Stavangers 10km – en rekordløype

 

Årets 10km trasé i Stavanger Marathon ble første gang tatt i bruk ifjor. Bygging av byens nye konserthus har siste 2år hindret GTI å bruke den tidligere rekordløypa hvor Daabaya Badhaso i 2009 løp på 29.47 og Urige Buta løp på 29.24 i 2008.  Ørjan Grønnevigs tid 30.28 i Stavanger lørdag er dermed å registrere som ny løyperekord – en tilleggsbonus på kr 1500 venter

Men, det ble løpt i rekordfart også av flere løpere

Frew Zenebe Brkineh fra Sandnes har i årets sesong hatt en spennende utvikling. Ifjor noterte Frew 31.52.35 på 10.000m baneløp, iår løp Frew – som foreløpig enda er Etiopisk statsborger – på gode 31.04.15 under Byrkjelo NM. I mai løp Frew 10km under Sentrumsløpet i Oslo på 32.21 i et tett og godt felt. Lørdag gjorde Frew et virkelig pangløp under ikke ideelle forhold på imponerende 30.40, en fremgang på 1.41 min!

Også 2010/2011 løypa i Stavanger er kontrollmålt av autorisert oppmåler.

Og, mens Ragnar Stølsmark under sitt rekordløp på halvmaraton passerte 10km på 33.20 i motvinden langs Hafrsfjord, sørget treningspartner og tvillingbror Rasmus for dagens kanskje mest oppsiktsvekkende fremgang blant deltakere som mer defineres som løpere enn joggere. Rasmus som svært sjelden løper med startnummer på brystet hjalp til med arrangementet i fjor. I 2009 løp han på 37.39. Inspirert av fjorårsvinner Tom Erik Halvorsen som lørdag var syklende soneleder for 10km løypa, løp Rasmus inn til 4.plass i et tøft felt med tiden 34.43 – en fremgang på 2,56 minutter. Rasmus løper nesten utelukkende rolig på sine treningsturer, vi vet ikke hvor mange ganger vi trenger gjenta hvilken effekt man har ved å løpe kontrollert rolig på sine treningsturer, og på denne måte la enhver treningstur være en fornøyelse

Og her flere i GTI stallen som perset

Torger Stølsmark med færre treningsøkter og 800/1500 som foretrukne distanser, 73 sekunder forbedring til 36.22

Trond Magne Susort og Tore Olav Kristiansen som er blant klubbens mer temposterke på 400, er begge gjennomtrent. Tore Olav nå endelig istand til å trene for fullt igjen i mål kun 9 sekunder bak pers, like fort som før sin langvarige achilles skade. Trond Magne senket persen fra 37.11 til 36.28

Onsdag 14.september er det igjen 10.000m baneløp på Lye (Kondistrimmen). Da vil vi ikke måtte sitte i arrangørstaben, og da er det heller ingen stevnekollisjon med veteran NM. Kan hende vi skulle tatt turen til Lye hele bønsjen? Kanskje noen av våre distanse jenter til og med?

Blåfarveverket…eller ihvertfall vi stiller med våre blå, og er den slitt den vi har, er det bare å ta opp i bestilling hos Jan Erik på Løplabbet

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close