NM motbakkeløp: 4 GTI løpere deltar

 

Kvesshovden Opp er 4.løp i Norgescup motbakkeløp og Kvesshovden som har start i Ulvik i Hardanger er iår tildelt Norgesmesterskapet, dvs. et av årets mange NM konkurranser hvor Norges Friidrettsforbund står som formell arrangør, men hvor idrettslaget i Ulvik står som teknisk arrangør

Det er tøffe saker motbakkeløpere skal gjennom. Med 2,5kg på ryggen vil det etter 1,5km løping på asfalt fra start, bære rett til topps og det skal i løpet av 6km klatres fra 10moh til 1030m.

GTI stiller med 3 debutanter i Norgescupen. 3 førstnevnte deltok under GTI sin treningsleir i Dubai i februar, mens Stein H. Sørensen – i yngre dager en svært så habil mosjonsløper – meldte seg inn tidlig i vår hvor årets målsetting var å få delta i NM motbakkeløp

I tillegg finner vi flere lokale løpere på startlistene. Torstein Tengsareid fra Skjalg er påmeldt, likeså Roger og Bjøro Nevland fra Gjesdal

En pallplass i norske friidrettsmesterskap er prestasjoner som skal henge høyt, og med flere av landets beste motbakkeløpere på listene tror vi vel neppe at noen av våre vil være istand til topp 6. Uten at vi kjenner styrkeforholdet i mesterskapets ulike klasser, vil vi tro at sjansen for en god plassering kanskje er størst for Stein som stiller i klasse 65-69, dernest kanskje Silje som løp virkelig bra da hun vant 7 nuts løpet i Sandnes forrige måned

Tom Erik Halvorsen bommet på åpningsfarten under «Skåla Opp» – selve klassikeren av motbakkeløp i Nord Europa med nær 2000 deltakere og ekstremt høyt nivå i konkurranseklassene. Tommy Haga fra Sandnes som løper i klasse 18-19 og som noterte beste norske plassering under årets EM i motbakkeløp, løpte Skåla opp på 1.23.49 etter å ha passert midtveis ganske langt bak Tom Erik. Differansen i mål ble dog kun 35 sek, derfor vet vi at Tom Erik kan gjøre det helt store om alt klaffer

Tom Erik og Vidar løper i klasse 23-34år. I denne klassen skal de prøve seg mot f.eks Sjur Røthe fra Voss som sjokkerte hele Norge med sin imponerende 4.plass på 50km under VM i Holmenkollen. Hva få visste var at Sjur selv var så skuffet over 4.plassen, at han gikk helt bananas på hotellrommet senere samme dag. Dette forteller om en utøver vi antagelig vil få høre mye om i fremtiden, han er  treningspartner med en annen Vossing – årets vinner av World Cup i skiskyting.

Et annet ski ess Gaute Kvåle fra Røldal vil nok være blant de fremste til mål men Kvåle løper i klasse 16-17år

I klasse 20-22år finner vi bl.a. Johan Bugge fra Eidsvåg. Bugge var bakkespesialisten som slo Ørjan Grønnevig på målstreken under Nordisk mesterskap i terrengløp i Trondheim ifjor. Han vil få sterk konkurranse i denne klassen av bl.a. Skjalgs Torstein Tengsareid (også han EM deltaker med 51.plass) samt Joel Dyrhovden som ble slått av Torstein med 14 sek Ulriken Opp den 14.mai og med 54 sek 4.juni Hovlandsnuten opp i Sauda.

I Sauda deltok også en av dagens gull favoritter Øyvind Heiberg Sundby som her ble nr 2 kun 28sek bak vinner Øystein Sylta. På 3.plass i Sauda Torbjørn Ludvigsen som var 9 sek foran Torstein Tengsareid, også han påmeldt. Ludvigsen løp forøvrig Skåla Opp ifjor på 1.20.00 dvs. flere minutter bedre enn de beste lokale løpere.

 

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close