Urige nr 32 – noe å lære?

Det er få min minutter til friidrettskanalene NRK og Eurosport viser fra siste dag av friidretts VM

Et fantastisk mesterskap for Norge, med klok taktisk løping av Ingvill, hvor Jays endelig fikk bane 8, hvor Ezinne nå bare har de siste 20m å jobbe med før vi har en medalje kandidat også i kvinnesprint

I GTI er mange opptatt av maraton løping. Vi så det under årets Hamburg Marathon, og under årets Stavanger Marathon – det er skremmende hvor lite respekt godt trente løpere har for virkningen av slurv mhp å gi kroppen påfyll av drikke ved enorme væsketap man har under ekstrem forhold langdistanse løp.

De fleste av oss har en oppfatning av at antall mil pr uke eller hvor hardt / hvor ofte man kjører intervall på trening er facit til en god prestasjon på lange løp. Det er tilsynelatende dårlig kjennskap til hvordan kroppen liker å løpe i det uendelige i underbalanse

Vi vet ikke hva som skjedde med Urige i VM. Med sin nordiske 2.09 rekord satt i Hamburg i april 2010, skulle Urige ha kapasitet til å følge langt fremme. Under ekstrem forhold fuktighet slik det var også under dette maraton kan alt skje med for stor entusiasme fra start. Her lå Urige sin sjanse til en topp plassering. Men igjen, maraton handler om langt mer enn høyde opphold og langsiktighet i treningen. Å kjenne sin egen kropp er en vanskelig øvelse, dette viser seg gang på gang. Også for de aller beste

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close