøk i stampen på hytta, er blant dem vi er veldig spent på. Hadde pers på 1.24-1.23 et sted da han kom til GTI. Så har John vært en av de flinkeste til å oppmuntre på våre felles treninger, og som takk har han også selv fått oppleve spennende fremganger. Målet er å komme under 1.19 på halvmaraton, vi ser ikke bort fra at humørgutten John også kan bikke 1.18 grensa dersom da at forholdene er optimale uten høy fuktighet og andre fartsdempende hindre

 

Berlin

Undheim gutta imponerte kolossalt da årets Berlin test ble gjennomført med den tradisjonelle 10km på Lye sist onsdag. Med 7 løpere under 40 min på 10.000 da snakker vi om et imponerende nivå innenfor en og samme distanse klubb. Og hvem vinner prestisjeduellen Svein Ove eller litt yngre Jarle Risa? Svein Ove har alltid vært familiens store løper profil etter at pappa Jan Risa sluttet å løpe. Men i Berlin har Jarle alltid ligget like bak på lur, for så å smette forbi like før mål. Hvem som søndag har dagen i Berlin blir spennende. Bestetidene skriver seg fra 2007 hvor Jarle greidde 2.27.03 og Svein Ove 2.27.16

Da er Risa brødrene litt foran på statistikk alle tiders beste maraton løpere i Rogaland. Vi finner her at reisearrangør guru Sven Serigstad 37 år gammel løp London Maraton på 2.27.45, og at GTIs nestbeste på maraton gjennom alle tider Ronny Hognestad er bak Risa guttene. Ronny noterte sin maraton pers som GTI løper med 2.27.33 i København i 2008. Selv om vi på hjemmesiden har skrevet dette uttallige ganger er det ikke mange som kjenner til at da Tesfaye Bekele i 1994 med 2.12.24 løp inn til gjennom alle tider nestbeste tid av løpere tilsluttet lag i Rogaland, da løp han på denne tid som GTI medlem i London Maraton. Løpet i London var også debuten som coach for dagens hovedtrener i GTI, et løp som ble så bra at til og med leders reiseutgifter ble dekket av arrangør.

Tesfayes prestasjon gjorde veien kort til neste store maraton. Samme sesong bare 6-7 uker senere fikk GTI coach Tesfaye Bekele «godkjent» til start i Stockholm Maraton. I en langt tyngre løype ble tiden svakere, men også løpet i Stockholm ble en av karrierens største for Tesfaye, han vant Stockholm Maraton med nesten 2 minutters margin

Urige og Tesfaye kommer begge fra løpernasjonen Etiopia. Oppvokst i «løperfylket Rogaland» følger så 3 velkjente maraton løpere på best gjennom alle tiders lista:

Jarl Gaute Aase, Skjalg 2.13.40 – Houston 1986

Karl Johan Rasmussen, Haugesund 2.14.00 – Munchen 2002

Trond Idland, Gjesdal 2.16.09 – London 2006

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close