Veteran idretten blomstrer i GTI

Om veteran NM og seriepoeng veteran tabellen

 

Hei alle veteraner!

 

Det er på tide med en oppsummering av «stoda» før månedsskiftet, og å rette blikket litt framover noen uker. Mens det har vært særdeles stille på veteranfronten i juli og begynnelsen av august (unntak bl.a. av Johns flotte løp), er det nå full fart igjen.

  

Mens noen har kost seg med lange distanser under vårt eget Stavanger Marathon, var GTI representert med 7 aktive under NM i Drammen denne helga

 

Johan Andreas Løland, Bjarne Skumsnes, Trygve Berg, Kåre Skailand, Olav Hagland, Tore Macody Lund og undertegnede.

 

Det ble, kanskje som ventet, en god medaljehøst med 2 gull, 6 sølv og 4 bronse. Og i motsetning til enkelte øvelser, var det absolutt ingen gratismedaljer til våre vinnere! Som vanlig når mesterskapet arrangeres på Østlandet er det nesten dobbelt så stor deltakelse, og i mange øvelser var det knall sterk konkurranse. Men våre utøvere satte pers, eller i alle fall års beste, i nesten samtlige øvelser! 

 

En av mesterskapets dominerende utøvere var Johan, med 1 gull, 4 sølv og 1 bronse. Bare det å gjennomføre 6 gode løp/hopp på 3 dager er jo en prestasjon i seg selv, og sølv bak en fenomenal fyr som Kåre Strande er nesten godt som gull. Johan satte års beste i alle øvelser, inkludert ny pers på 100 m hekk. Meget imponerende!!

 

Bjarne var heller ikke langt bak, 4 løp på 2 dager, en gull, en sølv og to bronse som resultat. Hans 400 m var meget overbevisende, full kontroll hele veien. Bjarne har virkelig fått til baneløpingen. I fjor var han god på alt fra 60 m til maraton, i år har han spisset litt, men hans sprint er imponerende for en langløper.

 

Og så må vi ta med Trygve Berg, som debuterte for GTI i NM-sammenheng. Sølv på 1500 og bronse på 800 m i knallsterke felt og på gode tider lover godt, både for seriene, Holmenkollstafetten og andre løp. Vi gleder oss til fortsettelsen.

 

Det ble ingen medaljer på de andre, men Olav løp en særdeles god 3000 m, og er tydeligvis tilbake i godt slag etter lange skadeavbrekk. Under lørdagens stevne var det tidvis plaskregn, og forholdene for kasterne var helt umulige, faktisk på grensen av det forsvarlige. Så her var det adskillig vanskeligere å oppnå resultater. Diskos f.eks. går nok bedre i vestavind og tørt vær. 

 

Alt i alt var det et meget bra totalresultat for GTI. Men vi savnet jentene!! Av flere grunner, ikke minst fordi vi garantert hadde doblet medaljehøsten. Og kollisjon med Stavanger Marathon er ikke den eneste grunnen. Mer om det senere.

 

Jeg vedlegger også oppdatert GTI statistikk 2011 for veteranene, og de mange års beste fra NM i Drammen viser godt igjen. Som de fleste vet er mennenes 1. lag nå i øverste divisjon, og med 14092 poeng i fjor oppnådde vi en meget hederlig 7. plass. Nå er vi snart på samme nivå, vi mangler vel 400 poeng, og det skulle tilsi en tilsvarende plassering. Slett ikke verst, spesielt tatt i betraktning av at Ercan har flyttet tilbake til Tyrkia, og etter reglene ikke kan delta for GTI lenger (selv om han gjerne vil)!

 

Nå er ikke fordelingen mellom 1. lag og 2. lag gitt på forhånd, det er helt avhengig av enkeltresultatene (For å illustrere, selv presterte jeg 9,26 i kule i et stevne på Nordmøre, det MÅ telle på 1. laget, men med det raserte jeg også det meste av 2. laget, og har dermed også flere unyttige resultater). Et annet eksempel, det er utrolig tett i toppen når det gjelder løp, og hvis f.eks. Dan-Olav løper en 5000 m på 20.50 (ganske realistisk), vil det snu opp/ned på sammensetningen. Så her blir det konkurranse. 

 

For jentenes del har det vært stille siden juni, men håper selvsagt at vi klarer en like god innspurt som i fjor, da er 1. divisjon meget sannsynlig. Så kom igjen!

 

Til slutt, det blir flere «gode» stevner fremover, med anledning både til å forbedre egne resultater, men også til å prøve andre øvelser. Hva f.eks. med Kondistrimmen på Lye onsdag 14. september?

Som dere ser er det ingen noteringer på 10 000 m i år (i fjor var det bare Olav som løp). Når en ser at GTI hadde 5 blant de 10 beste på 10 km på lørdag, og at flere jenter har gjort det meget bra både under Stavanger Marathon, ulike «fjordaløp» og fjelløp, ville det vært kjekt med en skikkelig GTI markering da.

 

Ørjan og Ragnar er selvsagt i en særklasse på den distansen, men flere av veteranene er virkelig gode i det lange løp. Så moralen er: Kom igjen!

 

Hilsen Tore S.

 

PS! Hvis dere kjenner noen i eller utenom GTI, eller har snakket med noen som er interessert i også å løpe/hoppe/kaste, er vi særdeles interessert i å få nye utøvere på banen, bokstavelig talt. Mye tyder på at flere gode har fått øynene opp for vår veterangruppe., så jo flere aktive medlemmer jo bedre

 

Redaksjon anmerkning:

En spesifisert rapport over stillingen så langt i veteran serien er tilsendt de ivrigste av medlemmene.

Om også du vil bli med å kaste spyd, forsøke deg i høyde eller på 400m, send oss gjerne en melding til oppmann Tore om du har lyst å bli med å bidra. Du treffer Tore via

sms 90253491

Og vil du vite mer om dine alltid gode muligheter evt. fortelle litt om deg selv skriver du e-post til

t-ni.sun@online.no  

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close