Treningsstart i Glatrimmen

1715-1722 Peptalk og praktisk informasjon nye deltakere (alle gruppene)

1722-1732 I pratefart jogg fra Svithun vg. skole til Mosvangen camping, hva vi skulle gjøre, hvorfor og hvordan gjennomgått

1732-1750 2x2min intervall med fart bare litt fortere enn oppvarmingsfart + 6x2min, alle 8 = 1 serie med 30sek pause mellom hver. Vi merket oss at vi rakk å løpe frem til den grønne benken rundt svingen innen de 2 min var gått

1750-1755 pause på 3-4 min med teori om hvordan dagens store fremmøte oppmuntrer, om hvor lett kroppen lar seg tilpasse når treningen stykkes opp i mange repetisjoner, om at intervall treningen slettes ikke er hardtrening enda til vi kun hadde 30 sek pause mellom hvert «drag»

1755-1810 ny serie 6x2min intervall frem og tilbake med start ved campingplassen, pause 30 sek. Vi var så mange at disiplin om hold «høyre !! » ble innskjerpet (turstien skal alltid være åpen for motgående trafikk, andre joggere, barnevogner, syklister, turgåere). Hva vi ellers oppdaget: kroppen var nå skikkelig varm og medgjørlig, vi så med egne øyne at vi innenfor de 2 min løp enda noen metre lengre innen de samme 2 min. Her er plan at samme gruppe med samme korte pause etterhvert skal rekke frem til en grønn benk enda lengre fremme, innenfor de samme 2 minutter løping

1810-1825 såpass mye nybegynner teori denne gang at vi var på «overtid». Den siste serie i programmet 4×200 med 30sek pause ble derved endret til å løpe 4×3 stolpeavstander fulgt av 2 stolpeavstander helt rolig gange

Ansiktene skinte nesten mer enn solen denne første virkelige treningsdag i Glatrimmen etter ferien. Programmet som gruppe 6 og 7 følger, er tilnærmet samme program som siste 2-3 uker har vært presentert i Aftenbladets papirutgave, hvor frivillige meldte seg til å følge et bestemt opplegg for å greie løpe sin første halvmaraton

GTI – en friidrettsklubb stiftet 15.12.1990 av noen av Glatrimmens mest ivrige (derav navnet GTI) – arrangerer 10km mosjonsløp lørdag 27.august med start fra Kongsgårdbakken og hvor det først skal løpes et par runder langs Skagenkaien, før 2 runder langs blå promenade til østre bydel (rundt Badedammen). For etablerte mosjonister er det i tilbudet til

http://www.stavangermarathon.com

også mulighet til å delta i halvmaraton hvor start er på Domkirkeplassen, helt nøyaktig hvor et steingjerde skiller mellom Domkirken og Kongsgård skole. En fantastisk rundtur gjennom det beste som Stavanger kan fremby av turstier og strandpromenader (Hafrsfjord, Gandsfjorden, Hillevågsvannet, Byparken)

Forhåndspåmeldingen til årets Stavanger Marathon er større enn noen gang. Før de større kontingenter løpere fra bedriftsidrettslagene er kommet inn, er tallet forhåndspåmeldte nesten det dobbelte av fjoråret hvor 799 deltakere ble registrert

Løpets flotte nye t-skjorte som deles ut gratis til de først påmeldte, vil være et spesielt minne hvor Stavanger er tegnet med stolte store bokstaver, og hvor noen få av regionens mer kjente landemerker er diskret dyttet inn mellom bokstavene

Det er ellers slik at Stavanger Marathon 4 dager før løpsstart i år får besøk av et film team som skal produsere video fra løpet…så dermed er det bare å stramme inn magen og få trent enda litt mer

 

%d bloggere liker dette:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close