18.8.: 2 norsk årsbeste på Stav.stadion

Simen Tjelta Larsen (17) Skjalg oppnådde 1073 poeng på Tyrving tabellen, og kapret foreløpig norsk årsbeste på 300m hekk med 39.40. Tidligere årsbestenotering i Norge var 39.42

Joachim Sandberg (16) Sandnes IL forbedret norsk årsbeste fra 40.24 til imponerende 39.22 som gir hele 1118 poeng på Tyrving tabellen. Flott løp også av Martin Ingebrigtsen, Sandnes IL som med 42.43 (971) inntar 5.plass på statistikk årsbeste i Norge gutter 16. Det er vanskelig å mene noe annet enn at Sandnes guttene har gått i en bra friidrettsskole, når meritterte friidrettsutøvere som Richard Sandberg Hansen og (OL deltaker) Anne Brit Skjæveland Sandberg – begge ellers med en rekke norske NM gull  – står bak. Tvillingbror Martin Sandberg fulgte fint opp i går med 46.12 (801 Tyrving p.)

Sandnes jentene Ingrid Øvrebø (15) og Helene W. Gramstad (16) er også blant de mange unge i Sandnes som hevder seg helt i toppen på sprint distansene. På gårsdagens 100m ble det noe demotiverende med motvind -3,5, men Helenes 13.99 i motvind 3,5 er formodentlig like bra som 13.57 med 1,5 medvind 

Kurt Jan Wathne har alene greidd kunststykke å skape et kastmiljø i løperklubben Skjalg. 16 årige Ane Hanasand Drange perset i kule med 10 cm til 9.44. Valborg Johansen flyttet persen fra 9.77 til 9.95 som gir henne opprykk fra 5. til 4.plass i Norge blant jenter 17. 

Å oppnå over 1000 poeng på Tyrving tabellen i løpsøvelser på antagelig et av landets mest vindutsatte friiidrettsanlegg er en prestasjon i seg selv. Også på 800m gikk det unna, og her ble kanskje vinden mindre merkbar, idet man spesielt i herrefeltet hadde fått ordnet med et stort og tett felt, samtidig som innleiet fartholder (Lars Erik Malde) rutinert laget riktig åpningsfart de første 400. Vi har siste 2år latt oss imponere av fremgangene til lille Thomas Solberg Eide fra Haugesund (som ikke deltok i Stavanger igår), men også Skjalgs utgave av kortvokste gutter lover godt for fremtiden. Mer robust og langt mer offensiv i stilen enn mer profilerte Eide, har Markus Borge Harbo (15) oppnådd flotte prestasjoner såvel innendørs som ute iår. Igår fulgte Markus sin 3 år eldre klubb kompiss Espen Albertsen helt til målstreken, kun 2 tideler bak Espen 2.01.67, Markus 2.01.87 sistnevnte tid 1073 poeng på Tyrving tabellen. Kjekt også å registrere at en av Skjalgs mer lojale og konkurranse flittige blant senior løpere Børge Harestad ser ut til å være på riktig vei tilbake mot 2.00 nivå, igår 2.07.97

Og, like bak fulgte noen blåkledde fra GTI

Trond Magne Susort (26) løp 800 på 2.10.0 ifjor, som tilsvarer rundt 2.10.20 elektronisk. Derved noteres mer enn 1 sek fremgang idet ‘Timmie’s’ nye pers ble 2.09.07. Bjarne Skumsnes skal neste helg løpe 200 og 800 i veteran NM, med medalje sjanser i begge øvelser (hvor det forøvrig er god påmelding). Vi kunne se Bjarne skrudde av gasspedalen de siste 20-30m, at gårsdagens løp kun var en gjennomkjøring før NM. I en veteran klasse hvor NM gullet ifjor gikk på 2.28, er vi virkelig stolt over å ha en kandidat i blått som på stadion løp på 2.23.36

Bjørnar Heide er inne i sin siste sesong før også han kan konkurrere i veteran NM. Også Bjørnar perser i nesten hver konkurranse. Sist uke løp han 5000 med nær 1 minutt forbedring av pers. Selv om det er 800 som er Bjørnars beste distanse, fikk han med seg et forsøk også på å ta fjorårspersen på 3000 – som forøvrig gikk i Oslo hvor det «nærmest alltid» er vindstille + 21 og et flott felt å henge i. Pers igjen av Bjørnar med nesten 2 sekunder i et sololøp, tid 9.57.05

Bjørnar er blant dem av våre som er flittigst å komme på GTI treningene, kommer han ikke er det muskulære saker som tvinger Bjørnar å stå over. I evalueringen vil vi trolig komme til at vi ihvertfall for Bjørnar må kutte fra 2 til 1 baneøkt intervall pr uke. Å løpe samme fot-i-sett med trykk mot samme punkt i foten såpass mange intervall reps er risiko, og mer variert underlag vil formodentlig gjøre Bjørnar enda bedre til neste sesong.

ps.

så fikk vi i morges litt av et vorspiel til morgendagens Hilleknuten opp, et 600m motbakkeløp med start like ved skitrekket ved høyfjellshotellet på Fidjeland. Her starter mosjonistene kl 13 forøvrig mens aktive klasser starter kl 15. NRK Rogalands kameramann og etterhvert mer kjent som radiokjendis – den halvtamme klovnen herr Skjæveland – skulle prøve seg mot løperen som er ranket som 3.best på deltakerlista aktive klasser – vår egen Tom Erik Halvorsen. Vi fikk det på direkte radio. Det var 1.mann til toppen av Ullandhaug med start fra parkeringsplassen. På direkte radio i beste sendetid kl 0745 ble det klar seier til NRK mannen – selvfølgelig…tross en noe uheldig start

Men unge Skjæveland….stilte med moped….   

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close