Bredde friidrett i GTI

Med 13.15 på 100m løp David Kamil (28) sin 1.sprint konkurranse for GTI tirsdag denne uka under Jærcup på Sola stadion. Idag torsdag stiller David i spyd under Egersunds kretsstevne kl 18, mens GTI sjef Einar skal kaste diskos som oppvarming til NM terrengløp i Trondheim om vel 1 ukes tid

I GTI er vi ikke veldig høytidelig med henblikk på å delta. At 50 utøvere er registrert på innendørsaktivitet i GTI regi etter 1.januar, viser ikke så godt igjen i utendørsstevnene men sesongen er på langt nær over og innen regnskapet er gjort opp hvor det telles opp poeng for hvert oppnådd resultat, vil trolig enda flere stå registrert med resultat enn i rekordsesongen 2010 

At GTI er en rendyrket veteranklubb er forlengst dokumentert å være en smule feil. Om vi valgte å telle opp resultater i menn/kvinner senior (23-34år) ligger antagelig GTI rimelig godt an sammenlignet kretsens øvrige lag.

I 2010 ble 77% av registrerte resultat oppnådd av veteraner over 35år. Av veteran resultater utgjorde 35% noteringer på sprint, mellomdistanse og tekniske øvelser, mens 65% skriver seg fra langdistanse og halv & helmaraton

Foreløpig tendens for 2011 viser en vridning mot enda flere yngre aktive utøvere idet 58% av så langt registrerte årsbeste resultater er levert av utøvere under 35år. Men dette er før resultater fra Stavanger Marathon, 3 sjøers halvmaraton og andre av høstens mange gateløp er medregnet. Så gjenstår det å se hvor mange som tørr å ta utfordringen med å stille på sesongens gjenværende banestevner, man skal ikke se bort fra at GTI svinger opp med et etterapprobert siste banestevne spesielt tilegnet egne utøvere også i årets sesong

Såfremt kretsstatistikk for 2010 er korrekt har GTIs senior utøvere ikke levert et eneste resultat i tekniske øvelser mens vi finner 9 noteringer på mellomdistanse som i vår oversikt er definert som 800 og 1500. Her er våre veteraner flinkere. I tillegg til 10 resultater på sprint finner vi 14 noteringer i tekniske øvelser

Og før de mange flotte GTI prestasjoner under veteran NM er telt med, er GTI status veteran 2011 – sprint 7, mellomdistanse 6, langdistanse 24 og tekniske øvelser 13. At vi innen sektor sprint pr 25.7. har flere (8) noteringer under 35år enn over 35, er spennende å registrere. Høstens sluttspurt avgjør om de unge eller de litt mer voksne er i overvekt blant klubbens raskeste kvinner og menn  

     

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close