Stav Marathon med 1100 løpere

 

Etteranmelding

Barneløpet – har påmelding lørdag, øvrige løp kun mulig å delta ved etteranmelding fredag 26.8. på Rica Forum Hotel, kun kontant betaling fra kl 10- kl 18

 

Fra 2009 til 2010 ble deltakelse fordoblet, vi vil kunne være tilnærmet dobling deltakelse også i 2011. GTIs langtidsplan deltakere nedfelt i 2009 om 6000 løpere innen 2014 synes å være i rute

Deltakerøkningen vil gjøres mulig gjennom betydelig antall tilreisende utenlands besøkende. Satsingen mot det utenlandske marked er såvidt kommet igang. Fremover vil samarbeidet med hovedsponsor Marathon Oil Norge, Region Stavanger, Rogaland Fylke og Stavanger Kommune lede til deltakerantall tilsvarende utviklingen man ser i nærmest samtlige større byer utenlands

Våre nyhetssider har i tidligere artikler fortalt om deltakelse fra 102 nasjoner i fjorårets Oslo Maraton, at Tromsø iår økte oppslutning om sitt løp fra rundt 2500 til 4000 påmeldte i juni 2011.

 

ENORM LØPSINTERESSE I STAVANGER

Den enorme interesse vi nå ser i vår region for lengre kondisjonskrevende massemønstringer skyldes ikke minst at lokale media nå virkelig har tatt tak i et løft for Folkehelsen.

Stavanger Marathon var nesten en time direkte på luften i NRK Morgenlokalens sending dag før løpsdag ifjor. Senere på høsten laget TV Vest en flott reportasje fra 3 sjøers halvmaraton.

Stavanger Marathon har lykkes få til et meget hyggelig samarbeid med Rogalands Avis som gjennom en rekke helsides annonser i sommer, samt også meget positiv redaksjonell nyhetsformidling helt sikkert har bidratt sterkt til løpets økende oppslutning.

Stavanger Aftenblad papirutgave startet ifjor en vridning av sine artikler på nyhetsstoff sport. Blant en rekke artikler ble fokus også rettet mot Stavangers nye flotte friidrettspark på Eiganes hvor 2 av arrangør GTIs løperprofiler ble fotografert i svevende lette steg over friidrettsanleggets herlig myke blå tartandekke. Aftenbladets journalist Kristin Skodje gis honnør for sitt bidrag til at sport nå også inkluderer artikler   som angår en selv, hvordan egen form og livsgnist gis inspirasjon, gode puff fremover.

At prosentandel deltakere fra nærregionen er betydelig større i Stavanger enn i Tromsø, er spennende å registrere. Midnight Sun Marathon (Tromsø) har en deltakerandel på 81% utenlands besøkende på hel og halvmaraton. I Stavanger er 509 av foreløpig 705 forhåndspåmeldte registrert på hel eller halvmaraton. Tendens oppslutning fra nærregion er allerede betydelig større enn i Tromsø, hvilket også er naturlig gjennom vår regions meget større nedslagsfelt. Når Tromsø likevel samler tusenvis av deltakere er årsaken da en bevisst langsiktig presentasjon av løp og landskap på det utenlandske maraton marked

HØY KVINNEANDEL

3 sjøers halvmaraton som iår arrangeres lørdag 12.november fra campingplassen har siste 3år fremstått som Vestlandets største halvmaraton. At man har oppmerksomhet lite rettet mot elite og mer på miljø, naturvennlige løyper og lagsamhold har bidratt til meget stor interesse og andel kvinner har ligget på rundt 25%. Andel kvinner (da inkludert foreløpig 52 påmeldte i Barneløpet) viser en prosentandel kvinner på 37%. Vi ser tendensen når vi hver mandag og onsdag er ute med våre treningsgrupper i Glatrimmen, andel kvinner som tar vare på helsen er sterkt økende.

 

HELMARATON – DEN PERFEKTE LØPSTRASÉ

Stavanger Aftenblads papirutgave mandag denne uke viste oss over en helside glagutten Dan Olav som er Stavanger Marathons løypesjef. Nå som vi iår feirer 10års jubileum med Sentrumsløp i byens storstue Vågen og nye Stavanger Torg, er det på tide å trekke seg tilbake sier Dan Olav. Vi er veldig i tvil om han greier å holde løfte. Etter et par års kamp med hovedkomiteen så løpets 42km løype gjennom flere av byens grønne lunger «dagens lys». I maraton løp er dette å løpe en lengre utvidet tur-runde det kjekkeste. Tilbakemeldingene GTI fikk fra deltakerne ifjor ved ankomst via Byparken til mål på torget, er hva man kaller «å bli skamrost»

 

HALVMARATON FØRST

For mange vil det lørdag være en fantastisk seier å greie løpe 21km for egen maskin, uten å hvile på et sykkelsete, uten å kunne hjelpe seg med staver eller supergli under skia. Helmaraton vil gjerne være et mål langt langt frem. Vi har kommet med denne før og vi gjentar: «at har man selv aldri vunnet noe som helst i idrett, er dette å greie fullføre maraton uansett tid en fantastisk seier, en flott idrettsprestasjon»

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close