Stavanger Marathon – alle er vinnere

Løpere som senest melder seg på, bruker ikke de større massemønstringers festlige ramme som motivasjon for å delta, de raskeste blant dem kommer uansett. Men, når kommer de?

Vi har sjekket dame og herreklassens 5 raskeste i fjor i de 3 løp hvor det er tidtaking. Samlet (kvinner og menn) utgjør dette 30 løpere hvis vi teller opp uansett fødselsår.

Jarle Risa (halvmaraton) samt Jannicke Berg og Elisabeth Dønnestad (helmaraton) er de 3 løpere som foreløpig er påmeldt for å løpe samme distanse som ifjor. Dette betyr at blant dem som gjerne får mest oppmerksomhet med intervjuer, premiekalas og fotografers gunst på utescenen, er det kun 10% som på forhånd gir arrangør beskjed om at de planlegger å komme

Om vi la en slik trend til grunn blant alle deltakere, at bare 10% var påmeldt innen deadline hvor arrangør skal bestemme antall bananer, drikkebeger, medaljer, startnummer. t-skjorter, gavepremier osv. ville vi måtte si at 492 foreløpig påmeldte 8 dager før skal vokse til 4920 deltakere !!! 

Dette tallet er selvsagt feil, men det er utfordrende for arrangør, når man ikke kan melde seg på slik man gjør i tilsvarende løp utenbys – i god tid. Hver mandag og onsdag møter 70-80 mosjonister opp til fellestrening i Glatrimmen rett over gata fra Siddishallen i Stavanger. Vi hører at «alle» skal være med neste lørdag, men vi finner kun et fåtall registrert påmeldt.

GTI er fra sentralt hold anmodet å få tilpasset sine løp lik gjeldene praksis ellers i landet og utenlands. Et tiltak mot dette er å øke startkontingenten kraftig fremover mot løpsdato. Etter fjorårets Stavanger Marathon og også etter 3 sjøers halvmaraton viser målinger mellom 2500-3000 treff på løpenes webside. På samme arrangør side lanserte GTI med brask og bram 11.februar ny hjemmeside for Stavanger Marathon hvor det var mulig å melde seg på til fjorårets priser frem til 15.mars

Når prisene for å delta på 10km – 21km eller 42km frem til og med onsdag 24.august er på hhv. 300 – 400 – 500, ligger Stavanger betydelig under prisnivå i de 2 øvrige større sentrumsgateløp i Norge – Oslo og Tromsø. Likevel, vil noen kommentere at Stavanger Marathon nå er blitt altfor dyrt å være med på.

Nå skal det fort sies at GTI som arrangerer er særdeles glad for å få med også etternølere, og det er arrangør selv som har sagt at man kan melde seg på online frem til onsdag 24.august med betaling over nettbank. Torsdag er det ikke mulig å melde seg på via nett, ei heller mot kontant betaling. Etteranmelding etter onsdag 24.august skjer kun via kontant betaling ved fremmøte resepsjon 2.etasje Rica Forum Hotel – hvor årets løpskontor er lagt.

Løpsdag godtas ikke etteranmelding, arrangør greier ikke levere tilsfredsstillende kvalitet på resultatlister, når man dukker opp minuttene før løpet starter. Vår stemningsspeaker samt presse/media har allerede bedt arrangør levere oversikter over favoritter og andre originaler/profiler i løpet. Sen påmelding gjør dette til gjettekonkurranse.

Vi ville gjerne formidlet enda mer PR for løpet i «det offentlige rom» men journalister tar oss ikke som særlig troverdig om vi sier at de nesten 500 påmeldte idag blir til 1500 påmeldte om en uke.

Og uten å vite hvorvidt også elite løpere vil prøve seg i kanskje landets raskeste 10km trasé (årsbeste på norsk jord i 2006,2007 og 2008) samt hvortvidt en av landets raskere hel og halvmaraton opplever dueller verdt å skrive om på forhånd, er vel gjerne like greitt. Vi er vel alle mest opptatt av oss selv?  

Og, vi er alle vinnere !   

    

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close