Anne Jorunn & Gunnar – flott gj.ført

Med GTIs mobile nett installert på Karl Johan gjennom hele juli måned, er også vi preget av omstendigheter langt viktigere enn idrett – helt uvirkelig å være så tett på

Likevel, vi skal stå sammen videre om å gjøre landet vårt enda bedre å bo i

 

Meldinger tikker inn om at to av klubbens profiler nettopp har gjennomført oppsiktsvekkende prestasjoner de fleste av oss bare kan drømme om å greie

 

Gunnar Eiterjord – fylkessamferdselssjef som i en årrekke har kjempet for enda mer kollektiv trafikk, at enda flere skal kunne ta seg til jobb for egen maskin, er selv en helt utmerket rollemodell. Om det var Gunnar selv eller hans kompanjong Ørjan Ravndal som fremsatte idéen vet vi ikke, men prosjektet å gå Norge på langs på rulleski fra Nordkapp til Lindesnes har gått aldeles utmerket. Uansett vær og vind, uansett motbakker og unnabakker, tunneller, grus eller asfalt, 2600 km gir en gjennomsnittlig daglig distanse på 84km, og i mål 1 dag før plan vitner om god planlegging. Vi hører om strålende humør at man føler seg i enda bedre form enn før man startet og for en løperklubb – man gleder seg til å ta løpeskoa fatt igjen

 

Mens vi målte 8mm regn på 10min noen mil lengre sydøst på fjellet, finner vi på www.Kondis.no billedreportasje i sol og vind fra spektakulære Rallarvegen. Dette populære fjelløpet som hvert år kl 1330 skytes igang den siste lørdag i juli, hadde iår samlet 57 deltakere og alle fullførte. Opp Vatnahalsen hvor det er så bratt at selv de aller råeste må spasere noen skritt, via de mange syklister som kommer i mot som nesten ramler av setet av forskrekkelse: Er det virkelig mulig å gjøre turen motsatt vei til fots?  

1.dag fra Flåm til Finse er 54km via høyeste punkt 1343moh. 2.dag er det lett videre innover vidda til Haugastøl – likevel å løpe nye 27km skal man være godt trent for å tåle.

GTI hadde med i løpet begge sine 2 Norgesmestere på helmaraton. Marit Årthun (2007 på Sola) og Anne Jorunn Hodne (2009 i Tromsø). De har begge helmaraton pers kun et fåtall klubb kolleger noen gang kan greie, likevel når man tilslutt havner på hhv 4. og 3.plass forteller dette om nivå i toppen av dameklassen iår

Jeg liker ikke å løpe motbakke i det hele tatt sier Anne Jorunn og hun ble slått av løpets vinner svenske Gloria Vinstedt med 30 minutter 1.dag. Nå er denne Gloria ingen hvem som helst, har 4.plass fra Swiss Alpin Marathon og 4.plass fra VM 100km ultra løp. Dagen etter imidlertid viser Anne Jorunn hvor gjennomtrent hun er iår. Med 54km i beina fra dagen før, løper hun de 27km på 1.56.38. Tiden er bedre enn tidligere løyperekord og bare 1.55min bak løpets vinner i herreklassen – rutinerte Runar Gilberg, som ifjor løp Oslo Maraton på 2.42.35. Tiden gir også en snitt fart på 4.19 pr km, som er bare 3 sek saktere enn snitt tempo for 3.00 på maraton.

Anne Jorunns tid på dette 81km lange løpet 7.04.09 holdt til 3.plass. Marit Årthun fortsatt supersprek ble nr 4 på 7.19.57

   

 

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close