Ragnar Stølsmark – What ever?

 

Det er festival i Vikedal, i skrivende stund står elleville Kaizers på scenen. Visefestivalen samler tusenvis til bygda denne helg hver sommer, også iår. Og Festivalløpet med en kupert trasé på 8,7km innleder helgen.

Samme helg ifjor var Ragnar Stølsmark beste aktive løper i Festivalløpet – etter egen stoppeklokke tid 29.30. Med noe tidtakerkluss figurerer 29.24 i arrangørs resultatliste. Få dager etter den 14.juli var det at Ragnar viste såpass god form at han med tiden 31.44.90 tok NM krav 10.000m med solid margin.

Når tiden idag ble 27.59 i samme løype, kan nok ikke hele fremgangen på 1,31 minutt forklares med at forholdene var mer løpsriktige i årets utgave med +17 i lufta. Vi tror Ragnars tålmodige oppbygging nå bærer frukter. Ragnars oppskrift med «recovery jog» 10-12 km til jobb hver morgen (fart 5.45-6.00 pr km), noe mer kvalitetsbetont trening ettermiddag/kveld, som oftest vil fungere bra dersom man har hodet med seg når man gjennomfører øktene. At treningene er balansert (for å ta faguttrykkene i bruk) er viktig i målrettet trening. Å «kappspringe» under klubbens felles intervalløkter – som ofte kan være fristende – er ikke noe for Ragnar.

Vi skal ikke spenne forventningsbuen for høyt, Ragnar har drevet friidrett seriøst i bare 2 sesonger, fyller 26 senere i sommer og har de beste årene foran seg. NM Maraton er Ragnars hovedmål og for å løpe maraton er det mange timers tålmodig arbeid som duger. Og nå viser det seg enda en gang at det også duger på kortere distanser

Ragnar startet med baneløping i 2009. 3000 ble løpt på 9.41.8 under et sololøp på Sola. Nå er det ytterst uvanlig at Ragnar løper kortere baneløp, men rakk en 3000 også i 2010 (9.03.64).

Så sesongdebut bane Stockholm: holdt på å kveles av høy fuktighet og +25 under sitt 5000m løp (15.06.14) hvor 3000 ble passert på 9.00.0, dvs. under fjorårspers.

Ragnars videre sesongplan er å løpe et motbakkeløp på hjemlige trakter også neste helg, før han starter litt mer målrettet banetrening inn mot NM start i Byrkjelo i august hvor det løpes 5000 fredag og 10.000 søndag. Tiden vil vise om Ragnar blir med å arrangerer eller han løper under Stavanger Marathon lørdag 27.august. Ragnar ble ifjor suveren vinner i Stavanger Marathons 42km på ny løyperekord i sitt debut løp.

Utover høsten følger så sesongens hovedmål Oslo Maraton med innlagt Norgesmesterskap. Deretter Firenze Maraton hvor en større gruppe fra Stavanger regionen deltar siste helgen i november, i en løype forøvrig som etter omleggingen må anses være lettløpt i charmerende omgivelser og hvor Ragnar ifjor vant klasse menn 20-34år.

(ikke medregnet her er innkjøpte proffer fra Afrika og andre kontinenter som registreres i egen klasse)

og, vi ser ikke bort fra at det om noen dager vil være tilgjengelig bilder fra Vikedal

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close