UM & NM terrengløp: Håvard med flott debut

Med råsterk individuell bronse klasse menn senior i terreng NMs kortløype, med 2 nye NM bronse menn senior på 5000 og 10.000 i Byrkjelo, med overbevisende NM gull på 5000 under junior NM i Kristiansand og slått på målstreken i juniorklassen Nordisk mesterskap terrengløp i samme løype ifjor høst, var egne forventninger gjerne som umulige å oppnå når det skulle løpes 10km i en løype som sugde krefter så det holdt.

En ypperlig trasé har Strindheims rutinerte stevnestab funnet frem til her oppe ved festningen bare 800m opp i marka fra Scandic Hotel Solsiden hvor tilnærmet hele landets langdistanse elite var samlet i helgen.

Når årets U23 EM gull vinnere på 5000 og 10.000 bestemte seg for å løpe og for å selge seg dyrest mulig, ble det umulig for noen å følge. Ørjan Grønnevig var blant dem som prøvde og flere med ham. Tjalves 2 sterkeste løpere på hhv 3000 og 10.000 Hans Christian Fløystad og Håkon Brox var blant dem som la seg et stykke bak ut fra start, og dette viste seg såpass fornuftig at det holdt helt inn. Henholdsvis 4.de og 3.plass, mens Sindre Buraas og Sondre Nordstad Moen tok gull og sølv.

Ørjan åpnet tilsynelatende fornuftig manøvrerer seg flott oppover uansett hvor bratt løypene legges. Heller ikke på flatene er det mulig å få meter på Ørjan, men i den bratte unnabakken vel 500m før mål som denne dagen skulle løpes 10 ganger, var det mulig å plukke meter på Ørjan. Vi så det veldig tydelig tidlig i løpet. Ørjan i rygg på Fløystad/Brox på toppen, i bunn av bakken mellom 1,5-2 sekunder bak idet man skjøt fart ut på sletta. Denne gang var det her Ørjan mistet mulighet til å slåss lenge om bronsemedaljen. Og da vet GTIs støtteapparat hva man har å gjøre innen neste sesong påbegynnes

Vi har gjort en mengde erfaringer med ulike forberedelser inn mot viktige konkurranser, noen har vist seg riktige, til andre deler av forberedelsene har vi ennå utfordringer å gripe fatt i. Så spennende!!

Og, så kommer nå flere unge etter. Igjen har det blitt tid for at også tenåringer skal gis en plass

Håvard Lalit Øglænd som fyller 15 i desember fikk anledning å følge Ørjan tett noen få økter før flyavgang Trondheim. På den 1.økta med piggsko på stadion løp vi noen kortere intervall drag. På økt nr 2 gjorde vi 2x2000m med god pause mellom hver, dvs det ble gitt rom for en del fart. Håvards fart ble innlogget – 7.31 på begge to, og begge gangene gikk runde nr 5 med stil og trøkk. Men, 7.31 hvordan reise til NM og løpe duell med et kobbel av gutt 15 løpere som stod notert med pers på 2000 fra 5.43, 5.47 osv. mellom 1 og 2 minutter bedre enn Håvard?

Vi skulle gjøre dette enkelt. Egentlig skulle vi bare på tur. Se hvordan de helt flinke gjorde dette. Og Håvard fikk et par enkle arbeidsoppgaver før start. Som det er på skolen, rett som det er kommer lærer med karakterboka. Under siste treningsøkta på stadion fikk Håvard terningkast 6, og dette var mens Ørjan hørte på. Man kan bare gjette hvor stolt vår nye løpersjarmør var etter dette

Så smalt startskuddet i UM gutt 15 der 20 gutter var påmeldt. Resultatlista viser at 17 har kommet til mål. Håvard skulle ikke prøve seg noe sted, men om han viste litt av sin kattemyke nedover løping mens trener så på, så var dette et pluss. Og allerede har Håvard fått med seg at jo brattere det går opp oppover, jo kortere blir skrittene. Fint som bare det, dette også.

Og så var Håvard halveis, 2km i UM unnagjort. Han lå på 15.plass. Ikke langt foran lå enda en gjeng gutter, kanskje også de hadde skilt med gutter 15 på ryggen…vi prøver litt til…

Håvard skiftet gir, og det ble akkurat så kjekt som det kan være når man starter litt forsiktig, man plukker sekunder hele veien. Det ble en flott debut 11.plass og tid 14.14. Blant dem han slo i samløp finner vi 12 sekunder bak en gutt 15 som iår har løpt 5000 på 16.45.76 og 3000 på 9.54.48. En annen gutt 15 med årsbeste 9.22.26 på 3000 var idag bare 14 sek foran Håvard i mål.

På tur ned fra mesterskapsarenaen og videre hjemover tror vi nok vi fikk spørsmålet ihvetfall 4-5 ganger:

«Du, ka dato i mars var det innendørs UM i Sandvedhallen?»

Heller ikke denne gang reiste vi hjem uten en NM medalje, men bronsemedaljen i klasse 60-64 var nok blant de billigste noen gang vunnet i GTI historien

Det er flere timer siden den dyktige arrangør Strindheim har lagt ut komplett resultatliste på sin hjemmeside. Og selv om man muligens har byttet om nr 7 og 8 i klasse menn senior, kan det se ut til at sportsklubben Vidar ble beste klubblag, og som derved blir norsk representant under EM terrengløp for klubblag

 

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close