Kalle Glomsaker og statistikk komm.

Mandal Maraton – Sørlandets eldste maraton arrangeres for 32.gang søndag 18.september. Det er fellesstart kl 12 for alle løp 10, 21 og 42km, og hvis hel maraton løperne er redd for å ikke rekke gratis bløtkake kl 1630, er det mulig å be om å få starte kl 1100.

Mandal er antagelig det løp hvor man får mest igjen for pengene, med flotte premier til 3 beste i hver klasse. Man kan vente til løpsdag med å melde seg på, og den lave start kontingenten er uten tilleggs gebyr. I Mandal har man til og med fått opprettet en egen mosjonsklasse på 10km og halvmaraton hvor man løpsdagen kan melde seg på til kun kr 100.

Det er en av landets store løper legender som fronter arrangementet. Kalle Glomsaker som vi på 80 tallet traff i New York Maraton, og som i mai 86 løp på 2.37.34 i Hamburg, har en jernvilje mange kan se langt etter. Kalle er eneste løper utenfor Tyskland som har fullført Berlin Maraton samtlige ganger løpet er arrangert. Kalle har også fullført samtlige Hamburg Maraton. Dette greier Kalle tilsynelatende uten å ha tid til å trene. I tillegg til å løpe er han nemlig også tur operatør for et 20-30 talls løpere som følger hans buss til kontinentet  

Å gjøre en fremragende jobb som løps arrangør sesongen gjennom i Mandal, er noe Kalle nesten tar på hælen, fordi Kalle rekker enda mer krevende oppgaver. Junior NM i friidrett 2011 i Kristiansand, hvem holder i spakene: Kalle Glomsaker.

Landsmøte i Kondis – årsrapporten et 15 siders lengre sakskompleks med regnskap, valg osv. – hvem sørger for at Landsmøte raser gjennom saker uten å blunke: Kalle Glomsaker

Sentralstyremøter i Norges Friidrettsforbund, NM i friidrett i Byrkjelo, veteran VM Sacramento USA,  VM i friidrett i Daegu Korea, man ser Kalle i full vigør sentrale roller over alt. Innendørs EM i friidrett i Paris i mars – nye møter: Norge – kandidat til enda et internasjonalt mesterskap? hvem bidrar med tyngde ved tilrettelegging av Norges søknad, hvem loser oss gjennom delegasjoner? Svar: Kalle Glomsaker

Kalle er eksponenten for at uten ildsjeler så stopper idretten, og førstkommende søndag kan man se en alltid smilende rolig avbalansert friidrettsleder først geleide oss til start, senere til kaffe & vafler på langbordet i Turnhallen, før etter hvert alle er i mål og den stilfulle premieutdelingen kan starte

Dagen derpå – tja, kanskje en eneste liten løpetur før enda et Berlin Maraton fullføres påfølgende helg.  

Mange skal løpe Oslo Maraton, noen foretrekker en kortere tur til Mandal. Før disse løpene og før alt er oppdatert etter helgens halvmaraton NM i Drammen, er årets beste statistikker   hel/halvmaraton nå oppdatert helt frem til primo september

Vi registrerer at GTI så langt ikke har noen herreløpere under 3.00 på maraton. Oddvar Hausken sa til oss under årets Stavanger Marathon at saktere enn 2.48 på maraton var å anse som jogge maraton. ”Skulle jeg holde 4.00 fart pr km eller bedre, så ligner det litt på løping” sa Oddvar.

Årets NM gull vinner på halv maraton – Christina Bus Holth – som håpet å løpe på 1.13 eller bedre i Drammen topper Norgesstatistikk kvinner på maraton med 2.37.12. Trolig løper Christina betydelig fortere i Berlin om 2 uker.  

Det er også i klasse kvinner senior GTI har en løper som kan få representasjonsoppgaver for Norge på maraton distansen. For at dette skal skje, må Norge først få frem 2 løpere på +/- 2.30 nivå, i tillegg 2 løpere +/- 2.40. Anne Jorunn Hodne som inntar en foreløpig 4.plass på årets beste kvinner statistikk er med sine 27år i maraton sammenheng å anse som nesten junior. Hun er  blant de yngste i toppen av listene, har således fremtiden foran seg  men må løpe betydelig fortere for å opprettholde  sin 4.plass innen årets utgang.

Marit Skumsnes er eneste GTI løper som pr i dag figurerer på 1.plass i konkurranse klasser hvor det foreligger statistikk materiale. Med 4.09.27 i Stockholm er hun på 1.plass i kvinner 60-64.

Bjørg Hagen som løper sitt siste år i klasse 65-69 løp så forsiktig i sin maraton debut i København at hun trolig kunne løpt fortere med 10 champagne glass på et kelner brett. Men så visst kom Bjørg til mål og dette var jo det viktige. Landets nest beste veteran løper uansett klasse i 2010 kom inn på 4.01.26 som holder til 2.plass i 65-69. Bjørg løper garantert fortere neste gang. Skal vi si Firenze?

Den som ved siden av Anne Jorunn så langt virkelig er imponerende på hel maraton i GTI er Randi Edvardsen. Hennes 3.32.03  løp i København holder til 6.plass i klasse 45-49

Men, dette er før Wenche Lægraid Kvæven har årsdebutert på hel maraton. I år Chicago for Wenche. Wenche er i stadig god løpeform, hennes 1.21.08 på Sola halv holder til så langt 1.plass klasse 45-49  

Lene og Elise løper for øvrig hel maraton i Oslo.

Vi registrerer videre at så vel John Nicolaysen som Gunnar Eiterjord ramlet noen plasser ned etter helgens NM halvmaraton. John er nå uoffisielt på en oppløftende 12.plass i klasse 40-44, men her er det ganske tett like foran. Gunnar er nå 7.best i Norge klasse 45-49 med sine 1.20.00 i Stavanger

Dan Olav Tjessem Meling nå 6.best i Norge i en klasse hvor en del færre konkurrerer. Men som nevnt i tidligere nett saker, den dag Dan Olav stiller uthvilt til en konkurranse slik hans konkurrenter gjør hver gang, kan hva som helst skje…

Og, på forhåndstips før mesterskap, på oppegående gjennomtenkte kommentarer i etterkant samt på statistikker og ualminnelig bred billedmessig rapportering, kondis.no er i særklasse landets beste nyhetsformidler

Tegner du et års abonnement på bladet Kondis du også, bidrar du til at Kondis redaksjonen rekker å formidle inntrykk fra enda flere konkuuranser innen løp, sykkel, ski mm.     

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close