Stavanger Marathon – 1200 deltakere?

10 dager før løpsstart 2010 var 359 forhåndspåmeldt, da løpet startet var 799 registrert med startnummer

10 dager før løpsstart 2011 er 474 forhåndspåmeldt. Med samme tendens som i 2010, vil denne 32% deltakerøkning resultere i 1055 deltakere

GTI har enda ikke annonsert løpet i regionens klart største avis – Stavanger Aftenblad

Rogalands Avis er en av løpets hovedsponsorer og foreløpig er løpet annonsert her med 6 helsides annonser. Byens nr 2 avis har et opplag på rundt 10.000, kun en brøkdel av et nedslagsfelt på rundt 200.000 i regionen er dermed nådd

Midnight Sun Tromsø Maraton – som i likhet med Stavanger – kjører sitt løp som lørdagsarrangement, men med start på sen kveld/natt samlet i år over 3000 deltakere. En tredjedel av antall deltakere ble registrert i Barneløpet. Dette poeng er en av grunnene til at Stavanger Marathons nydistribuerte flygeblad og plakat har en front preget av glade barneansikter i fullt firsprang fra start i Vågen.

Påmelding til Barneløpet i Stavanger skjer på løps dagen «når hele byen» får vite at Stavanger Marathon egentlig er et breddetilbud for hele familien. For alle øvrige unge og voksne har arrangør GTI tatt for gitt at man finner frem til info om Stavanger Marathon ved å «google» løpet på nett, og at man lett finner frem til hvordan man påmelder seg online. 

Mens Tromsø som nevnt hadde mer enn 1000 alene i Barneløpet, forteller foreløpig status påmeldte om 19 deltakere i Stavanger

Den gang Ingrid løpet rundt Stokkavannet ble bygget opp til 3000 deltakere på 80 tallet, deltok store kontingenter skoleelever. Også Bedriftsidretten utgjorde den gang en stor del av deltakermassen. Vi husker at oljeselskapet Amoco alene stilte med 156 deltakere det ene året. 

Sammenlignet Nordsjørittets 12000 forhåndspåmeldte er vi i etterkant blitt kjent med at 9500 her deltok gjennom ordninger hvor man fikk sin kontingent mer eller mindre betalt av Bedriftsidrettslaget. Når vi foreløpig ikke har merket den helt store pågang fra Bedriftsidretten til Stavanger Marathon, er likevel den foreløpige tendens enkeltpåmeldinger sammenlignet sykkel egentlig helt super og en bekreftelse for også stor løpsinteresse 

GTI venter nå på lagenes samlelister og foreløpig oversikt for 2011 hvor lagnavn er oppgitt toppes av lag som følger: 

GTI – 20

Statoil – 7

SUS bil – 7

Undheim – 6

Åkra – 6

Løperklubben Skjalg og flere større lag i kretsen har foreløpig ingen påmeldte til Stavanger Marathon, trolig fordi Stavanger Marathon ikke figurerer med påmeldingsmulighet via «min idrett» slik vanlig er for aktiv idrett.

Arrangørklubb GTI med sine rundt 100 aktive løpere har foreløpig 20 påmeldt hvorav kun 1 har valgt helmaraton. Dette tall må sees i sammenheng med at 120 funksjonæroppgaver først må sikres bemanning av frivillige, før klubbens aktive kan melde seg klar til å løpe  

Selv om løperinteressen i vår region gjør at det nesten ikke er fremkommelig rundt Mosvannet, fremgår foreløpig kun enkeltpåmeldinger hvor lagnavn er en skole. Til sammenligning nevnes at når GTI også er arrangørklubb for Tinestafetten, så er opp mot 2000 skoleelever samlet på Stavanger stadion i mai for å løpe.

Kondis – Norsk Organisasjon for kondisjonsidretter – har gått ut med at barn/unge frem til 15år ikke anbefales løpe distanser over 10km

Hjemmesiden vil komme tilbake med praktisk info uka før løpsstart, men det påminnes at etteranmeldinger online (større tilleggsgebyr for etternølere) stenger onsdag 24.august.

Torsdag 25.august stenges mulighet for påmelding online via nett.

Siste mulige etteranmelding er kontant betaling ved oppmøte på løpskontor Rica Forum Hotel fredag 26.august.

Grunnen til dette er at når løpet starter såpass tidlig som kl 0830 (helmaraton stadion) og kl 1005 (10km sentrum) er det ikke kapasitet til å logge alle nødvendige persondata, nødvendig for å levere resultatlister hvor såvel navn, kjønn, alder og derved riktig klasse er kvalitetssjekket.

  

       

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close